Main menu

header

914 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Atmosfera unică a Sărbătorilor este îmbogăţită zilele acestea de o serie de concerte și recitaluri extraordinare. Pe scenele din întreaga țară sunt pregătite evenimente speciale, susținute de artiști renu- miți și având în program surprize pentru toate gusturile și vârstele. Revista Taifasuri vă urează „La Mulți Ani” și vă prezintă în continuare o agendă a celor mai importante evenimente dedicate Crăciunului și Anului Nou.

Magia Crăciunului, vestită de voci inconfundabile 

 În Ajun ul Nașterii Domnului, Paula Seling vine să-i colinde pe românii din zona Moldovei. Îndrăgita solistă încheie turneul național al concertului „Colindăm, Colindăm” cu două reprezentații, la Botoșani (22 decembrie, ora 20:00, la Teatrul Mihai Eminescu) și la Piatra-Neamț (23 decembrie, ora 20:00, la Cinema Mon Amour), în care va interpreta, în stilul său inconfundabil, piese noi, colinde tradiționale și cântece de inspirație sacră. 

 La Oradea, Filarmonica de Stat invită melomanii, pe 22 și 23 decembrie, de la ora 19:00, să întâmpine împreună Crăciunul, în cadrul unui „Ajun Simfonic”, un concert de colinde românești și piese din repertoriul internațional susținut de soliștii: Ancuța Măslină-Pop, Nicolae Bejan, Robert Bode, cu participarea Corului Filarmonicii și a Corului Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

 După trei ani de pauză, Ștefan Hrușcă reia tradiția recitalurilor de colinde și, pe 25 decembrie, de la ora 20:00, susține un concert la Sala Mare a Teatrului Național din Capitală. În seara de Crăciun publicul are ocazia de a asculta live colinde îndrăgite precum: „Trei păstori”, „Linu-i lin”, „Florile dalbe”, interpretate în stilul inconfundabil al cantautorului maramureșean, dar și piese de suflet și cântece-manifest din vremea Cenaclului Flacăra printre care și impresionanta „Rugă pentru părinți”, pe versurile lui Adrian Păunescu.

 Tot la Sala Mare a Naționalului bucureștean, pe 26 decembrie, de la ora 19:00, Paul Surugiu - FUEGO și bandul său își așteaptă fanii la Concertul Extraordinar „Crăciun de poveste”, un eveniment însumând două ore de muzică live, într-o orchestrație de excepție, cu povești pline de umor și nostalgie, piese în premieră, dar și melodii consacrate care evocă magia Sărbărorilor.

Partituri celebre în concertele de la final de an

 914 30 2O ediție aniversară a Concertului Tradițional de Anul Nou îi așteaptă pe melomani pe 30 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Capitală. Sub motto-ul „Show must go on”, Orchestra Simfonică București, condusă de celebrul muzician american John Axelrod, va interpreta șlagăre din repertoriul clasic, pop și rock, reorchestrate într-o formulă originală, invitatul special al serii fiind Florin Ristei.

 Pe 30 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă din București, puteți petrece „O seară de iarnă, cu Maria Răducanu”, într-un concert aparte de Sărbători, cu un program ce reunește cântece vechi și noi, reinterpretări și improvizații, chiuituri, suspine și hohote de râs, toate menite să încarce oaspeții cu energia și buna dispoziție, tocmai bune pentru a întâmpina noul an.

 Cu valsuri grațioase, arii, partituri celebre și multe alte surprize sunt așteptați bănățenii pe 30 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, la Concertul Extraordinar de Anul Nou. Orchestrei conduse de dirijorul Radu Popa i se vor alătura pe scenă soprana Narcisa Brumar, tenorul Cristian Bălășescu și membrii Corului „Ion Românu” al Filarmonicii.

Călătorii de vis, prin muzica lumii, la început de an

 914 30 3La Sibiu, 2023 este întâmpinat cu o ediție specială a Concertului de Anul Nou care va avea două reprezentații: pe 31 decembrie și 1 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. Programul variat trece în revistă partituri reprezentative pentru orașele cu tradiție muzicală (Paris, Veneția, Viena sau Budapesta), dar și creații din repertoriul autentic românesc sau cel al muzicii de film.

 La București, Symphactory Orchestra, condusă de carismaticul dirijor Tiberiu Soare, va susține pe 4 ianuarie, ora 19:00, la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediție a Concertului Extraordinar de Anul Nou. Evenimentul invită publicul într-o călătorie muzicală prin Veneția, pentru care talentații instrumentiști și invitații speciali (soprana Rodica Vică și baritonul Alexandru Constantin) au pregătit o selecție de arii și duete celebre semnate de Vivaldi, Monteverdi, Mozart, Rossini, Verdi și Donizetti.