Main menu

header

809 27 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi să contemplați un răsărit de soare cu perspectiva unei păsări, puteți opta pentru fascinantele hoteluri care se află în copaci, spații al căror inedit poate face din această experiență una cu totul ieșită din comun.

Harads, Suedia

809 27 2La o distanță confortabilă de civilizație, de zgomotul și agitația citadine, Hotelul Harads, din arbori, care se află în zona Lapland, din Suedia, este unul dintre cele mai ilustrative exemple de integrare armonioasă a activității umane în natură. Destinație ideală pentru eliminarea stresului și contemplare într-o liniște fermecătoare, acest spațiu trimite vizitatorii în decorul anilor 1950, oferă servicii impecabile și are în dotare o încăpere cu totul specială: Mirrorcube este alcătuită din spații vitrate enorme, care oferă o panoramă inegalabilă asupra pădurii înconjurătoare.

Playa Viva, Mexic

809 27 3În statul mexican Guerrero există un hotel amplasat în copac ce se potrivește deopotrivă amatorilor de surf, celor care vor să se destindă, practicanților de yoga sau doritorilor de priveliști care taie răsuflarea. Este vorba despre celebrul spațiu numit Playa Viva, camuflat de un zid de palmieri care îi conferă cel mai autentic parfum exotic și, în același timp, o vedere panoramică unică, deschisă complet, asupra mării și cerului. Aici se pot face drumeții, se poate pescui sau pur și simplu contempla în liniște parcursul soarelui, de la primele ore ale dimineții până la apus. Un detaliu care adaugă farmec acestui resort este acela că meniurile care se servesc aici sunt realizate din ingrediente cultivate în spațiul rezervat ineditului hotel.

Punta Uva, Costa Rica

Pentru a ajunge la un hotel care, practic, se confundă cu pădurea, faimosul Punta Uva, din Costa Rica, nu este nevoie decât să treceți peste un pod ce completează ideal un tablou care seamănă perfect cu o ilustrație din cărțile cu povești. În interior, ramurile arborelui izbucnesc direct din podea, iar uneori aduc în interior și flori naturale cu miros îmbătător, transformând odihna de aici într-o experiență memorabilă. Cu servicii de un lux discret, care să nu distoneze cu ideea de comuniune cu natura, cu o splendidă plajă în imediata apropiere, Punta Uva poate fi spațiul ideal pentru o vacanță ca nicio alta.

Tsala Treetop, Africa de Sud

809 27 4Cu o panoramă excepțională asupra Golfului Plettenberg, hotelul din copac Tsala Treetop trimite cu gândul direct în lumea idilică a lui Tarzan. Renumit în toată lumea pentru priveliștile ca desprinse din filme, hotelul este un loc în care cuplurile de îndrăgostiți pot beneficia de cele mai avansate și mai relaxante modalități de răsfăț, de la sesiunile de masaj la existența unor piscine fastuoase în imediata vecinătate și la o relaxare deplină, într-un decor care taie răsuflarea prin frumusețe și îndeamnă la romantism pe cei care iau cina sub cerul încărcat de stele al Africii de Sud.

Tongabezi, Zambia

Mereu fascinantă, Africa este redescoperită mereu de amatorii de senzații inedite și de peisaje fascinante. Un astfel de loc este hotelul din copac Tongabezi, din Zambia, care are o fermecătoare particularitate: totul este disponibil în interior, iar oaspeții beneficiază de cele mai fine servicii și de peisaje excepționale fără să fie nevoie să părăsească incinta. Este meritul arborelui care susține edificiul, o minune a naturii pe care cei ce au imaginat hotelul se străduiesc s-o valorifice fără s-o agreseze. Iar cei care vor să admire o altă minune a lumii naturale, impresionanta cădere de apă numită Cascada Victoria, nu trebuie să facă decât o plimbare.

Tranquil Resort, India

809 27 5Un grup de două hoteluri - Serenetree și Tranquilitree - așteaptă vizitatorii în adâncul unei păduri fabuloase din sudul Indiei. Tranquil Resort oferă camere în vârful arborilor seculari, în construcții elaborate din lemn, care se încadrează perfect în peisajul fermecător și aduc turiștilor foarte aproape viața de fiecare zi a păsărilor exotice, care ciripesc la câțiva metri, plus o vedere spectaculoasă asupra împrejurimilor uimitoare. Aici, vizitatorii se pot răsfăța cu masaje, cu tratamente Ayurveda, pot vizita plantații de vanilie sau se pot relaxa în imediata apropiere a unor maimuțe simpatice, care nu se sinchisesc de prezența oamenilor.

Kadir, Turcia

În Olympos, Turcia, parcă desprinse din poveștile fraților Grimm, două minihoteluri în copaci oferă senzația imediată a reîntoarcerii la năstrușniciile și entuziasmul copilăriei. Centrată pe experiențe inedite în spațiul exterior, în plină natură, o vizită la aceste fermecătoare căsuțe înseamnă odihnă lângă un trunchi solid de arbore, aventuri în sălbăticia din jur, solitudine relaxantă pentru cei care fug de aglomerația urbană, pereți din lemn decorați de artiști plastici și o atmosferă de veselie care a dus vestea acestui spațiu turistic.

Winvian, SUA

809 27 6Într-o țară de o varietate a opțiunilor uluitoare ca SUA, opțiunile turistice sunt în multe cazuri de Cartea Recordurilor, dar întotddeauna o notă aparte o poate face Hotelul Winvian, din Connecticut. Amplasat în mijlocul unei păduri tropicale ce se întinde cât vezi cu ochii, imaginat ca un resort romantic, destinat relaxării, plutind într-o climă fermecătoare și cu un parfum de evadare în poveste, hotelul oferă jacuzzi, explorări care nu se uită niciodată, relaxare de top în mijlocul unui ambient natural greu de egalat și care poate oferi o izolare ideală pentru regăsirea de sine și pentru reîncărcarea bateriilor.

În Thailanda, la hotelul din copac Phra Pradaeng, oaspeții au ocazia să fie cazați în camere create pe ideea de cuib și interacționează direct cu viețuitoarele din ecosistemul respectiv

Costa Verde, Costa Rica

Despre peisajele din Costa Rica se poate afirma că sunt unice în lume, faimoase pentru specataculozitatea și farmecul lor aproape cinematografic. Amplasat pe malul Pacificului, într-un decor de vis, hotelul din copac din Costa Verde oferă o panoramă care poate determina vizitatorul să aibă senzația că se află în zbor. Și nu doar din perspectivă metaforică, întrucât resortul, numit atât de inspirat Fuselage, este, practic, un fost Boeing 727 îmbrăcat complet în lemn și urcat la 15 metri deasupra solului, în mijlocul unui grup de arbori. Experiența în acest loc este unică, imponderabilă, priveliștea taie răsuflarea, iar vacanța la Fuselage este atât de apropiată de natură, încât poate facilita chiar și întâlnirea directă cu vreo sălbăticiune care trăiește la înălțime.