Main menu

header

806 2 1de S. Ghering şi A. Barna

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Relaxare în frumos în vechi sate săseşti la zece minute de Braşov

Vreți, cu toate măsurile de precauție împotriva „SARS-COVIDULUI” luate, să mai uitați de vremurile grele pe care suntem nevoiți să le trăim? V-ați săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei, mai ales în weekend? TAIFASURI vă propune câteva „ținte” turistice mai puțin aglomerate deși sunt deosebit de atractive. Pornind din Braşov spre Sfântu Gheorghe veți găsi o „salbă” de localităţi numai bune de vizitat într-un weekend. Cu toate facilităţile de cazare în mijlocul naturii și oferte multiple de petrecere a timpului în aer liber. Majoritatea localităţilor de aici sunt vechi sate săseşti, aşa că să nu vă miraţi dacă veți găsi denumirile și în limba germană. Plus, evident, şi curăţenia specifică așezărilor... bavareze.

Sânpetru vă... înalță în aer!

La doar zece minute de Braşov, Sânpetru vă pune la dispoziție biserica evanghelică, biserica ortodoxă, rezervaţia naturală „Dealul Lempeş” şi... planorism la Aeroclubul „Iosif Şilimon”. Curenţii ascendenţi ce se formează în jurul dealului Lempeş oferă condiţii prielnice pentru plutirea în aer, evident dacă este de acord și... cordul dumneavoastră!

Hărman vă... urcă pe „Muntele Mierii”!

În germană Honigberg, în dialectul săsesc Huntschprich, numele acesta înseamnă „Muntele mierii”, iar o plimbare dinspre Braşov spre Hărman la apus, cu maşina, oferă dovada incontestabilă că acesta este cea mai potrivită denumire. Dincolo de privelişte şi de culorile numai bune pentru poze, la Hărman puteți vizita şi o bisercă fortificată absolut impresionantă.

Bod, satul de zahăr... ars!

Mai demult denumită Bota (în germană Brenndorf), așezarea există încă din perioada... neolitică! În 1241, satul a fost ars de tătari, după ce mai înainte avusese de suferit din pricina năvălirilor cumane. Din această cauză, saşii i-au zis „Brenndorf” („Satul ars”). În 1889 a luat fiinţă cunoscuta, acum, Fabrică de Zahăr Bod, odată cu ea înfiinţându-se şi Colonia Bod, o aşezare de mai multe bloculețe în jurul fabricii, în care îşi duceau traiul familiile muncitorilor.

La 10 kilometri de Braşov, între Hărman şi Bod, la poalele dealului Lempeş, se „răcoresc“ Bălţile Cişmaşu, unde vă puteți relaxa la un centru de agrement cu „posibilități“ de pescuit și echitaţie