Main menu

header

596 20 1de Raluca Grințescu

Cu siguranţă ați auzit deja de Antrenamentul în Intervale de Intensitate Ridicată (HIIT) - un stil de antrenament excelent, care vă ajută să ardeți o grămadă de grăsime corporală raportat la timpul pe care îl investiţi. Ei bine, la fel ca HIIT-ul, circuitul descris în rândurile următoare se află undeva pe locul 2 în clasamentul antrenamentelor pentru slăbire.

Prima oară executați un singur circuit!

Circuitele metabolice sunt antrenamente în circuit destinate arderii cât mai eficiente a grăsimii corporale. Spre deosebire de un circuit care ar putea fi destinat creşterii în masă musculară, circuitele metabolice au alte trăsături definitorii. De exemplu, circuitul următor foloseşte exerciţii care vă lucrează o parte cât mai mare a corpului, foloseşte greutăţi medii către ridicate, ţine pauzele cât mai scurte şi se foloseşte de exerciţii explozive.

Căţărări încrucişate

Mişcarea este încrucişată, deoarece genunchiul drept se apropie de cotul stâng şi invers. Executați 20 de repetări cu fiecare picior alternativ.

Sărituri laterale

Aşezați un mic obstacol (spre exemplu, un prosop sau o carte) şi săriți peste el cu ambele picioare deodată ba în stânga, ba în dreapta.

Flotări

Dacă flotările normale sunt prea grele, încercaţi flotările din genunchi. Dacă şi acestea sunt prea grele, încercaţi flotări cu picioarele drepte şi cu mâinile pe un suport mai înalt.

Sărituri cu fluturări în faţă

Spre deosebire de exerciţiul anterior, mâinile rămân tot timpul la nivelul umerilor, dar se depărtează şi se apropie, imitând o mişcare de aplaudare.

Fandări cu săritură

Pur şi simplu săriți în sus, schimbând poziţia picioarelor - cel din faţă merge în spate şi invers.

Fandări din mers

Dacă nu aveți loc suficient pentru a face mai mulţi paşi unul după celălalt, executați fandări în spate cu revenire la poziţia iniţială.

Faceți pauză dacă simțiți

Dacă simţiți nevoia să faceți o mică pauză în momentul exerciţiului, faceți-o. Mai bine vă odihniți puţin decât să faceți mişcările incomplet sau să vă accidentați. În cazul în care vedeți că nu puteți termina nici măcar un circuit fără a face o grămadă de pauze, începeți cu mai puţine repetări per exerciţiu.

Dacă doriți un plan de slăbire concret, folosit cu succes de sute de persoane înaintea dumneavoastră, vă recomand să citiți mai multe despre sistemul „Simplu Slabă” (exclusiv pentru femei) sau sistemul „Scapă de Burtă” (exclusiv pentru bărbaţi).