Main menu

header

570 20 1de Raluca Grințescu

Odată cu ieșirea din iarnă, silueta dumneavoastră va fi tot mai la vedere. De aceea, trebuie să vă antrenați corpul pentru a fi mândre de el în sezonul cald. Coapsele și brațele au cel mai mult de suferit în anotimpul rece. Vreți să scăpați rapid de grăsimea din talie şi de pe şolduri şi să vă tonifiați muşchii? Cu următorul program de exerciţii veți obţine coapse suple în timp-record.

Fandare încrucișată

570 20 2Poziţia de pornire e cea verticală cu mâinile la ceafă. Apoi, vă încrucişați un picior în spatele celuilalt, timp în care mâna corespondentă piciorului din spate coboară şi se sprijină de podea. Vă ridicați repede şi repetați mişcarea şi pe cealaltă parte. Executați 20 de repetări, alternând picioarele.

Sărituri cu greutăți

Începeți exercițiul în poziție ortostatică, având picioarele depărtate și ușor flexate. Uniți brațele în față, ținând două gantere. În continuare, prin săritură ușoară, extindeți brațele sus și uniți picioarele. Inspirați pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expirați pe gură la contracția lor. Repetați mișcarea de 20 de ori.

Forfecări laterale cu bandă elastică

Pentru acest exercițiu vă aşezați pe lateral, vă legați în jurul gleznelor o bandă elastică şi începeți să ridicați piciorul de deasupra printr-o forfecare, în acelaşi timp îndreptând vârful spre podea şi călcâiul în sus. Menţineți poziţia câteva secunde, după care reveniți la cea iniţială. Executați 20 de repetări pe o parte şi 20 de repetări pe cealaltă parte.

Genuflexiuni pe vârfuri

Adoptați poziția drepți și ridicați-vă pe vârfuri. Continuați să țineți mâinile pe lângă corp și aplecați-vă ușor în jos, tot pe vârfuri, și stați așa o secundă. Reveniți la poziția inițială, stați două secunde și apoi repetați mișcarea. Continuați să faceți același lucru timp de două-trei minute.

Genuflexiuni cu balans

Stați în poziţie verticală, cu picioarele uşor depărtate. Executați o genuflexiune cu braţele întinse spre podea. Dacă executați mişcarea corect şi puteți să atingeți podeaua cu mâinile, e şi mai bine. În timp ce vă ridicați vă lăsați greutatea pe un picior, moment în care prindeți celălalt picior. Menţineți poziţia câteva secunde, reveniți la poziţia iniţială şi repetați mişcarea pe cealaltă parte. Executați 20 de repetări în total, alternând de fiecare dată piciorul.

Genuflexiuni cu mingea

La acest exercițiu puteți folosi o minge de handbal sau de fotbal, în funcție de preferințe. Plasați mingea exact în zona interioară a coapselor și țineți-o strâns. Aplecați-vă ușor, continuând să țineți mingea în aceeași poziție, stați o secundă în poziția de genuflexiune, ridicați-vă pentru două secunde, apoi repetați mişcarea timp de două-trei minute.