Main menu

header

545 20 1de Raluca Grințescu

În zilele noastre, deformările coloanei vertebrale și durerile de spate au devenit mai frecvente la generațiile mai tinere, din cauza stilului de viață sedentar și a locurilor de muncă unde trebuie să-și păstreze aceeași postură pentru o perioadă mai lungă. Yoga vă ajută să vă relaxați, să vă consolidați mușchii spatelui și vă îndreptaţi coloana vertebrală.

De ajutor persoanelor care suferă de inflamații

Advasana

Pentru a efectua această asana de relaxare, vă întindeți pe stomac cu fruntea pe podea. Apoi întindeți brațele deasupra capului, cu mâinile alăturate și cu palmele îndreptate în jos. Relaxați-vă întregul corp și respirați încet și profund. Stați în această poziţie până numărați la șapte și reveniți la poziția inițială. Puteți pune o pernă sub piept dacă aveți dificultăți de respirație.

Beneficii: face coloana vertebrală puternică, ajută mușchii gâtului, redistribuie energie în tot corpul, este de ajutor persoanelor care suferă de inflamații intestinale și de afecțiuni ale spatelui.

Ardh Shalabhasana

Ardh Shalabhasana este o versiune simplă pentru Shalabhasana. Pentru a face acest lucru întindeți-vă pe burtă și țineți brațele în lateral, precum și picioarele împreună. Abdomenul, pieptul și bărbia trebuie să atingă solul. Ridicați piciorul stâng de la sol lent (pe cât posibil), păstrând genunchiul drept. Mențineți poziția timp de șapte secunde și aduceți piciorul jos. Repetați același proces cu piciorul drept.

Beneficii: controlează diabetul zaharat, previne constipația, tonifiază mușchii zonei pelviene, face abdomenul mai mic și mușchii spatelui puternici, ajută la șolduri, fese și coapse mai subțiri și mai ferme, crește circulația sângelui peste tot în organele vitale, cum ar fi intestine, ficat, rinichi și organe de reproducere, ajută femeile care suferă de ovare și tulburări ale uterului.

Vindecă dureri severe de spate

Bhujangasana

545 20 2Bhujangasana este, în general, efectuată ca parte a Sun Formula (Surya Namaskar). Pentru a face acest lucru întindeți-vă pe podea (cu fața în jos) și țineți mâinile pe partea laterală a pieptului. Pieptul și abdomenul trebuie să atingă solul. Acum, ridicați partea superioară a corpului de pe podea (până la buric) și întindeți capul oarecum înapoi spre spate. Mențineți poziția pentru șapte respirații adânci și veniți încet înapoi în poziția inițială prin coborârea corpului și aducerea brațelor pe lângă corp. Repetați de șapte ori.

Beneficii: face coloana vertebrală puternică, reduce stresul și oboseala, întinde pieptul și plămânii, umerii și abdomenul, mărește flexibilitatea în partea inferioară a spatelui, vindecă dureri de spate severe, cum ar fi spondilita, tonifiază mușchii mâinilor, picioarelor și abdominali, tratează constipația, leucoreea, problemele menstruale, amenoreea și dismenoreea, îmbunătățește funcționarea ficatului, splinei, pancreasului și vezicii biliare.

Sarpasana (Postura șarpelui)

545 20 3Pentru a efectua Sarpasana, vă întindeți pe podea în poziţia culcat, cu picioarele alăturate. Întindeți mâinile spre partea din spate. Acum, respirați și ridicați partea superioară a corpului. Rămâneți în această poziție aproximativ 10 până la 40 de secunde, și apoi coborâți corpul și reveniți la poziția inițială în timp ce expirați. Repetați de două până la patru ori.

Beneficii: întărește spatele, umerii și brațele, bun pentru cei cu astm bronșic și diabet zaharat, întărește organele în zona abdominală, tratează probleme de digestie cum ar fi diareea, aciditatea stomacului și constipația.

Motto: „Yoga este o lentilă prin care mă privesc pe mine însămi“ (Mandy Ingber)