Main menu

header

542 19 1de Dana Purgaru

Valul de refugiaţi arabi şi africani care a luat cu asalt Europa în ultima perioadă se pare că ar fi fost prezis de celebrul clarvăzător Nostradamus.

„Cămila” va aduce teroare

Specialiştii care se ocupă cu interpretarea catrenelor acestuia susţin că unul dintre cele circa 950 de catrene ale sale, pe care le-a lăsat moştenire umanităţii, conţine previziunea potrivit căreia acest exod ar fi începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Profeţia conţine referiri la regiunile Dunării, Rinului şi Alpilor, în care „cămila” va veni ca să „bea” şi va aduce odată cu ea teamă, oroare şi distrugere.

„În Dunăre şi Rin va veni să bea Cămila cea mare, și nu e pocăință, Ronul va tremura mai tare decât Valea Loarei Și în apropiere de Alpi Cocoșul îi va ruina”.

O criză fără precedent în istoria modernă

Cercetătorii au susţinut de-a lungul timpului că această „Cămilă” despre care a scris Nostradamus este o coaliție formată din statele arabe, care va invada Europa până la Dunăre și Rin. Până acum, această teorie părea foarte improbabilă, însă în contextul actual, când mii de refugiaţi urmează să fie repartizaţi în ţările membre ale Uniunii Europene, lucrurile stau complet diferit.

În această perioadă, omenirea trăieşte o criză fără precedent în istoria modernă. Milioane de oameni au plecat din ţări arabe şi africane, precum Siria, Afganistan şi Irak, şi străbat sute de kilometri pe apă sau pe uscat, riscându-şi viaţa, în speranţa unui viitor mai bun, departe de ameninţarea războiului. Acest fenomen a luat prin surprindere pe toată lumea, iar autorităţile nu ştiu cum să reacţioneze pentru a stăvili sau redirecţiona valurile de imigranţi. Majoritatea sunt foarte săraci, şi-au lăsat în urmă toată agoniseala, şi se bazează exclusiv pe resursele oferite de ţările prin care trec.

Multe catrene s-au adeverit

542 19 2Catrenele lui Nostradamus ascund mistere nebănuite, spun cercetătorii, şi numai pe măsură ce asistăm la evenimente. În acestea, profetul, care a trăit în Franţa în secolul al XVI-lea, a prezis multe lucruri ce s-au adeverit, inclusiv cele două războaie mondiale. Profetul face referire în catrenele sale la un personaj numit „tiranul”, care ar avea legătură cu cel de-Al Treilea Război Mondial. Se pare că NATO ar juca un rol foarte important în acest eveniment care s-ar întâmpla „când polul nordic va fi unit” şi când „Vulturul” (referire la Statele Unite ale Americii) şi „Cocoşul” (Franţa) se vor alia, la fel ca şi Anglia, Polonia şi Republica Cehă şi Slovacia. Nostradamus a prezis că aliaţii vor câştiga, că acest conflict va dura circa şapte luni.

Printre profeţiile lui Nostradamus care s-au adeverit se numără apariţia lui Hitler şi teroarea adusă de el asupra Europei. Predicţia sa spunea: „Din adâncurile Europei de Vest, un copil se va naşte din oameni săraci. El va seduce o mare de trupe cu glasul său, iar faima sa va creşte până la tărâmul din Est. Bestii feroce înfometate vor traversa râurile, iar mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva lui Hister (n.r. - numele folosit de profet)”. O altă predicţie se referă la marele incendiu din Londra, din 1666. „Sângele celor drepţi nu va salva Londra, care va fi arsă de focul din anul ’66. Bătrâna Doamnă va cădea de pe locul său înalt şi mulţi din aceeaşi sectă vor fi ucişi”. De asemenea, Nostradamus ar fi prevăzut şi bomba atomică. „O săgeată cerească îşi va întinde aripa morţii: o mare cucerire. O naţiune mândră va fi doborâtă de o piatră aruncată din copac (n.r. - forma ciupercii atomice). Zvonuri despre ceva monstruos, omenesc vor duce la epurare”. Alte predicţii ale lui Nostradamus care s-au adeverit sunt cele referitoare la Napoleon, la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy şi la atacul terorist de la 11 septembrie 2011 din Statele Unite „Cerul va arde la patruzeci şi cinci de grade. Incendiul se apropie de marele oraş nou. Prin foc, el va distruge oraşul lor. O inimă crudă şi rece va aduce sânge”. În acest din urmă caz, cercetătorii susţin că profetul face aluzie la latitudinea de 45 de grade a oraşului New York.

Daniel Roxin: „Invazia nu se va opri“

542 19 3Jurnalistul şi autorul Daniel Roxin atrage atenţia că ceea ce vedem astăzi în criza imigranților „este doar vârful aisberg-ului”. „În spatele zecilor de mii de imigranți-refugiați care au invadat în aceste zile Europa, așteaptă alte milioane care e posibil să intre pe Bătrânul Continent în doar un singur an, iar invazia nu se va opri!”, a declarat Roxin.

Autorul a făcut referire şi la intenţia Uniunii Europene de a aloca fiecărei ţări membre un anumit număr de refugiaţi, proporțional cu populația și cu resursele materiale pe care le are. „Dacă vorbim despre proporționalitate, asta ar duce valul imigranților, în toată Europa, la câteva milioane de oameni în următoarele șase luni. De altfel, presa din Orientul Apropiat ne spune că doar din Siria vor porni 5 milioane de refugiați către Europa în următoarele luni”, mai spune Roxin.

Jurnalistul se alătură vocilor care trag un semnal de alarmă privind impactul pe care religia şi modul de viaţă al imigranţilor l-ar putea avea asupra ţărilor în care se vor stabili şi susţine că totul ar fi fost atent premeditat. Roxin îl citează pe generalul Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, care susţine că această criză a imigranților-refugiați anunță începutul unui nou Război Mondial pe fondul islamizării Europei. „Culmea ipocriziei este faptul că, după ce au pus umărul la distrugerea mai multor țări arabe, liderii europeni se declară „umaniști”, le plâng de milă acestora (...) Practic, toate datele ne duc la concluzia că fenomenul este unul premeditat, organizat de multă vreme. S-a început cu imixtiunea americană și europeană în viața politică a unor state arabe, care a dus la așa-zisa „Primăvară Arabă”, de fapt, o „Noapte cumplită Arabă”, și de aici la criza imigranților și primirea lor în Europa”.