Main menu

header

538 20 2de Mario Sorin Vasilescu

Așa cum promisesem în primul episod al întâlnirii dintre Formă și Respiraţie, astăzi vom merge mai departe, oferind atât respiraţiei, cât și modului nostru de a percepe și de a înţelege Viața (respiraţia fiind profund legată de aceste mecanisme din fiinţă) o dinamizare și o lărgire semnificative! Dar o să revenim la efecte în final.

Acum vă rog doar să reluaţi etapele din articolul de data trecută: în primul rând, liniştiţi-vă și închideţi ochii. Observaţi-vă respiraţia aşa cum e de la sine. Apoi deschideţi ochii și priviţi pe rând imaginile din episodul trecut. În timpul privirii fiecăreia, REMARCAȚI DACĂ ȘI CUM SE MODIFICĂ RESPIRUL! P.S.: Nu uitaţi că în ultima imagine axul orizontal trece efectiv înainte și înapoi prin voi. Apoi măriți imaginar figurile și verificaţi dacă respiraţia răspunde acestor sporiri ale imaginilor. În fine, lăsaţi articolul și căutaţi în natura din jur cele trei axe. Un Palming vine ca o mănuşă pe exerciţiul terminat. Apoi închideţi ochii şi renunţaţi la orice efort și constataţi ce vă face respirul.

538 20 1Odată terminată această recapitulare, puteţi fie să continuaţi după o pauză, fie să vă odihniţi până a doua zi. Pentru cei mai sensibili, e bine să vă odihniţi o zi. Mâine, purcedeţi la al doilea set, cel din numărul de azi. Se procedează exact în ordinea de mai sus. Doar că, aşa cum puteţi observa foarte uşor, acum axele sunt cuplate două câte două și în final toate trei. Cu atât mai mult este necesar să observați în voi mutaţiile produse de aceste combinaţii. Credeţi-mă, merită cu prisosinţă atât să le observaţi și mai ales să vă bucuraţi cât mai din plin de ele. De ce? Vă invit să descoperiţi.

Promiteam să revenim puţin la efecte:

  1. Redescoperiți realitatea și miracolul respiraţiei. Puţine minuni omeneşti sunt mai mari. Și cu cât continuați, cu atât descoperiți mai multe bogăţii nebănuite. Se deschid alte și alte dimensiuni ale respiraţiei și ale toracelui. Și ale întregii fiinţe.
  2. Are un puternic efect antistres. Aș continua, dar nici nu vreau să mă repet, dar mai ales să nu deconspir pe cele cu care vă veți încrucişa în ultimul episod al întâlnirilor dintre Formă și Respiraţie. După care vom deschide alte capitole din yoga, cea atât de utilă omului de ieri, de azi și de mâine.

Motto: „Respirația este dialogul tăcut și permanent cu mine, cu Dumnezeu, cu tot ce știu și ce nu știu, cu tot ce există“ (Samadhi dintr-o meditație pe respirație)

Ce este Palming-ul?

538 20 3Noţiunea de Palming vine de la termenul „Palm” (în engleză însemnând „palmă”). Palming-ul constă în acoperirea ochilor cu palmele una peste alta, astfel încât să se excludă toată lumina. Ca să vedeți dacă toată lumina este exclusă deschideți ochii sub palme şi le ajustați poziţia, aşa încât să fie cât mai puţină lumină care trece prin ele. Palming-ul este presupus a fi o experienţă relaxantă, de aceea în timp ce faceți Palming vă gândiți la ceva plăcut. Nu uitați să respirați prin burtă, relaxat, ritmic.