Main menu

header

537 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

„Șapte Scări”, locul de testat... iubite!

La aproximativ 15 kilometri de Braşov, în Masivul Piatra Mare, se află Canionul şi Cascada Şapte Scări, o destinaţie de o frumuseţe singulară în Europa. Legenda spune că era locul de „promenadă” al mocanilor din satul Baciu (Săcele). Tinerii feciori din sat îşi supuneau iubitele la două probe. Una era să le aducă în plimbare până la canion, să vadă dacă sunt puternice şi nu cedează fizic. Apoi, după ce urcau împreună cele şapte scări, stăteau o noapte deasupra canionului. Dacă nu se certau deloc, atunci erau meniţi să fie împreună toată viaţa.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcare, cu o lungime de 160 de metri și o diferență de nivel de 58 de metri, la 1.050 de metri altitudine. Denumirea Șapte Scări vine de la cele șapte cascade formate acolo din cauza rupturilor de perete. Cel mai ușor se poate ajunge la canion din DN 1, în zona Dâmbu Morii, de unde traseul este marcat şi continuă la pas, pe un drum forestier şi pe potecile pădurii. Durează aproape o oră, însă la finalul său uitați garantat de orice oboseală. Pentru a trece prin canion au fost amenajate şapte scări. Prima are opt trepte, ultima are 35. Cea mai lungă are 14,5 metri, iar urcarea ei oferă o privelişte spectaculoasă. Canionul poate fi parcurs pe aceste scări metalice în cel mult 30 de minute. Frumusețea locului este dată de schimbările dese de direcție. Cea mai înaltă dintre cascade are peste 35 de metri și se varsă de-a lungul pereților de piatră înalți de 50 de metri. Traseul oferă o frumusețe de neegalat atât datorită formațiunilor calcaroase, cât și cascadelor și vegetației abundente. După ce parcurgeți canionul continuați traseul către Cabana Piatra Mare, și nu veți regreta. Biletul de intrare în Canionul Șapte Scări costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Din septembrie 2014, aveți la dispoziție o tiroliană în lungime de 2.174 de metri, care pornește de la o altitudine de 995 de metri, cu o diferență de nivel de 315 metri. Tarife: 50 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii, prețuri în care intră și echipamentul