Main menu

header

536 20 1de Mario Sorin Vasilescu

Din start vreau să fim clari cu două lucruri: oricât de eficiente ar fi aceste Mudras-uri - și Slavă Domnului sunt, atât proba timpului și a nenumăraţilor practicieni de pe toate meridianele, dar și cea a tuturor investigaţiilor medicale moderne au dovedit-o cu prisosinţă -, la mai multe dintre aceste mudras privind afecţiuni mai mult sau mai puţin grave este absolut necesară colaborarea cu medicul. Cât priveşte mudra de astăzi, ea este cu adevărat o mare binefacere pentru toţi cei care au o inimă suferindă, indiferent de origine sau de tipul de afecţiune. Tocmai de aceea avizul medicului este necesar.

Extrem de eficientă pentru cardiaci

Dacă sunteți singuri, dacă nu aveți cum să sunați la 112, dacă sunteți la volan și trebuie să opriți noaptea, dacă senzaţiile sunt acute sau surde și nu ştiți dacă anunţă o criză sau chiar este o criză sau dacă vă știți sănătoși (când ați făcut ultimul control medical?) și brusc apare o durere din zona inimii, atunci folosiți Hridd Mudra! S-a demonstrat că oricum nu are cum să înrăutățească situaţia! În cel mai rău caz, oferă răgazul necesar să se ajungă la medic!

536 20 2Persoanele cu afecţiuni cardiace cronice pot avea - dincolo de momentele amintite mai sus - o viață mai liniştită dacă la trezire, la ora 10:00-11:00, la prânz, după o masă mai îmbelşugată, la ora 18:00 sau seara înainte de culcare își oferă câte o execuţie de trei minute a mudrei. Acum, fiecare își ştie stările de peste zi și își poate alege momentele cel mai potrivite de practică.

Din punct de vedere tehnic:

  1. Se practică cu ambele mâini simultan;
  2. Elementul principal este reprezentat de flexia și presiunea buricului indexului în rădăcina policelui;
  3. La rândul său, policele e cel care presează ferm indexul flexat;
  4. Vârfurile degetelor 1, 3, 4 se reunesc;
  5. Degetul mic (5) se întinde uşor din laba mâinii.

Spre deosebire de alte mudras-uri, în care puteți folosi fără reţinere unele tehnici de concentrare și de respiraţie, cu efecte foarte bune în optimizarea efectului mudrei, aici însă, dată fiind sensibilitatea psihică a cardiacului, cu starea sa de hiperatenție, de nelinişte etc., e bine să lăsați pur și simplu mudra să acţioneze fără să vă preocupați dacă funcţionează, în loc să trageți cu ochiul la efecte. Ea ştie și singură ce are de făcut.

Este foarte indicat să păstrați mudra şi alte câteva minute după dispariţia senzaţiilor alarmante

Motto: „Mergi înlăuntrul tău; bate la ușa de-acolo și cere-i inimii să-ți spună ce știe“ (William Shakespeare)