Main menu

header

535 20 1de Mario Sorin Vasilescu

Sigur că nu uităm de respiraţie ca viaţa, dar şi ca instrument de îmbunătăţire continuă al acesteia. Doar că azi vă propunem să descoperiţi o lume fascinantă, veche de mii de ani. MUDRAS-urile!

Mudras-urile sunt poziţii aparte ale mâinilor şi degetelor, ale întregului corp, ale traiectelor energetice subtile şi chiar ale unor stări ale psihicului şi minţii. Poziţii care permit o acţiune concertată a tuturor planurilor fiinţei pentru a trezi şi a optimiza organe, aparate, funcţii sau întregi sisteme din organism. Evantaiul efectelor este foarte larg, dar mai ales extrem de eficient, ceea ce face ca azi să existe o colaborare tot mai strânsă între medicina oficială şi domeniul acestor mudras-uri, ceea ce sporeşte semnificativ rezultatul terapeutic în cele mai neaşteptate afecţiuni, dar şi în însăşi calitatea vieţii de fiecare zi şi de fiecare noapte.

535 20 2Propunerea de astăzi ne priveşte pe toţi, căci toţi trăim extremele climatice, jocul termic adesea chinuitor, şocurile vânturilor şi duşul ploilor dublat deseori de bombardamentul grindinii. Pentru a nu mai vorbi şi despre oscilaţiile, uneori brutale, ale presiunii atmosferice. Dar mai ales despre cei care manifestă o sensibilitate marcată, şi care, din păcate, sunt tot mai mulţi.

Trecută prin proba timpului, ca toate mudras-urile de altfel, această mudra - PRAKRITI MUDRA - MUDRA NATURII, vă poate uşura dificultatea traversării capriciilor vremii. TEHNIC vorbind, execuţia este uşor de observat pe imagine.

MÂNA DREAPTĂ:

  • Arătătorul (indexul) cu buricul degetului pe unghiul articular al policelui (degetul gros);
  • Zona degetului 4 (inelarul) dintre buric şi falanga mijlocie pe unghia policelui;
  • Degetele 3 (degetul mare) și 5 (degetul mic) sunt libere.

MÂNA STÂNGĂ:

  • Vârfurile degetelor 1 şi 5 se unesc.

Vă rămâne doar să adoptaţi poziţiile şi să le păstraţi, nemişcate (dar nu rigide sau tensionate!) minutele indicate. Respiraţia rămâne liberă.

Ce trebuie să știți este că în tot acest timp puteți face orice, inclusiv privind la tv sau fiind atenţi doar la mâini şi la senzaţiile din ele.

Mudra va funcţiona de la sine. Sigur, există şi tehnici de optimizare, dar toate la timpul lor.

Sigiliu

Cuvântul „mudras” provine din sanscrită și înseamnă „sigiliu”. Folosirea mudras-urilor este simplă și accesibilă oricui. Un element important sunt însă răbdarea și insistența atât în ceea ce privește menținerea poziției respective, cât și în materializarea efectului. Acesta se produce în funcție de starea sănătății persoanei, respectiv de gravitatea blocajului energetic prezent în corp, de lipsa energiei sau de surplusul ei, mai exact, de problema care se cere rezolvată, unele probleme necesitând un timp mai scurt, altele, un timp mai îndelungat. Personal, consider că și credința în rezultat, deci starea emoțională a omului, poate grăbi și asigura apariția efectului dorit.

Motto

„Tu ești întregul univers. Tu ești în tine și totul este în tine. Soare, lună și stele se învârt în tine“ (Swami Muktananda, „Cartea tibetană a marii eliberări“)