Main menu

header

523 25 1de Raluca Grințescu

Dacă vă îndemnăm să scrieţi rapid 9 lucruri pe care ar fi bine să începeţi să le faceţi pentru voi înşivă, cu siguranţă nu aţi sta pe gânduri. Iar acest fapt poate avea două cauze principale: fie vă cunoaşteţi atât de bine, încât ştiţi ce vreţi, fie sunteţi atât de nemulţumiţi de viaţa pe care o trăiţi, încât ştiţi că extrema vă este favorabilă. Aşadar, vă lăsăm să reflectaţi la următoarele 9 lucruri pe care ar trebui să le faceţi pentru propria persoană:

Petreceți timpul cu oamenii potriviţi

Ne referim la oamenii în preajma cărora vă simţiți bine, oamenii pe care îi iubiți şi care vă încurajează să vă îmbunătăţiți felul de a fi prin modalităţi sănătoase. Ei sunt cei care vă ajută să vă simţiți mai vii şi care vă îmbrăţişează în mod necondiţionat alegerile.

Priviți-vă problemele în faţă

Problemele nu sunt cele care vă definesc, ci reacţia dumneavoastră şi modalitatea în care alegeți să le rezolvați. Dificultățile din viaţa dumneavoastră vor dispărea abia în momentul în care veți începe să acţionați - aceasta este una dintre cele mai cunoscute legi despre spiritualitate de care ar trebui să ţineți cont.

Fiți sinceri cu voi înșivă

Fiți sinceri în legătură cu ceea ce trăiți şi amintiți-vă că, indiferent dacă îi puteți minţi pe ceilalţi, nu vă puteți minţi pe dumneavoastră.

Fericirea să vă fie prioritatea

Nevoile dumneavoastră contează. Iar dacă nu vă veți respecta, veți ajunge să vă autosabotați încetul cu încetul. Deşi, de obicei, suntem orientaţi către cei din jurul nostru, amintiți-vă că respectul de sine începe întotdeauna cu propria persoană. Nu vă mai ascundeți în spatele măştilor pe care le purtați în faţa celorlalţi. Acesta este unul dintre cele 9 lucruri interesante pe care ar trebui să-l scoateți la iveală zilnic, indiferent cât de greu le va fi celorlalţi să accepte cine sunteți cu adevărat. Fiți persoana care ştiți că sunteți şi faceți acest lucru în cel mai autentic mod posibil. După ce veți reuşi în faţa dumneavoastră, nu veți da greş nici în faţa celorlalţi.

Conştientizați că singurul moment pe care îl puteți trăi este prezentul

Oare a devenit atât de clișeic faptul că momentul de acum este un miracol încât am ajuns să refuzăm această realitate şi să ne proiectăm într-un viitor dezirabil sau într-un trecut pe care l-am schimba dacă am avea această ocazie? E o lecţie greoaie… aceea de a rămâne prezent, dar, odată învăţată, ne ajută să fim atât de uşori…

Mai politicoși cu voi înșivă

Dacă ați avea un prieten care ar vorbi cu dumneavoastră în aceeaşi modalitate în care voi vorbiți cu voi înșivă, oare cât de mult i-ați permite să vă fie prieten? Felul în care vă raportați la voi înșivă stabileşte modalitatea în care vă comportați cu ceilalţi.

Recunoscători pentru ceea ce aveți deja

Mulţi dintre noi credem că vom fi fericiţi atunci când vom ajunge la un anumit nivel al vieţii noastre: o slujbă mai bună, o relaţie fără griji etc. Din păcate, ştim cu toţii că Universului îi cam place să tragă ţepe. Aşadar, ce-ar fi să privim pentru o clipă în jur şi să mulţumim? Atât, nimic mai mult.

Oferiți-vă singuri lucrurile care vă fac fericiți

Dacă sunteți în continuare în aşteptarea unei persoane care să vă facă fericiți, atunci puteți aştepta mult şi bine, deoarece toate persoanele vă vor dezamăgi până în momentul în care vă veți da seama că este timpul să vă oferiți singuri atât cât se poate lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie.

Dați-le visurilor voastre o şansă

Unul dintre cele 9 lucruri pe care le puteți încerca este să oferiți visurilor voastre o şansă, indiferent cât de banale, simple sau neinteresante ar părea acestea. Ce ziceți, merită să încercați?

Nu vă mai ascundeți în spatele măştilor pe care le purtați în faţa celorlalţi. Acesta este unul dintre cele 9 lucruri interesante pe care ar trebui să-l scoateți la iveală, indiferent cât de greu le va fi celorlalţi să accepte cine sunteți cu adevărat