Main menu

header

516 16 1de Gabriela Miliaru

Faima pe care Susan Miller o are în Statele Unite ale Americii și în lume ne-ar putea face să credem că „regina zodiilor” și-a petrecut toată viața într-o poveste cu zâne și… cu planete. În realitate, așa cum singură a povestit, Susan a avut o viață foarte dificilă, din cauza unei afecțiuni la piciorul stâng, fapt care a izolat-o de lume, dar a adus-o mai aproape de dorința de a afla ce-i va rezerva viitorul și de astrologie. În cei 15 ani de când a lansat site-ul Astrology Zone, Susan a reușit să adune milioane de cititori. Pe lângă serviciile de astrologie pe care le oferă pe site, autoarea are rubrici permanente în revistele „ELLE”, „Vogue” și „Vanity Fair”. Directă, clară și amuzantă, Susan Miller debordează de optimism și, după cum reiese și din interviul pe care ni l-a acordat, ne încurajează pe toți să ne punem în valoare potențialul personal cu ajutorul astrelor.

„Am fost nevoită să studiez în spital”

- Astrologia nu este o disciplină prea accesibilă. Cum te-ai hotărât să faci din asta o carieră?

- Am avut un început neobișnuit. Mama mea a fost și ea astrolog. În copilărie, am văzut-o citind încontinuu, dar când am rugat-o să mă învețe și pe mine m-a refuzat. „Durează 12 ani de studiu până când poți spune că stăpânești bine astrologia”, obișnuia să-mi spună. Eu m-am născut cu o afecțiune la piciorul stâng care, din când în când, îmi provoca dureri cumplite. Uneori, crizele durau și șase săptămâni, iar în timpul lor nu puteam face nimic, așa că mi-a fost imposibil să merg la școală. Din cauza problemei mele, am fost nevoită să studiez în spital sau acasă. Cert este că boala m-a făcut curioasă în legătură cu viitorul meu. Toate aceste întrebări m-au îndreptat încet, încet către astrologie.

- Dar ce este, de fapt, astrologia și ce ne învață ea?

- Dincolo de predicțiile zilnice sau lunare, astrologia ne arată care sunt abilitățile noastre și oportunitățile, la fel cum ne atrage atenția asupra aspectelor unde am putea întâmpina dificultăți, astfel încât, cu puțină atenție, să le putem ocoli și să ne punem cât mai bine în valoare potențialul personal. Ce nu trebuie totuși să uităm este că astrologia nu este o simplă artă a ghicitului în viitor. Mereu atrag atenția că, deși are o mare putere de predicție, ea nu înlocuiește puterea personalității fiecăruia dintre noi, precum și determinarea noastră.

- Spui că mama ta a fost astrolog. Cum te-a influențat ea în drumul pe care ai ales să-l faci în carieră?

- La 15 ani am suferit o operație la picior și voiam cu ardoare să știu cât urma să dureze recuperarea. Într-o zi, am trimis o scrisoare revistei „Horoscope”, în care îi întrebam pe astrologii de acolo dacă urma să mai merg vreodată. Când am aflat, din revistă, că astrele erau de partea mea, am devenit și mai interesată de astrologie. Acela a fost momentul în care mama mi-a propus un pact prin care ea urma să mă ghideze în tainele astrologiei pentru următorii 12 ani, cu condiția să nu mă grăbesc să fac predicții pentru prieteni, ci doar pentru membrii familiei noastre. De la mama am învățat să comunic cu claritate. „Să spui ceva greșit este la fel de dăunător ca atunci când spui ceva corect într-un mod greșit, pentru că cei care te ascultă nu vor ști care este adevărul”, spunea ea. Tot de la ea am învățat că, atunci când deprinzi ceva nou, nu trebuie să te grăbești, pentru că nu poți mânca toată plăcinta dintr-o singură înghițitură.

„Implică multe calcule şi atenţie”

- Spuneai mai devreme că astrologia nu este doar o artă a ghicitului, ea presupune chiar și cunoștințe de matematică, nu-i așa?

- Cu siguranță, astrologia este și o știință în care multe elemente trebuie calculate matematic. Ca astrolog, trebuie să știu exact unde se află planetele, cum călătoresc ele în cele 12 constelații și care dintre ele este retrogradă. Trebuie să notez momentele de Lună plină și de Lună nouă. Asta implică multe calcule și atenție. Astrologia nu este doar despre ceea ce ai vrea să se întâmple, ci despre semnalele exacte pe care ți le dau planetele în mișcarea lor. Astrologia este foarte exactă. Fiecare astrolog are acces la aceleași informații furnizate de NASA. Este ca și cum te-ai uita la știri. Pe toate canalele vezi aceeași știre. Singura diferență este felul în care este prezentată știrea, iar eu urmăresc să fiu de fiecare dată cât pot de precisă și de clară cu cititorii mei.

- Spui că există matematică în astrologie. Dar cum rămâne cu latura spirituală?

- Ca astrologi, noi facem calculele, dar cei care au nevoie de astrologie se îndreaptă către ea, pentru că fiecare dintre ei caută explicații cu privire la viața lor. Înclinarea către credință sau către practica spirituală vine din nevoia de a afla răspunsuri care trec dincolo de înțelesul comun al lucrurilor.

- Pari foarte sigură de ceea ce faci. Ți se întâmplă totuși să primești întrebări de la persoane care sunt sceptice față de astrologie?

- Se întâmplă să existe persoane care nu înțeleg cum funcționează astrologia. Sunt multe lucruri pe care nu le putem pătrunde cu mintea, dar sunt și unele pe care alții, care au studiat, ni le pot explica. Singurul mod în care îi pot convinge pe cititori că astrologia are sens este prin a-i invita să citească pe site-ul meu și să observe, lună de lună, dacă am reușit să prevăd în linii mari ceea ce li s-a întâmplat.

- Cât de asemănătoare sunt predicțiile de la o persoană la alta?

- Chiar dacă două persoane fac parte din aceeași zodie, fiecare dintre ele are propriul său parcurs în viață. Configurația planetelor este unică pentru fiecare persoană, iar configurația care a existat la nașterea ta nu se va repeta niciodată pentru nimeni. Fiecare este unic, chiar și gemenii care se nasc la o diferență de un minut sunt diferiți, pentru că, în astrologie, fiecare grad contează. În plus, nu suntem doar o combinație de planete și de semne, suntem și un conglomerat de valori, de determinări și de abilități, și asta ne diferențiază între noi. Dar, dacă vrei să știi ce ne definește cel mai bine, atunci aceea este prima casă a zodiacului, ea este „motorul locomotivei” care decide, și de aceea Ascendentul este foarte important. El este dat de ziua, luna, anul, ora exactă și locul în care te-ai născut.

„Te ajută să iei decizia la momentul potrivit”

- De ce ne ajută să știm ce va fi?

- „American Express” a făcut un studiu în care îi întreba pe oameni ce i-ar face fericiți. În afară de bani, cei mai mulți au răspuns că și-ar dori experiențe bogate. Diversitatea, schimbarea, călătoriile, relațiile noi sunt lucruri asupra căror astrologia atrage atenția că se află aproape de noi la un anumit moment și că ar fi bine să profităm de ele. Este ca și cum treci pe lângă o bancnotă de 100 de dolari și nu o vezi pentru că te preocupă o altă problemă. Astrologia te ajută să planifici, să iei decizii atunci când este momentul potrivit.

- Scrii mult despre ce ar fi bine să facă alții, dar tu aplici astrologia în cazul tău?

- Nu aș scrie despe astrologie dacă nu aș aplica-o, în primul rând, în cazul meu. De exemplu, nu semnez niciodată un contract atunci când Mercur este retrograd și, de cele mai multe ori, observ cum o altă oportunitate și mai interesantă apare chiar la finalul perioadei. Și atunci mă felicit că am avut răbdare. Nu este mare lucru să respecți regulile de bază.

- Care vor fi, din punct de vedere astrologic, momentele benefice ale anului 2015? Dar zodiile avantajate?

- Pentru a nu lăsa pe nimeni la o parte, am să îți spun în continuare câte ceva despre fiecare zodie în parte.

„Nativii din Leu şi din Fecioară sunt cei mai norocoşi în 2015“

Berbec (21.03-19.04)

Pentru Berbeci, anul 2014 a fost unul plin de provocări, iar anul în care am pășit promite să fie cel puțin la fel de bun. Până la jumătatea lunii august, cuvântul de ordine pentru voi este IUBIRE. Jupiter, cel care guvernează norocul și surprizele și care vă vizitează diagrama astrologică o dată la 12 ani, se află în apropiere și este gata să vă ghideze în a vă găsi persoana potrivită. În ceea ce privește cariera, în acest an există perspectiva unei promovări sau chiar a schimbării locului de muncă. Toate acestea au legătură cu banii. Anul acesta, după ce Saturn a părăsit casa banilor, după doi ani, chiar la finele anului 2014, este un moment oportun să câștigați mai bine. La 11 august, Jupiter se va muta în casa sănătății, ceea ce vă va determina să vă schimbați modul în care vă priviți corpul, dar și să aveți mai multă atenţie față de alimentație. Singura grijă de anul acesta este legată de Luna plină din 4 aprilie.

Taur (20.04-20.05)

În 2015, Taurii vor avea o mare oportunitate de a avansa în carieră. Jupiter va intra în zodia voastră, pentru prima oară în ultimii 12 ani, la 11 august, unde va rămâne până în septembrie 2016. În toată această perioadă îl veți avea pe Jupiter de partea voastră, ajutându-vă să întâlniți marea iubire. Pentru cei care se află deja într-o relație este momentul în care se vor apropia mai mult de parteneri și vor resimți cum legătura lor capătă un ritm nou. Cea mai frumoasă zi a Taurilor va fi în data de 26 august (atunci când Soarele se întâlnește cu Jupiter), și se concentrează pe iubire. Dacă doriți să vă schimbați sau să vă renovați locuința, prima jumătate a anului este cea mai prielnică pentru astfel de decizii. În materie de bani, sfârșitul anului vă va aduce un buget generos, de care puteți profita din plin.

Gemeni (21.05-20.06)

Dacă în 2014 ați avut câteva probleme la capitolul iubire, lucrurile devin din ce în ce mai bune în acest an. S-ar putea să luați o decizie importantă în acest sens chiar în jurul perioadei de Lună plină din aprilie. Oricum ar fi, 2015 este anul în care vă veți distra foarte mult. Veți cunoaște oameni noi, veți învăța lucruri inedite și veți avea timp să vă ocupați de felul în care arătați. Evitați perioada în care Venus este retrograd, între 25 iulie și 6 august. Aceasta nu este o perioadă în care vreți să riscați ceva legat de felul în care vă văd ceilalți. Dacă aveți în plan să vă mutați din locuința actuală, anul acesta este perfect pentru o astfel de mișcare. Dacă ați resimțit în mod neplăcut prezența lui Saturn în casa sănătății până la sfârșitul lui 2014, toate acestea se vor schimba anul acesta. Veți da dovadă de mai multă energie. În materie de bani, situația va rămâne constantă, însă aveți grijă la 11 octombrie, când Jupier și Pluto vă pregătesc o surpriză minunată. Nici 17 octombrie nu este de ocolit, fiindcă în această zi este rândul lui Marte să se asocieze cu Jupiter pentru a vă contura și mai bine contul din bancă.

Rac (21.06-22.07)

Din punct de vedere financiar, 2015 va fi cel mai bun an pentru Raci. Banii vor cădea pur și simplu din cer. Sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie reprezintă o perioadă în care Marte se va afla în casa recompenselor și a succesului, așa că ar fi bine să profitați de ea. Din punct de vedere sentimental, ultimii doi ani v-au adus provocări de tot felul. Dar, dacă aveți răbdare până în septembrie, lucrurile vor deveni din ce în ce mai bune. Încercuiți ziua de 26 august în calendar, pentru că este cea mai norocoasă zi a anului. Pentru Raci, această zi este legată de o călătorie, așa că, dacă apare o astfel de oportunitate, nu o ratați. O bună perioadă pentru a călători e în octombrie și în noiembrie. Este un an bun pentru a vă schimba mașina, dar încercați să faceți asta după mijlocul anului.

Leu (23.07-22.08)

Jupiter traversează zodia Leului cea mai mare perioadă a anului 2015, și de aceea cei născuți în această zodie se vor simți foarte răsfățați. Marte va energiza casa carierei și a succesului pentru voi, așa că profitați de orice oportunitate. În perioada 31 martie și 11 aprilie veți întâlni oameni noi și interesanți. Mulți dintre aceștia sunt oameni de succes, care vă vor ajuta în carieră. Nu uitați că Jupiter este de partea voastră și uși care au fost până acum închise se vor deschide foarte ușor. Se știe că atunci când Jupiter se află în zodia Leului aveți cele mai mari șanse să vă găsiți adevărata iubire. Cum Jupiter este acum în Leu, nu ratați șansa de a vă găsi jumătatea. Din punct de vedere financiar, ați avut destule suișuri și coborâșuri în ultima vreme, dar asta nu se va mai întâmpla în 2015. Începând cu 11 august veți intra în cea mai bună perioadă pentru a câștiga bani la locul de muncă.

Fecioară (23.08-22.09)

516 16 2Dacă ați întâlnit pe cineva la sfârșitul lui 2014 s-ar putea să aveți parte de o relație foarte frumoasă, așa că acordați răbdare acestei oportunități de a întâlni marea dragoste. Iar dacă aveți chef să călătoriți, 2015 este un an perfect pentru asta. Sfârșitul lui martie, toată luna aprilie și începutul lui mai sunt momente prielnice pentru a vă îngădui luxul unei vacanțe de neuitat. În carieră veți simți o îmbunătățire a situației atunci când Marte intră în zodia Gemenilor, între 11 mai și 29 iunie. Apoi, la 11 august, Jupiter va intra în zodia voastră, ceea ce înseamnă că vă așteaptă un an extraordinar, care va decide cursul vieții voastre pentru următorii 12 ani. Iar la 26 august, cea mai norocoasă zi a anului, încercați să faceți ceva deosebit, care să marcheze un nou început: schimbați-vă locuința, mergeți la un interviu sau acceptați o întâlnire amoroasă.

Balanță (23.09-22.10)

Anul acesta îl aveți pe Jupiter în casa a XI-a, a prieteniei, deci vă veți bucura de mult mai multă atenție și apreciere din partea celor dragi. Veți cunoaște oameni noi, care vă vor inspira să începeți proiecte noi. Dacă vă gândiți să vă schimbați locul de muncă sau chiar domeniul de activitate cu altul mai interesant, atunci perioada propice pentru o astfel de mișcare e între 24 iunie și 8 august. Atunci, Marte va traversa casa a X-a a carierei, deci este în avantajul vostru să acționați. Veți avea o perioadă mai puțin plăcută din punct de vedere financiar între 14 iunie și 17 septembrie, pentru că Saturn va traversa zodia voastră, însă, odată plecat, nu se va mai întoarce până în 2041, așa că veți avea toate premisele unor noi câștiguri financiare. Notați-vă ziua de 2 noiembrie ca fiind una dintre cele mai strălucitoare zile ale anului și încercați să profitați de ea.

Scorpion (23.10-21.11)

Cea mai bună veste pentru Scorpioni este că Saturn, care a ridicat destule obstacole pentru voi încă din 2012, tocmai a părăsit zodia voastră. Anul acesta, Jupiter traversează casa a X-a a carierei, pentru voi ajutându-vă să aveți succese incredibile la locul de muncă. Până la sfârşitul lui martie veți avea parte de dragoste așa cum nu ați mai avut de multă vreme. Neptun se află în casa a X-a, a iubirii, și vă va da impresia că trăiți într-un basm. Nu ratați această ocazie, pentru că îi trebuie 169 de ani lui Neptun ca să ocolească Soarele și să vă ofere această oportunitate. Anul acesta, Jupiter vă va ajuta nu numai în carieră, dar și la capitolul prietenie, mai ales după 11 august și până în septembrie 2016. Nu uitați nici de ziua de 26 august, când ați putea începe un proiect de succes alături de un prieten. De la sfârșitul lui iunie, toată luna iulie și începutul lui august reprezintă o perioadă excelentă pentru a vizita locuri noi.

Săgetător (22.11-21.12)

Recunoscuți pentru dragostea lor pentru călătorii, Săgetătorii vor avea și în 2015 foarte multe ocazii de a se bucura de hobby-ul lor preferat. Un alt aspect important în acest an este iubirea. Tot ceea ce trebuie să faceți este să adăugați puțină stabilitate relației în care vă implicați, și totul va fi perfect. Uranus, planeta care aduce surprize și acțiuni neașteptate, vă guvernează casa iubirii în acest an, așa că așteptați-vă la ce este mai bun. Atunci când vine vorba despre prieteni, lucrurile sunt la fel de stabile ca și până acum, cu excepția perioadei de Lună plină din 4 aprilie. Cariera voastră va cunoaște momente de progres în cea de-a doua perioadă a anului, ceea ce vă va da răgaz să vă organizați din timp agenda și să vă puneți la punct CV-ul.

Capricorn (22.12-19.01)

Capricornii vor aduce schimbări atât în privința locuinței, cât și a locului de muncă. Dacă mergeți la interviu pentru o slujbă care vă place, dar salariul oferit nu este pe măsura așteptărilor, nu renunțați. Încercați să aflați dacă există alte avantaje. În privința banilor, ziua de 11 octombrie va fi o zi importantă pentru a vă consolida veniturile, pentru că Jupiter va comunica astfel cu Pluto în casa a II-a, a posesiunilor și banilor. Ziua de 22 iunie vă aduce o oportunitate de a conferi mai multă stabilitate în ceea ce privește casa în care locuiți. În materie de iubire, chiar dacă Venus a părăsit zodia voastră, nu este cazul să vă speriați, căci veți avea parte de iubire intensă la 1 iulie și 11 octombrie. Iar dacă vreți să organizați o excursie romantică, cea mai bună zi pentru asta este 2 noiembrie.

Vărsător (20.01-18.02)

2015 va fi un an diferit faţă de cel care a trecut. După ce ați muncit foarte mult în carieră, eforturile voastre vor fi răsplătite în acest an. Prezența lui Saturn a lăsat impresia că ceva nu vă dă voie să avansați la locul de muncă, dar, odată cu plecarea lui, lucrurile se vor schimba în bine. Tot ce trebuie să faceți în 2015 este să vă bucurați de fructele muncii voastre. Dacă ați avut vise în care banii pur și simplu cădeau din cer, este foarte posibil ca acum aceste vise să devină realitate. Luna plină din 4 aprilie va testa stabilitatea prieteniilor voastre. Între 12 noiembrie și 31 decembrie ați putea decide să călătoriți alături de persoana iubită undeva în afara țării.

Pești (19.02-20.03)

Jupiter se va afla în casa sănătății și a proiectelor noi în 2015. El se va asigura că sunteți în cea mai bună formă. În materie de bani, situația voastră financiară a fost destul de instabilă în ultima vreme, iar la 4 aprilie, odată cu Luna plină, trebuie să aveți chiar și mai multă grijă legată de acest aspect. Cea mai bună perioadă pentru redecorare, care să reîmprospăteze atmosfera din casă, este între 7 aprilie și 11 mai, atunci când Venus va guverna casa a IV-a, a locuinței și familiei. Pluto va avea grijă să cunoașteți oameni noi și importanți, care vor fi o sursă de inspirație. Partea cea mai importantă vine din sectorul iubirii. Între 24 iunie și 8 august veți simți cum relația voastră devine din ce în ce mai stabilă, iar spre sfârșitul lui august Jupiter va traversa casa a VII-a, a căsniciei. Așa că cea de-a doua parte a anului 2015 și începutul lui 2016 reprezintă o perioadă perfectă pentru cei care doresc să se căsătorească.

„Astrologia nu este o formă de religie și nu înlocuiește în niciun caz religia“

Susan Miller este autoare a zece cărți de astrologie, iar la începutul fiecărui an publică previziunile astrologice pentru următoarele 12 luni într-un calendar frumos ilustrat

Atenție mare la Luna plină din 4 aprilie, căci aduce energii tensionate, iar cea mai bună zi a anului este 26 august!