Main menu

header

    Discret în privinţa vieţii personale, dar foarte degajat şi deschis atunci când vine vorba despre muzică, „veşnicul” burlac Horia Brenciu s-a apucat serios de muzică în defavoarea televiziunii. Astfel, la începutul lunii, Horia Brenciu a lansat cel de-al treilea single, „Septembrie, luni”, melodie extrasă de pe albumul „35”, apreciată atât de critici, cât şi de publicul obişnuit.

„Am cântat sute de melodii de succes din repertoriul internaţional”
- Melodia „Septembrie, luni” este inspirată din viaţa dumneavoastră? Cât timp aţi muncit pentru a realiza acest single? - Am muncit o singură zi. Am cântat-o în studio într-o singură zi, dar a fost o zi specială. Cristian Creţu, compozitorul melodiei, şi Andreea Miclici, cea care a făcut textul, au scris linia melodică şi versurile tot într-o zi. E ceva special cu melodia aceasta...
- Veţi începe să concertaţi prin ţară?
- Prin ţară am colindat ca prezentator mai bine de zece ani. De vreo cinci ani fac asta ca şi cântăreţ. Am cântat sute de melodii de succes din repertoriul internaţional, în sute de întâmplări muzicale. Acum, cei care mă invită să cânt în ţară o fac şi pentru a asculta melodiile originale de pe albumul „35“. Pe lângă spectacolele pentru publicul larg, sunt contractat şi pentru evenimentele cu circuit închis. Ca producător, voi relua, din nou, în noiembrie Cabaretul de la Hilton, cu trei seri consecutive de spectacole, iar în decembrie, pentru al cincilea an consecutiv, am încheiat, deja, contractele cu artiştii Revelionului de la JW Marriott. Ambele spectacole sunt cu bilete. Doritorii pot să şi le procure din timp. În proiectele mele, un rol determinant îl are orchestra mea. 

„Albert Hall-ul e o chestie de noroc...”
- Ce urme simţiţi că a lăsat televiziunea în viaţa dumneavoastră? - Deschise. Mereu deschise.
- În ce condiţii aţi prezenta o emisiune în momentul de faţă? - În condiţii de maximă vizibilitate şi de cer senin! Adică producţii sănătoase, cu idei frumoase. - Este mai uşor să fiţi cântăreţ sau prezentator? - Pe scenă, când cânt, le fac pe amândouă. Performez, practic, în acelaşi domeniu. Doar emisia vocală diferă.
- Pe ce scenă v-aţi dori să ajungeţi măcar o dată? - Mică sau mare, important este cine stă în faţa scenei. Pentru mine, faptul că am cântat la Roşia Montană sau la Palatul Parlamentului e exact acelaşi lucru. Eu sunt fericit să le cânt oamenilor, iar ei se bucură. Asta contează! Albert Hall-ul (n.r. - din Marea Britanie, scena pe care au concertat artişti ca Genesis, Sarah Brightman, Chris de Burgh, Pink Floyd etc.) e o chestie de noroc... 

„Nu sunt un om împlinit”
- Care este visul dumneavoastră în materie de muzică? Ce compromisuri aţi face de dragul său? - În ultimii ani am pus foarte mult suflet în tot ce mi s-a întâmplat în viaţa mea artistică, în special în cea de cântăreţ. Am 36 de ani, sunt burlac şi familia mea e împărţită în lume... Nu le-aş caracteriza drept compromisuri, dar promit să mă ocup şi de ele cât de curând.
- Cum caracterizaţi viaţa personală? Până când... burlac?
- Până în clipa în care o să fac un duet memorabil.
- Vă consideraţi un om împlinit? - Nu. - Unde v-aţi petrecut ultima vacanţă şi cum a decurs ea?
- La Milano. Într-o seară l-am văzut pe Marc Anthony, într-a doua, pe Barenboim, la Scala, iar în a treia seară, la Arenele din Verona, pe Leo Nucci. 
- Cum vă întreţineţi tonusul? Mergeţi la sală, aveţi un regim de viaţă sănătos?
- Îmi place să înot şi să dansez pe scenă. Sănătos e tot ceea ce nu pot să spun despre mine.
- Ce vă place să mâncaţi cel mai mult?
- Ceea ce nu este niciodată în frigider!
- Ce faceţi în timpul liber?
- Interviuri.
Ana-Maria Cocea

„Am 36 de ani, sunt burlac şi familia mea e împărţită în lume...”

Caseta: Pălmuit de o femeie, de dragul artei „Septembrie, luni” este melodia nostalgică a unei poveşti de iubire ce se încheie, o piesă plină de sensibilitate, cu un clip ce transpune emoţia şi trăirile unui cuplu aflat în toamna relaţiei. Povestea clipului este simplă, dar transmite prin fiecare secvenţă tristeţea despărţirii. Fiecare gest al celor doi protagonişti surprins de camera de luat vederi este menit să sugereze mesajul piesei, să ilustreze trecutul şi prezentul relaţiei. „Septembrie, luni” este melodia fiecărui cuplu şi cred că în fiecare relaţie există o primăvară, o toamnă, poate şi o acalmie de vară... Multă lume m-a întrebat de ce septembrie? De ce luni? E karma... Piesa a fost compusă de chitaristul orchestrei mele, Cristian Creţu, iar versurile sunt semnate de Andreea Miclici. Îi mulţumesc Dianei (protagonista telenovelei „Regina” de pe Acasă TV) că a acceptat să joace alături de mine, chiar dacă scena palmei, din videoclip, a beneficiat şi de o dublă”, a declarat, cu zâmbetu-i caracteristic, Horia Brenciu.