Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

- În proces de divorţ, dar fericit şi plin de energie

Pepe nu mai are nevoie de nicio prezentare. Recenta despărţire de Oana Zăvoranu şi scandalul aferent l-au propulsat iar pe culmile popularităţii şi cariera sa a luat-o pe un drum ascendent. Astfel că latino-loverul a avut inspiraţia să compună şi să înregistreze câteva piese noi pentru un album pe care îl va lansa la vară. De curând a plecat într-o croazieră pe Marea Mediterană, fiind moderatorul unei emisiuni-concurs, „Vaporul iubirii”, care va fi difuzată la Antena 1. „Vreau ca cei care au crezut că sufăr să stea liniştiţi, pentru că în aceste momente chiar sunt fericit şi am început o viaţă nouă, foarte frumoasă” este mesajul artistului pentru admiratorii săi.

„În adolescenţă eram mai «gagicar»”
- Eşti Rac şi ai o fire energică. Îţi aminteşti cum erai în copilărie?
- Am fost un copil foarte cuminte şi nu le-am dat bătăi de cap părinţilor. Dacă am făcut vreo boacănă am avut grijă să nu fie în apropierea casei, tocmai ca ai mei să nu afle, pentru că am un respect deosebit pentru familie. Nu am vrut să fiu eu cel care greşeşte. Eram cel mai fraier din familie, dintre fraţii mei eu mergeam la piaţă şi o ajutam pe mama. Am început să mă golănesc puţin pe la 14 ani. Singura nebunie a mea a fost s-o păcălesc pe mama că intru la şcoală după-amiaza, când eu intram dimineaţa, şi aşa am chiulit un trimestru întreg. Mă trezea pe la 11:00-12:00 cu micul dejun, când eu trebuia să fiu la ora 8:00 la şcoală.

- Ce trăsături de caracter ai moştenit de la părinţii tăi şi de la cine ai primit talentul de a cânta?
- Sunt căpos, foarte ambiţios şi orgolios ca tata, sensibil şi familist convins ca mama. În familia mamei sunt mulţi care s-au ocupat cu muzica, bunicul meu şi un unchi au cântat la vioară, iar un alt unchi cântă la chitară-bas, dar cred că pasiunea pentru muzica spaniolă, în special, şi pentru tot ce înseamnă interpretare, moştenesc de la tata. El cântă foarte bine, dar nu a făcut o profesie din asta.

- Ai fost un crai, ţi-a plăcut să curtezi fetele sau te-ai lăsat prins în mrejele lor?
- În adolescenţă eram mai „gagicar” decât acum. În perioada respectivă nici nu eram vânat de paparazzi şi nu simţeam că vrea cineva să fie cu mine doar pentru că sunt Pepe. Eram un puşti drăguţel din Drumul Taberei şi mă întâlneam aproape în fiecare zi cu una, două, trei fete, dar nu am fost niciodată genul de bărbat care stă cu carneţelul şi notează numele „cuceririlor”. Am fost întotdeauna un tip discret şi îmi plăcea să fiu cu fete mai mari decât mine. Apoi am constatat că este mult mai bine să fii într-o relaţie şi am căutat să am legături serioase.

„Un prieten adevărat este cel care te sună să te întrebe ce faci, fără niciun interes”
- Câţi prieteni de suflet ai şi cine ţi-a fost aproape în momentele grele?
- Prieteni am foarte mulţi, dar de suflet, să mă pot baza pe ei în orice situaţie, am foarte puţini, îi pot număra pe degete. În perioadele grele, mai ales în cea de acum, cu divorţul, au fost toţi alături de mine. Dar perioade cu adevărat grele au fost altele, nu divorţul. Unele dintre ele au fost când mi-am pierdut nepotul şi când a murit un prieten foarte bun, exact de ziua sa, când venea să se întâlnească cu mine. Un prieten adevărat este cel care te sună să te întrebe ce faci, fără niciun interes.

- Cum obişnuieşti să-ţi regăseşti liniştea interioară? Preferi să te retragi singur, să meditezi sau obişnuieşti să te înconjori de prieteni?
- Cred că cel mai uşor ieşi dintr-o stare de tristeţe înconjurându-te de familie, de prieteni şi ocupându-ţi timpul cu activităţi care să-ţi distragă atenţia de la ce te apasă. Eu aşa sunt. Nu sunt un introvertit, nu mă retrag în singurătate ca să găsesc răspunsuri. Soluţiile cele mai bune apar atunci când privesc lucrurile pozitiv şi eu sunt aşa tot timpul, văd doar partea plină a paharului. Merg pe principiul că orice rău aduce un bine şi un şut în fund înseamnă un pas înainte. Viaţa, aşa cum e, merită trăită, merită să fii fericit şi să încerci să-i faci fericiţi şi pe cei din jur.

„Oana a aruncat cu noroi în ventilator, doar că era îndreptat spre ea”
- Care a fost cel mai nebunesc gest pe care l-ai făcut în viaţă?
- Nu prea fac gesturi nebuneşti, pentru că sunt mereu conştient când fac ceva, dar cred că cea mai mare nebunie a fost să sar în coardă elastică. Un prieten voia să facă bungee-jumping şi m-a ambiţionat ca pe copii: „Hai mă, n-ai curaj, nu eşti un bărbat adevărat?”. Şi am sărit cu el.

- Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ţi-ai dori să schimbi?
- Aş încerca să previn anumite nenorociri şi tragedii, dar în ceea ce priveşte viaţa mea nu-mi pare rău de absolut nimic. Cred că Dumnezeu are grijă ca fiecare să primească ceea ce merită şi toţi ar trebui să învăţăm ceva din fiecare clipă trăită şi să nu fim supăraţi pe viaţă.

- Cu ce lecţii de viaţă rămâi după capitolul Oana Zăvoranu?
- Dacă trag bară şi adun... să fim sănătoşi! Nici nu vreau să-mi fac o socoteală la capitolul sentimente, părţi pozitive sau negative. Vreau să rămân doar cu amintirile bune, am avut o perioadă frumoasă cu Oana, am trăit o poveste de dragoste minunată, păcat că s-a terminat aşa. Dar dacă aşa a fost să fie, nu-mi pare rău de nimic. Doar că am rămas cu un gust amar după o relaţie atât de frumoasă, pe care am fi putut s-o terminăm civilizat. Problema a fost că nu s-a vrut. De fapt, iniţial nu a acceptat ideea să se termine relaţia noastră, voia să o continue şi ea să aibă escapade extraconjugale. Când a văzut că nu mai are nicio şansă de împăcare a început să arunce cu noroi în ventilator, doar că era îndreptat spre ea şi s-a murdărit singură. Păcat!

„Lansez un album în vara aceasta”
23-11-3- Povestea aceasta te va face să fii mai reticent în următoarele relaţii?
- Nu. În niciun caz nu va avea de suferit vreo fată dintr-o viitoare relaţie pentru că Oana Zăvoranu s-a comportat cum s-a comportat. Oana e unică, nu poate fi comparată cu altă persoană. Pe cât aţi văzut-o voi de rea, pe atât a fost de bună cu mine o bună perioadă şi tocmai de aceea a fost soţia mea şi de asta am iubit-o atât de mult. Că s-a întâmplat să nu ne mai înţelegem noi şi mi-a arătat şi mie colţii, rămâne la aprecierea publicului cine şi ce a pierdut. Nu ar avea de ce să sufere o altă fată pentru gesturile Oanei. Eu acord toată încrederea unei persoane din viaţa mea, îi ofer tot creditul. Aşa am fost întotdeauna şi nici n-am să mă schimb vreodată. E adevărat că în timp devenim mai atenţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mutilăm caracterul şi să ne conducă viaţa anumite personaje care ne-au umbrit-o cândva.

- Deci iei în calcul o căsătorie în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat.
- Normal, nu-mi doresc să rămân singur. În momentul de faţă vreau să am grijă de mine, de sănătatea mea, de carieră şi mai departe sunt dispus ca atunci când îmi va plăcea o femeie să încep o relaţie serioasă şi să mă căsătoresc, să am o familie şi copii. Dar acum nu caut asta, nici peste o lună sau un an, ci când o fi să fie.

- Ce planuri de carieră ai acum?
- Cariera este prioritară. Am multă treabă, publicul mă cere şi îi sunt dator cu unele proiecte, emisiuni şi piese. Deja am materialul pregătit, trebuie să mai înregistrez două-trei piese pe care le voi finaliza atunci când mă voi întoarce din croazieră. O să lansez un album în vara aceasta, dar nu ştiu exact data, posibil la sfârşitul lunii iunie sau la începutul lui iulie. Poate lansarea oficială va fi făcută după vară, dar pe piaţă albumul va apărea în lunile de care spuneam. Voi filma unul sau chiar două videoclipuri şi voi avea parte de promovare pe măsură. Mă simt iubit atât de public, cât şi de oamenii de televiziune.

„«Vaporul iubirii» mă reprezintă”
- Povesteşte-mi despre emisiunea pe care o vei realiza la Antena 1.
- Se numeşte „Vaporul iubirii”, iar filmările au început chiar din aeroport. Vom înregistra toată croaziera pe Marea Mediterană, ne-am îmbarcat în Genova pe un vapor imens şi luxos, cu 14 concurenţi, jumătate fete, jumătate băieţi - şapte cupluri care vor trece prin diferite probe. Este un fel de reality-show, emisiune-concurs, pentru că cine se îndrăgosteşte cu adevărat va primi şi un premiu şi dacă cineva se căsătoreşte primeşte un premiu mai mare. Atât concurenţii, cât şi spectatorii vor avea parte de voie bună şi de multe jocuri. Nu în fiecare zi te poţi bucura de o croazieră de lux, de scufundări şi de vizitarea atâtor ţări, pentru că vor fi şase-şapte opriri! Chiar este o emisiune care mă reprezintă şi am acceptat din primul minut în care am auzit despre ce este vorba.

- Ce-ţi doreşti acum cel mai mult?
- Vreau să fiu sănătos şi norocos şi vreau ca cei care au crezut că sufăr să stea liniştiţi pentru că în aceste momente chiar sunt fericit şi vreau să le demonstrez acest lucru. Am început o nouă viaţă, foarte frumoasă şi mi-e foarte bine. Vreau să le arăt şi ce muzică bună am compus în ultima perioadă, iar reacţiile publicului la cele mai recente concerte vorbesc de la sine. Simt că oamenii mă iubesc şi mă răsfaţă, iar când sunt cu mine îmi dau o forţă de pot muta munţii din loc. Chiar dacă în ultima perioadă am dormit foarte puţin pentru că am avut multe evenimente, nu mă simt obosit. Sunt plin de energie, echilibrat, puternic şi inspirat şi aşa îmi doresc să rămân.

„Îmi place să călătoresc, dar merg în vizită şi mă întorc”
- Te-ai gândit vreodată să pleci din România?
- Să plec definitiv, nu. Am avut propuneri din partea altor persoane, dar cred că nu merită nimic pentru mine să părăsesc România. Am o viaţă mult prea frumoasă aici, sunt foarte iubit şi respectat şi am un statut social preferenţial, aş putea spune. Mă simt tare bine aici. E adevărat că-mi place să călătoresc foarte mult, dar merg în vizită şi mă întorc.

- Ce vacanţe preferi, în peisaje pustii sau în oraşe aglomerate?
- Iubesc oraşele aglomerate, pline de viaţă, îmi place să mă distrez în vacanţe, să merg la plajă şi să mă liniştesc, să citesc, să înot sau să beau un cocteil răcoritor şi să ascult valurile. În zonele pustii nu pot să mă relaxez decât câteva ore, apoi vreau să merg să-mi cumpăr ceva din locuri aglomerate, să mănânc la restaurante luxoase, frumoase, cu lume bună, să merg în cluburi unde toţi se distrează şi unde e altă viaţă decât în liniştea de dimineaţă.

„Când nu fac sport parcă nu am poftă de viaţă“

23-11-5- Ce pasiuni şi ce activităţi aveai în anii adolescenţei?
- Mi-a plăcut întotdeauna sportul şi mi-a rămas în continuare această pasiune. Fac sport aproape în fiecare zi. Am avut şi perioade foarte aglomerate în care nu am ajuns la sală patru luni, dar atunci când nu fac sport parcă nu am nici poftă de viaţă. Mişcarea îmi dă energie, mă revigorează, m-a educat foarte mult şi m-a făcut să conştientizez anumite lucruri. Mi-au plăcut sporturile de contact, în special boxul, pentru care am făcut o pasiune şi pe care l-am studiat în mod profesionist şi în afara ţării, dar nu am participat la concursuri. Cred că aveam 3 ani şi aveam mănuşile de box în mâini. În boxa apartamentului bunicilor mei exista un sac la care se antrena fratele meu mai mare cu zece ani decât mine. Şi el a făcut box, ca de altfel şi tata, care a şi ajuns campion naţional. Antrenându-se fratele meu, mă duceam după el să-l urmăresc şi mă punea să mă bat cu celălalt frate, care era mai mare cu doi ani decât mine. Aşa că „microbul” acesta a fost moştenit din familie. Îmi place foarte mult să fac şi sport în aer liber. Uneori, noaptea, când nu aveam somn alergam prin parc, iar dacă sunt la munte îmi place să alerg în natură, la fel şi la mare, dimineaţa, pe plajă. Eu chiar duc o viaţă de sportiv, nu fumez, alcool beau ocazional şi mă hrănesc sănătos. Am început să iau şi micul dejun şi prefer să mănânc de mai multe ori pe zi, câte puţin, nu până mă satur, aşa cum făceam când eram puştan.

„Zilnic îmi dau cu mir pe mâini şi pe frunte“

- Ce crezuri îţi dau putere să treci peste evenimentele neplăcute din viaţă?
- Sunt un tip credincios. Cred în Dumnezeu şi nu există zi să nu mă închin sau să nu-mi fac o rugăciune. În majoritatea zilelor îmi dau cu mir pe mâini şi pe frunte. Recunosc, sunt un tip bisericos. În momentul de faţă am în maşină o cruciuliţă sfinţită şi tămâie şi port în buzunare iconiţe sfinţite.