Main menu

header

23-12-1de Gabriela Niculescu

- Actriţă, soţie şi mamă de apreciat

Ioana Ginghină, interpreta Fatimei din serialul „Iubire şi onoare”, difuzat de postul Acasă TV, este o actriţă, o soţie şi o mamă împlinită. Soţul său, Alexandru Papadopol, îi este alături nu doar în particular, ci şi pe platourile de filmare din Buftea, interpretându-l pe Claudiu în acelaşi serial. Cei doi actori carismatici au o fetiţă în vârstă de aproape 3 anişori, pe nume Ruxandra. Ioana reprezintă un exemplu pentru noi toţi, fiind adepta unui stil de viaţă sănătos. Pornind de la alimentaţie şi ajungând la tratamente naturiste, ea este o enciclopedie vie, motiv pentru care am vrut să aflăm cât mai multe detalii.

„Am convins-o pe Ruxandra să bea sucuri de fructe şi de legume”
23-12-4Ioana nu păstrează informaţiile şi sfaturile utile doar pentru familia sa, ci le împarte săptămânal cu prietenii din blogosferă. Din ce în ce mai multe persoane citesc posturile actriţei, adaugă comentarii şi pun întrebări la care actriţa răspunde de fiecare dată cu multă seriozitate. Pe blogul său (ioanaginghina.blogspot.com) am găsit articole despre nutriţie, alimentaţie sănătoasă, cure de slăbire şi reţete din cele mai diverse. Iată ce ne-a spus vedeta postului Acasă TV despre scrierile acestui „jurnal electronic”: „E o pasiune combinată cu un stil de viaţă. Nu sunt în stare să ţin dietă mai mult de două-trei zile, dar mă ţin cu dinţii de un regim sănătos de viaţă.”
În mare parte, actriţa este lacto-vegetariană, cu o alimentaţie în proporţie de 30%-50% raw vegan (n.r. - alimente pregătite fără foc). „Am descoperit în ultimul timp foarte multe reţete, care se fac repede, simplu şi sunt sănătoase. Alexandru şi Ruxandra sunt carnivori, dar au şi ei un regim sănătos. Ruxandrei îi fac multe mâncăruri comune cu mine, dar nu toate îi merg la inimă. Totuşi, am convins-o să bea cu plăcere sucuri de fructe şi legume, ceea ce a fost destul de greu”, ne-a dezvăluit interpreta Fatimei.

Scapă de celulită cu o reţetă pe bază de banane
Ioana nu are grijă doar de alimentaţie, ci şi de felul în care arată. Şi cum frumuseţea pleacă de la interior spre exterior, am rugat-o să ne spună unul dintre secretele prin care scapă de celulită. „Preparaţi şi beţi, timp de 30 de zile, un «smoothie» verde care vă ajută să slăbiţi 4-5 kg, să vă detoxificaţi ficatul, să vă alcalinizaţi şi înnoiţi sângele, să vă refaceţi neuronii şi să scăpaţi de celulită. Ingredientele sunt următoarele: o banană sau orice alt fruct sau amestec de fructe zemoase şi parfumate - cum sunt mango, pere sau mere - zeama de la o lămâie, câteva frunze de mentă sau o linguriţă cu mentă uscată ori o picătură de ulei esenţial de mentă, o linguriţă cu pudră de vanilie dacă vă place aceasta, un blender plin cu spanac ori orice alte frunze verzi - salată, ridichi, morcovi, gulii, ştevie - o lingură cu miere sau cu sirop de arţar, două linguriţe rase cu spirulină praf. Puneţi toate ingredientele în blender cu o cană de apă şi amestecaţi-le până obţineţi o pastă cremoasă. Se poate mânca folosind lingura sau, aşa cum fac eu, turnaţi apă până umpleţi blenderul şi beţi acest suc pe întreagă durată a zilei”.

„După nevoia tenului folosesc ulei de argan, de migdale dulci sau de măsline”
23-12-2Meseria de actor presupune o atenţie sporită în ceea ce priveşte aspectul fizic, aşa că am vrut să ştim ce sporturi preferă să facă Ioana şi Alexandru. „Obişnuiesc să mă duc la sală, dar nu am mai ajuns în ultimul timp, pentru că am fost foarte ocupată. Acum, după Sărbători, nu vreau să mai treacă săptămâna fără două-trei drumuri la sală. Prefer sportul în aer liber, dar e greu să-l practic dacă vremea este rece. Alexandru face sport ceva mai rar, dar merge să patineze. Îi place foarte mult”, a spus actriţa.
Ioana are 33 de ani, dar arată de mult mai puţin, în ciuda efectelor negative ale machiajului încărcat, specific televiziunii. Fiecare femeie are propriile trucuri în materie de frumuseţe, iar Ioana a acceptat să ni le dezvăluie pe ale ei: „Folosesc creme hidratante, recomandate de dermatolog, nu prea iau nimic după ureche, iar o dată pe săptămână îmi fac un gomaj, o mască de argilă şi apoi o mască hrănitoare din comerţ sau hand-made. Nu folosesc ceva anume, ci le alternez tot timpul. După nevoia tenului, mai folosesc ulei de argan, de migdale dulci sau de măsline. Pentru păr folosesc tot uleiuri, în diferite combinaţii. Cel de susan este foarte bun pentru scalp, cel de ricin, pentru regenerarea părului în combinaţie cu vitaminele A şi E, iar uleiurile de argan şi de măsline mă ajută ca părul meu, aspru de fel, să fie mai moale şi mai mătăsos. Pentru unghii recomand să le înmuiaţi zece minute într-un castron cu ulei de măsline şi apă călduţă. Şi pentru ca mâinile şi unghiile să fie albe şi frumoase, frecaţi-le cu lămâie”, ne-a spus vedeta.

„Fac masaj regulat”
Foarte multe vedete preferă să meargă la saloanele pentru remodelare corporală, dar Ioana mărturiseşte că nu le frecventează pentru că nu a găsit încă tratamentul-minune. „Fără sport şi o alimentaţie sănătoasă nu poţi arăta bine, oricât te-ai «împacheta». Masaj obişnuiesc să fac destul de regulat, şi cred că ajută mult, dar pe termen lung”, a afirmat Ioana.
Am întrebat-o pe vedeta postului Acasă TV care este cel mai mare răsfăţ al său în materie de frumuseţe, iar răspunsul său ne-a luat prin surprindere: „Acum, casa pe care o renovăm este prioritatea noastră financiară, aşa că nu prea mă răsfăţ decât cu gresie, parchet şi mobilă, dar nu renunţ la o îngrijire foarte atentă acasă. Obişnuiam să merg regulat la tratamente cosmetice, dar acum mi le fac singură. Nu este acelaşi lucru, acasă nu pot beneficia de acel masaj facial pe care îl divinizam, dar sunt conştiincioasă cu măştile săptămânale, aşa că nu mă pot plânge.”
Trăim într-o eră tehnologizată, capabilă să modifice până şi sexul celor care-şi doresc asta, iar în acest context operaţiile estetice au devenit banale. De la bisturiu la intervenţii cu ajutorul laserului sau injectări cu diverse substanţe, femeile moderne fac sacrificii pentru a ajunge cât mai aproape de perfecţiune. Am vrut să ştim dacă protagonista articolului nostru este de acord cu ele şi dacă s-ar supune modificărilor chirurgiei plastice. „Nu sunt împotriva intervenţiilor chirurgicale în materie de frumuseţe, atât timp cât nu mă privează de mimica feţei. Plus că îmi este şi foarte frică de «cuţit». Nu pot vorbi despre asta acum, când toate sunt încă la locul lor”, ne-a declarat ea râzând.

„De energia de acasă depinde totul”
23-12-3În casa Ioanei nu se pune preţ doar pe alimentaţie şi mişcare, ci şi pe valorile spirituale. „Cred că de energia de acasă depinde totul. Familia te defineşte ca persoană. Este locul unde te încarci ca să mergi mai departe. De această energie depinde întreţinerea frumuseţii interioare şi exterioare”, ne-a mărturisit artista.
În orice cuplu apar discuţii în contradictoriu, iar Ioana vorbeşte deschis despre acest subiect, considerat delicat de alţii, ea fiind convinsă că poate şi de acestea este nevoie pentru a se menţine echilibrul unei familii, important fiind ca discuţiile să nu apară prea des.
Cum programul celor doi actori este foarte încărcat, fiecare clipă petrecută alături de Ruxandra este valorificată la maximum. „În timpul liber ne place să stăm toţi trei sau să ieşim cu prietenii noştri şi copiii lor. Sunt momente minunate, în care ne relaxăm”, ne-a spus mândra mămică.
Când vine vorba despre educaţia copilului, unul dintre părinţi primeşte rolul „durului”, iar celălalt, rolul „indulgentului”. „Să zicem că eu sunt părintele «dur», dar mă şi joc cel mai mult cu ea. Alexandru este un fel de frate mai mare, el mi-o «toarnă» când a făcut ceva rău, iar eu trebuie să-i fac observaţie”, a mărturisit Ioana.
Am bănuit că mezina familiei Papadopol are înclinaţii artistice, din moment ce părinţii săi sunt actori talentaţi, dar tânăra mămică nu ar vrea ca ea să aleagă aceeaşi meserie: „Ruxandra este o mare cântăreaţă deocamdată, dar sper să nu ne calce pe urme”. În schimb, Ioana o încurajează atunci când Ruxandra dă dovadă de multă hărnicie, fiind dornică s-o ajute la curăţenie.

„Ruxandra este o mare cântăreaţă deocamdată, dar sper să nu ne calce pe urme“

Trei reţete ideale

Supă de broccoli
Ingrediente: 500 g broccoli, o ceapă, 2 morcovi, 2-3 rădăcini de pătrunjel, sare şi o lingură cu ulei.
Mod de preparare: se curăţă şi se spală legumele. Morcovul şi pătrunjelul se pun la fiert în doi litri de apă care clocoteşte. După zece minute se adaugă ceapa şi broccoli desfăcut în bucheţele. Se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic. După acest timp se scot din supă ceapa, morcovul şi pătrunjelul. Se adaugă sare, ulei şi pătrunjelul verde tocat.

Cartofi „pai”
Cartofii se curăţă şi se taie felii subţiri, ca pentru cartofi prăjiţi. Se pun apoi în tava mare de la cuptor, într-un singur strat, pe o hârtie pergament. Deasupra se presară puţină sare. Se introduce tava în cuptor la foc mediu. În circa 40 de minute, cartofii sunt gata. Această reţetă înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi, fiind mult mai sănătoasă.

Dovlecei la cuptor
Ingrediente:
2 dovlecei potriviţi, 2 cepe, 5 căţei de usturoi, 3 roşii, 2 ardei, sare, busuioc, ulei de măsline şi 100 g supă de zarzavat.
Mod de preparare: dovleceii curăţaţi de coajă, ceapa, roşiile şi ardeii se taie rondele şi se pun, în straturi alternative, într-un vas de yena, ultimul fiind de roşii. Între straturi se presară usturoi pisat sau tocat. Supa de zarzavat se amestecă bine cu sarea, busuiocul şi uleiul şi se toarnă peste legume. Se introduce vasul în cuptor la foc mediu. În 30 de minute e gata.

„Uleiul de susan este foarte bun pentru scalp, cel de ricin, pentru regenerarea părului în combinaţie cu vitaminele A şi E, iar uleiurile de argan şi de măsline fac părul moale şi mătăsos“