Main menu

header

19-11-1de Cătălina Tăgârţă

Se iau câteva ore cu Gheorg, se adaugă tot atât timp cu Bianca Rus, se „presară” costume populare de invidiat, şi totul se desăvârşeşte cu artişti consacraţi de muzică populară. Se dă volumul la maximum, se „tapetează” platoul cu reţete culinare şi mâncare de te lingi pe degete şi se mai aruncă, din când în când, câte o glumă bună. „Veselie în bucătărie” se serveşte în direct, de luni până vineri, cu televizorul deschis pe programul Etno TV, la ora 8:00.

Pe locul 3 în clasamentul audienţei
- Puţină lume ştie ce aţi făcut înainte de Etno TV. Ce le puteţi spune cititorilor noştri despre viaţa voastră de dinainte de a deschide uşa acestei mari echipe?
Gheorg: M-am ocupat de cofetăriile pe care le am, şi care acum au rămas în grija soţiei, am fost în emisiunea Adrianei Bahmuţeanu de la Kanal D şi multe altele.
Bianca: Înainte de Etno TV am fost şi eu la Kanal D, la emisiunea „Săracii copii bogaţi” şi, printre altele, am şi cântat. Până acum am scos deja trei albume.

- Cum aţi ajuns la emisiunea „Veselie în bucătărie” în formula asta?
G: Adriana Bahmuţeanu, directorul Etno TV, mi-a propus să vin să fac emisiunea şi tot ea mi-a propus-o şi pe Bianca. Teo a fost omul care m-a „inventat”, iar Adriana a ştiut ce să scoată din mine, să mă pună în fruntea unei emisiuni care să mă reprezinte.
B: Ţin minte că participasem la emisiunea: „Restaurant la mine acasă” şi, pe lângă mâncare, am făcut şi mare veselie, aşa că Adriana mi-a propus acest post şi am acceptat de dragul ei.

- Emisiunea pe care o prezentaţi la EtnoTV, „Veselie în bucătărie”, a ajuns pe locul 3 în clasamentul audienţei. Şi totuşi, dacă ar fi să mai schimbaţi ceva la ea, care ar fi acel lucru?
G.: Evident că nu-ţi pot spune, ca să nu ne-o ia alţii înainte. Sper să venim cu ceva nou în sezonul următor, din toamnă, dar până atunci rămâne secret.
B.: Pe Gheorg... Glumesc! Fac echipă foarte bună cu el. Îmi place emisiunea aşa cum e, pentru că de fiecare dată avem teme şi costume diferite.

- Care a fost emisiunea care v-a plăcut cel mai mult? Sau poate vă amintiţi vreo întâmplare haioasă... ori tensionată?
G.: Spre exemplu, de Ziua Bărbaţilor, la 9 martie, a fost ceva special. Au fost invitaţi Haiducii, Cristi Rizescu, Shakira şi mulţi alţii. A fost altceva, diferit de emisiunile clasice, care mi-a plăcut la nebunie. În plus, dacă e să vorbesc despre partea cu bucătăria, aici sunt o adevărată enciclopedie: am uitat mâncarea în cuptor, am ars peştele, mi s-a tăiat maioneza, iar Bianca... a trântit pâinea pe jos, iar altă dată i-a sărit mămăligă fierbinte pe mână şi am fost nevoit să-i pun albuş pe rană în direct. Se mai întâmplă.
B.: Mie mi-au plăcut toate emisiunile. Ador să mă îmbrac diversificat, aşa am prins drag de costume şi de muzica populară, deci fiecare zi e unică.

„Gheorg a purtat costumul de mire al tatălui meu”
- Aveţi un hit care face furori printre telespectatori. Deci, „Ce-i place oşeanului”?
G.: Îi place să cânte. Totul a pornit de la o glumă, dacă vrei să-i spui aşa. Bianca făcea un promo şi cânta melodia asta. În ziua aia venise la noi Maria Tripon şi ne-a sugerat că ar fi mai bine dacă aş cânta eu partea masculină din text, aşa că am îmbrăţişat ideea. Eu nu cânt pentru că sunt „cântăcios” (râde), ci de dragul distracţiei de la petreceri.
B.: Tatăl meu e oşean, aşa că, după ce a fost gata melodia noastră, i-am adus lui Gheorg costumele pe care le-a purtat în tinereţe. Primul pe care l-a îmbrăcat Gheorg în direct a fost cel de mire al tatălui meu.

- Vă gândiţi cumva şi la un album?
G.: Da. Până acum avem deja câteva melodii şi până la Paşte sperăm să scoatem un album. În privinţa versurilor, pot spune că majoritatea sunt compuse de colega noastră Jeni Nicolau.

„Soţia îmi tot atrage atenţia că dansez prea aproape de Bianca”
19-11-2- Lăsând deoparte emisiunea, spectacolele şi albumul, ce vă place să faceţi în timpul liber?
G.: Puţinul timp liber care-mi rămâne îmi place să-l petrec împreună cu familia, să stau de vorbă cu băieţii mei, Alex, care are 16 ani, şi Victor, de 11 ani, şi să-i duc la şcoală. În rest, simt nevoia să dorm, să mă eliberez de tot stresul. Duminica obişnuim să luăm masa în familie, ne bucurăm la maximum de puţinul timp petrecut împreună, povestind fiecare păţaniile din zilele trecute şi facem haz de necaz.
B.: Când nu sunt la serviciu fie sunt invitată la alte emisiuni, fie merg la canto. Îmi place şi să petrec timp în bucătărie, să gătesc şi, ca orice femeie modernă, să merg la cumpărături. În ceea ce priveşte mâncarea, preferatele mele sunt sarmalele.

- Ce-mi puteţi spune despre familiile voastre? Urmăresc emisiunea în fiecare zi?
G.: Copiii sunt la şcoală, iar soţia e mai tot timpul la laborator, la cofetărie. E o femeie de succes (râde), aşa că, din păcate, nu are timp să se uite mereu. Oricum, mie-mi convine asta, pentru că de fiecare dată când mă vede devine imediat critic. Îmi tot atrage atenţia fie că am pupat-o pe Bianca, fie că am dansat prea aproape de ea sau că am fost prea atent cu vreo invitată, găseşte ea mereu ceva de comentat. Dar recunosc că, de multe ori, criticile sale îmi prind bine, pentru că aşa reuşesc să-mi repar anumite greşeli şi să mă perfecţionez.
19-11-4B.: Mama se uită de obicei la emisiune, dar doar primele câteva minute, pentru că apoi pleacă şi ea la serviciu. De multe ori mă sună în pauza publicitară şi-mi spune fie că nu mi-am aşezat bine bluza şi să merg să mi-o aranjez în timpul publicităţii, fie că mai am nevoie de puţin ruj sau că ar trebui să-mi aşez altfel părul. Ea e cel mai aprig critic al meu, dar în acelaşi timp şi cel mai mare admirator (râde).

„Îmi voi susţine băieţii să meargă pe drumul pe care îl vor alege”
- Băieţii îţi calcă pe urme? Te vor urma în televiziune sau în bucătărie?
19-11-3G.: Nu. Alex, cel mare, e pasionat de maşini, de ATV-uri, dar nici Victor nu a dat deocamdată vreun semn în acest sens. Oricum, nici nu vreau să facă asta. Eu îi voi susţine să meargă pe drumul pe care îl vor alege.

- Bianca, ce ne poţi dezvălui din viaţa personală?
B.: Doar că am foarte mulţi pretendenţi (râde).

- Ne spui cel puţin care sunt ritualurile tale zilnice de îngrijire?
B.: Petrec mult timp în faţa oglinzii, mai ales înainte de a intra în platoul de televiziune. Acasă îmi place să-mi masez tenul şi mâinile cu ulei de măsline, care hidratează pielea şi o face mai catifelată. În plus, eu sunt înnebunită după unghiile mari şi sănătoase, iar uleiul de măsline le face mult bine. De demachiat nici nu mai încape discuţie, nu merg niciodată la culcare înainte să-mi curăţ bine faţa. Cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână trec pe la cosmetică şi pe la coafor, unde îmi fac tot felul de măşti pentru păr.

Frumoasa moderatoare a făcut opt ani karate
- Bianca, am înţeles că faci sport.
19-11-5B.: Merg din când în când la sală, iar în timpul liber „alerg” de la o emisiune la alta. Şi asta-i tot o activitate fizică, nu? (râde). În adolescenţă însă am făcut opt ani de karate şi chiar am câştigat un concurs naţional de acest gen.

- La voi în emisiune e multă mâncare în fiecare zi, care mai de care mai gustoasă şi mai apetisantă. Cum faci faţă tentaţiilor?
B.: Din păcate, de multe ori nu prea reuşesc. Miroase mult prea bine, aşa că măcar gust puţin, să le pot spune telespectatorilor care ne privesc dacă merită să încerce reţeta acasă. De cele mai multe ori însă nu dăm greş la gătit.

„Planuri de viitor... să mă aşez la casa mea”
- Ce planuri de viitor aveţi?
G.: Intenţionez să scot pe piaţă cât mai repede îngheţata Parfait şi să-i creez un sistem de distribuţie, să-mi termin casa de aranjat şi să fie toată familia sănătoasă, că asta contează cel mai mult. Restul vine de la sine.
B.: Să scoatem CD-ul nostru într-un ceas bun, să fie emisiunea cel puţin pe locul doi în viitorul apropiat, ca să nu fie diferenţa prea mare de la trei la unu (râde) şi… să mă aşez la casa mea.

- Ce le transmiteţi cititorilor?
G.: În primul rând să urmărească în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, emisiunea „Veselie în bucătărie”, de pe Etno TV şi să aibă curajul să fie ce-i mai buni în ceea ce fac.

„Am căzut în platou în direct“

- Aţi avut vreodată în emisiune un invitat pe care nu-l prea agreaţi?
G.: Da. Era cineva care, de fiecare dată când venea, mi se întâmpla câte ceva. Ultima oară când a fost la noi am căzut în platou în direct. Atunci am crezut că mi-am rupt genunchiul. Am avut nevoie de două luni de fizioterapie după aceea, aşa că încerc să evit persoana respectivă pe cât posibil.
B.: Respect toţi invitaţii, dar recunosc faptul că unii sunt mai obraznici. Au fost tot felul de întâmplări. Spre exemplu, o dată mi-a ridicat cineva fusta-n cap în direct. Altă dată, un alt invitat arunca prin platou cu boabe de porumb… Dar n-am decât să zâmbesc şi să merg mai departe. Asta-i meseria.

„Am uitat mâncarea în cuptor, am ars peştele, mi s-a tăiat maioneza, iar Bianca... a trântit pâinea pe jos, iar altă dată i-a sărit mămăligă fierbinte pe mână şi am fost nevoit să-i pun albuş pe rană în direct“ (Gheorg)

„Până acum avem deja câteva melodii şi până la Paşte sperăm să scoatem un album. În privinţa versurilor, pot spune că majoritatea sunt compuse de colega noastră Jeni Nicolau“ (Bianca)