Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

- Cabral: „Am tot luat-o la mişto până... am luat-o de nevastă”

Andreea şi Cabral reprezintă unul dintre cele mai în vogă cupluri ale momentului în showbiz-ul românesc. Sunt tineri, frumoşi, zăpăciţi şi s-au cunoscut pe platourile de filmare din Buftea. S-au tachinat, s-au evitat, s-au îndrăgostit, s-au despărţit şi s-au împăcat, realizând că nu pot trăi unul fără celălalt, se iubesc în cel mai inedit mod cu putinţă, iar la 4 iunie se vor căsători. Andreea Pătraşcu interpretează rolul lui Coco, o domnişoară fiţoasă, de Dorobanţi, în serialul „Iubire şi onoare”, difuzat de luni până joi, de la ora 20:30, de postul Acasă TV. Pe Cabral îl puteţi urmări tot de luni până joi, la acelaşi post, dar de la ora 22:30, prezentând emisiunea „Poveştiri de noapte” şi în serialul „Moştenirea”, difuzat de Pro TV în aceleaşi zile ale săptămânii, de la ora 22:15.

Cabral: „Despărţirea a fost piatra de încercare. Am trecut peste, dar n-a fost uşor”
- Vă mai amintiţi cum a început relaţia voastră? Cine a făcut primul pas?
Andreea: Lucrurile nu au debutat promiţător. Eram colegi la serialul „Inimă de ţigan” şi Cabral făcea glume pe seama mea. M-am cam supărat şi l-am evitat o perioadă. Apoi, tot el a făcut primul pas şi m-a păcălit.
Cabral: Ete, avea mult prea mult orgoliu, şi eu o luam la mişto de fiecare dată. Şi-am tot luat-o la mişto până... am luat-o de nevastă.

- Care a fost cea mai grea încercare?
A.: Orice cuplu trece prin momente dificile, chiar dacă iubirea e mare. În cazul nostru, după un an şi jumătate a trebuit să renunţăm fiecare la orgoliul personal şi să punem binele relaţiei mai presus. Ne-am despărţit cinci luni şi ne-am regăsit. Şi am schimbat regulile şi priorităţile „jocului”.
C.: Da, despărţirea de care spune Andreea a fost piatra de încercare. Am trecut peste, dar n-a fost uşor.

- Ce cuplu din România admiraţi cel mai mult?
A.: Cel mai frumos şi mai sudat cuplu pe care îl cunosc sunt bunicii mei. În 25 de ani nu i-am văzut niciodată certându-se, se iubesc şi acum ca în tinereţe. În 2010 au aniversat nunta de aur, 50 de ani de căsnicie. Se respectă, cedează fie unul, fie celălalt pentru binele familiei, sunt dedicaţi relaţiei lor, copiilor şi nepoţilor. Sunt nucleul familiei şi ne mobilizează pe toţi, uimindu-ne cu energia lor debordantă.
C.: Andreea are dreptate, şi mai avem două cupluri pe care le admirăm: Ionii, aşa cum le spunem noi (n.r.: - Ruxandra Ion, producător general al serialelor din trust şi soţul acesteia) şi Găitanii (n.r.: - actorul Vladimir Găitan şi soţia).

Cabral: „Aşa cum spune şi „otrăvita”, ştim să ne găsim momentele”
23-11-2- Când vi se face dor unul de celălalt?
A.: Uneori nu ne vedem deloc în timpul zilei, pentru că muncim în locaţii diferite. Dar vorbim la telefon şi, dacă pauza de masă coincide, mâncăm împreună. Dar sunt şi perioade aglomerate în care doar dormim împreună. Ni se face dor, dar ne înţelegem unul pe celălalt şi avem răbdare. Recuperăm în week-end sau în vacanţă. Nu ne-am dori să ne sufocăm unul pe celălalt şi nici nu ne plângem că avem de muncă.
C.: În general, reuşim să ciupim câteva minute, astfel încât să smotocim dorul... Aşa cum spune şi „otrăvita”, ştim să ne găsim momentele şi să fim împreună aşa cum ne place.

- Care dintre voi este cel mai zăpăcit în casă?
A.: Fiecare avem momentele noastre de zăpăceală.
C.: Şi pentru că n-o spune ea, recunosc eu: avem amândoi momentele noastre de zăpăceală, dar ale mele sunt mai dese. Na, c-am spus-o!

Andreea: „Eu şi mama sa ne-am simpatizat din prima clipă”
- Andreea, cum te înţelegi cu mama şi cu sora lui Cabral? Cum interacţionaţi?
A.: Excelent. Multă lume îmi spune că semăn cu mama lui Cabral. Nu fizic, ci comportamental. Suntem Leoaice amândouă. Cert e că ne-am simpatizat din prima clipă şi avem o relaţie foarte bună. Nu cred în „mitul soacrei”. Cât despre Artemis, sora lui Cabral, suntem prietene foarte bune. Suntem de aceeaşi vârstă şi am fost colege de şcoală. Ieşim la suc ca fetele sau la masă, mergem la cumpărături, ne povestim vieţile, îl bârfim pe Cabral... Lucruri normale.

- Cabral, cum te înţelegi cu familia Andreei?
C.: Foarte bine, sunt nişte oameni frumoşi şi comunicativi.

- Care sunt cele mai importante reguli nescrise ale căsniciei?
C.: Nu credem că există reguli universal valabile. Se stabilesc în funcţie de parteneri, de la caz la caz. Pentru noi este important să comunicăm orice problemă, să ne respectăm unul pe celălalt, să ne împărţim sarcinile casei şi să nu ne sufocăm unul pe celălalt.

Andreea: „Nu l-aş mai lăsa să fumeze şi să meargă cu motorul”
23-11-3- Ce nu v-aţi lăsa niciodată unul pe celălalt să faceţi?
A.: Nu l-aş mai lăsa să fumeze. Şi nici să meargă cu motorul. Dar el ştie prea bine ce-mi convine să facă şi ce nu, nu trebuie să-l ameninţ eu cu vreo clauză din „contract”.
C.: Eh, de parcă trebuie s-o las eu...

- Unde vă place să vă petreceţi timpul liber?
A.: Ne place să călătorim. În ultima vreme am mers la munte cu bicicletele sau cu quad-ul (ATV-ul). Dar de multe ori alegem să stăm în casă şi să vedem filme la noi în sufragerie, alături de prieteni. Alegem ce şi cum să facem în funcţie de energia rămasă şi de cât de mult timp liber avem.

- Cel mai mare vis al vostru?
C.: Avem aşteptări normale, ne stabilim obiective, dar avem răbdare. Suntem tineri şi facem totul treptat. În felul acesta nu avem deziluzii, dar nici nu pierdem vremea pedalând în gol.

Andreea: „Ne-am cunoscut, pentru că aşa era scris, când a fost momentul”
- Cum merg pregătirile de nuntă? La ce etapă aţi ajuns şi la ce surprize să ne aşteptăm?
A.: Locaţia este aleasă. La fel şi data. Facem nunta pe 4 iunie la Ambasad’Or, o locaţie de evenimente splendidă, din Otopeni. Va fi o nuntă atât la interior, cât şi la exterior, în jurul piscinei.

- Credeţi în destin? Dacă da, cum acţionează asupra fiecăruia?
A.: Eu cred. Mi s-a demonstrat de mai multe ori în viaţă că lucrurile se întâmplă cu un motiv anume şi nu din întâmplare. Noi doi ne-am cunoscut, pentru că aşa era scris, când a fost momentul. Artemis, sora lui Cabral, mi-a fost colegă de şcoală, iar prieteni comuni avem destui. Cu toate astea, noi doi ne-am întâlnit abia în urma castingului organizat de doamna Ruxandra Ion pentru „Inimă de ţigan”.
C.: Da, credem în destin, şi credem că destinul este dus la îndeplinire de oameni, că tot pomenea Andreea mai devreme de un om tare drag nouă.

- Care este cea mai frumoasă vacanţă petrecută împreună?
C.: Avem poveşti frumoase din toate destinaţiile în care am ajuns. Şi amintiri deosebite salvate în sute şi mii de poze. Sigur că experienţele au fost diferite în funcţie de destinaţie. Nu putem compara Sousse (Tunisia) cu Paris sau Amsterdam. La Berlin a fost romantic, iar Viena am vizitat-o de cele mai multe ori şi ne este foarte dragă. Şi în Portugalia ne-am simţit foarte bine, la fel şi-n Ungaria. Cred că depinde foarte mult de compania în care eşti.
A: Iar la Nisa ne-am răsfăţat. Eu am făcut pe drum 24 de ore cu maşina ca să ajung. Cabral trebuia şi să filmeze acolo şi zburase cu avionul cu câteva zile mai devreme decât mine, iar zborul meu a fost anulat din cauza erupţiei vulcanice şi a norului de cenuşă. Dar a meritat!

Cabral: „Calculăm lucrurile în funcţie de cât de mult le iubim”
23-11-4- Ce iubiţi şi ce urâţi cel mai mult la România?
C.: Nu urâm, este mult spus, iar noi calculăm lucrurile în funcţie de cât de mult le iubim, nu altfel.
A.: Iubim oamenii, în primul rând.
C.: Da, oamenii şi locurile. Şi dacă o să-mi spui că nu toţi oamenii merită iubiţi, suntem de acord cu tine. Aşa că-i luăm unul câte unul şi decidem în funcţie de ce vedem.

- V-ar fi plăcut să trăiţi în altă ţară? Dacă da, care?
A.: Au fost momente în care am fost atât de impresionaţi de locurile pe care le-am vizitat, încât ne-am gândit cum ar fi dacă am emigra. Dar ne leagă prea multe amintiri de ţară. Şi nu am putea sta departe de familie. Şi nici de prieteni.

- Ce cadou îi faci Andreei de 8 Martie?
C.: Îi fac cadou un set: mătură, aspirator, cârpă de praf, pămătuf şi mop sau o excursie la Predeal. Să văd ce alege...

Sunt „defecţi“, dar se iubesc

- Şi pentru că nimeni nu este perfect, ce lucruri nu vă plac unul la celălalt, dar le toleraţi… sau nu?
A.: E împrăştiat, dezordonat şi amnezic. Şi tipicar. Şi mă trezeşte prea devreme dimineaţa, şi are ochelari, şi e supărăcios. Aoleu... nu mă mai opresc! (râde) Dar ne iubim cu bune şi cu rele.
C.: E cicălitoare şi prea ordonată, şi guralivă, şi când o apucă criticatul n-o opreşti nici cu Garda Naţională, şi e categorică şi orgolioasă. Mda, nici eu nu ştiu ce-am găsit la ea...

Surprize memorabile

- Care a fost cea mai frumoasă surpriză pe care v-aţi făcut-o unul altuia?
A.: Anul trecut am cumpărat, fără să ştie, două bilete la concertul lui Michael Buble de la Berlin. Şi l-am anunţat direct că mergem. Noi suntem fani Buble, iar bucuria a fost foarte mare. Concertul a fost senzaţional. Atunci am petrecut cel mai romantic week-end.
C.: I-am făcut o surpriză şi am dus-o la Disneyland. Mare greşeală, că nu mai voia să plece de-acolo!...