Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

- Cea mai în vogă viitoare mămică jurizează cel mai tare show tv: „Românii au talent“

Andra are multe motive de bucurie în această perioadă: la mijlocul lunii viitoare va aduce pe lume un băieţel, cea mai recentă piesă a sa, „Something new” (n.r. - „Ceva nou”), se află în fruntea topurilor muzicale, iar din 18 februarie începe la Pro TV show-ul „Românii au talent” (varianta românească a concursului „Got talent”), în juriul căruia se află alături de realizatorul tv Andi Moisescu şi de actorul Mihai Petre. Acest format tv a făcut furori pe tot mapamondul, reuşind să descopere talente incredibile. Varianta românească a concursului va fi prezentată de Pavel Bartoş şi Smiley. Ce surprize au avut membrii juriului la preselecţiile turneului prin ţară şi cum a fost sarcina soţiei lui Cătălin Măruţă până acum, aflaţi din rândurile următoare.

„Toate durerile naşterii vor trece de dragul celui mic”
- Cum s-a derulat sarcina până în prezent, a fost uşoară sau grea?
- Sarcina nu este cel mai comod lucru din lume, recunosc, asta din punct de vedere fizic. Dar moral e un lucru fantastic, incredibil. Şi nu-l poţi înţelege decât dacă îl trăieşti, oricât ţi-ar explica alte mame, trebuie să treci prin asta, fiindcă este o experienţă extraordinară, nu există nimic mai interesant şi profund în lume.

- În ce lună va veni pe lume băieţelul tău şi cum, pe cale naturală sau prin cezariană?
- Termenul este pe la jumătatea lunii martie. În ceea ce priveşte modul în care voi naşte, încă mă consult cu medicul meu pentru a alege cea mai bună variantă.

- Ţi-e teamă de momentul naşterii?
- Nu ştiu dacă s-o numesc teamă. Da, e şi un pic de teamă, pentru că sunt la prima naştere, dar mai presus de toate simt o emoţie extraordinară. Orice dureri voi avea şi orice neplăcere voi traversa, am să fiu fericită să fac asta de dragul copilului meu. Mă rog să fie el sănătos, restul se rezolvă de la sine, toate durerile mele vor trece de dragul celui mic.

„Prioritatea trebuie să fie copilul”
- De unde ai primit cele mai multe informaţii despre sarcină şi creşterea copilului?
- Încă din primele luni de sarcină am primit cadou cărţi despre îngrijirea bebeluşilor. Ne-am documentat apoi şi pe internet, am primit sfaturi şi de la mame, de la mătuşi... informaţiile vin din toate părţile.

- Ai folosit vreun remediu pentru a evita apariţia vergeturilor?
- Da, am folosit creme împotriva apariţiei vergeturilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara.

- Le poţi oferi cititoarelor noastre, care se pregătesc să devină mămici, câteva sfaturi pentru a avea o sarcină fără probleme?
- Fiecare sarcină evoluează diferit, aşa că e greu să dau eu sfaturi. Viitoarele mămici trebuie să asculte şi să urmeze îndrumările medicului, iar prioritatea lor să fie copilul.

„Nu am avut pofte presante sau greţuri”
- Am văzut că ai fost activă în toată această perioadă. Ai avut şi zile când ţi-a fost greu să cobori din pat?
- Atunci când sarcina a început să avanseze nu a mai fost la fel de uşor ca în luna a doua, dar m-am descurcat. E adevărat că oboseam mai repede decât în mod normal, dar nu am avut pofte presante sau greţuri, aşa că mă pot considera norocoasă.

- Ai făcut gimnastică în sală sau la bazin pentru mămici însărcinate?
- Nu am făcut ceva anume, dar am fost foarte activă prin natura firii mele: am avut concerte, emisiuni, filmări, am dansat şi am mers mult pe jos. Toate astea m-au ajutat să-mi păstrez tonusul ridicat.

- La ce ai poftit până acum? L-ai trimis pe Cătălin noaptea după ceva?
- Am avut pofte absolut normale. Nu am fost genul de femeie însărcinată care să-şi trimită soţul în miezul nopţii după murături.

„Deocamdată îi spunem David”
- Cum s-a comportat Cătălin, a fost un tătic exagerat de protector, a încercat să preia el mai mult din sarcinile tale casnice?
- Cătălin este un soţ foarte protector, care are întotdeauna grijă de mine. Sunt o norocoasă, pentru că el este mereu atent la ce mi se întâmplă şi este tot timpul alături de mine.

- Aţi amenajat camera copilului, aţi cumpărat hăinuţe?
- Camera este încă în curs de amenajare. Am vrut să aleg totul alături de Cătălin, să aranjăm fiecare colţişor împreună.

- Aţi ales deja un nume?
- Deocamdată îi spunem David, deşi pe listă mai avem câteva nume. Mai aşteptăm şi alte propuneri sau poate ne mai vin şi nouă idei.

„Nu am luat foarte mult în greutate“
- Ai respectat anumite reguli alimentare?
- Fără să ţin un regim strict, mi-am supravegheat alimentaţia, ca să iau cât mai puţine kilograme în plus. Din fericire, am avantajul tinereţii şi al unui metabolism foarte bun, motiv pentru care nici nu am luat foarte mult în greutate.

„Formatul «Got Talent» a descoperit valori excepţionale pe tot Globul“

23-11-4- Ştiu că la preselecţiile pentru „Românii au talent” aţi avut parte de multe surprize. Care a fost cel mai neaşteptat eveniment?
- Neaşteptate au fost toate numerele văzute, deoarece fiecare concurent care a urcat pe scena „Românii au talent” a fost pentru noi o surpriză. Înainte să îşi înceapă numărul, nu ştiam ce avea de gând să facă şi cât era de talentat, aşa că vă daţi seama cât am fost şi noi de uimiţi. Sunt foarte nerăbdătoare ca această emisiune să înceapă, pentru ca telespectatorii să poată vedea ce am trăit noi.

- Povesteşte-ne o întâmplare amuzantă din acel turneu.
- Au fost foarte multe numere amuzante, şi ceea ce mi-a plăcut şi mai mult a fost faptul că publicul a reacţionat la aceste momente şi a creat o atmosferă extraordinară.

- Ce concluzii poţi trage după aceste preselecţii?
- Românii au foarte mult talent în diferite domenii, suntem un popor foarte creativ, artistic, pătimaş şi tindem să încercăm multe lucruri. Se ştie deja că pe tot Globul formatul „Got Talent” (n.r. - „Au talent”) a descoperit valori excepţionale, cărora altfel nimeni nu le-ar fi deschis uşa spre celebritate. Sunt convinsă că la fel se va întâmpla şi la noi.

Andi Moisescu: „Nici măcar criza n-a reuşit să omoare aptitudinile“

23-11-2- Cum ţi s-a părut ideea de a juriza „Românii au talent”?
- Foarte potrivită pentru mine. De-aia am şi acceptat imediat. Oricum sunt toată ziua cu ochii după entertainment (n.r. - divertisment). De ce să nu se bucure şi alţii de pe urma căutărilor mele?

- Te-au surprins participanţii sau te aşteptai la ce s-a întâmplat în timpul preselecţiilor?
- Am sperat să văd talente. Nu m-am aşteptat să văd talente atât de surprinzătoare. Unele o să vă şocheze şi pe voi, de-a dreptul. O să vedeţi.

„Lăsaţi inhibiţiile acasă!”
- Ce impresie ţi-au lăsat românii pe care i-ai întâlnit în acest turneu?
- Cei mai mulţi dintre ei mi-au făcut o impresie bună. Ţara are potenţial. Nici măcar criza n-a reuşit să omoare aptitudinile.

- Participarea ta în juriul „Românii au talent” te-a influenţat cu ceva la realizarea emisiunii tale, „Apropo TV”, de la Pro TV?
- M-a influenţat. În bine. Mi-a dat idei noi.

- Le poţi da un sfat celor care vor mai participa la preselecţii de acest gen?
- Un singur sfat. Să lase orice inhibiţie acasă. Talentul merită eliberare totală.

„Mă întreb dacă ceea ce s-a întâmplat a fost adevărat sau am visat”
- Ce moment memorabil de la preselecţii ne poţi dezvălui?
- Există un moment, să-i spunem exotic, în care sala întreagă se isterizează în faţa unui concurent. E un moment din care eu n-am înţeles absolut nimic, dar care a adus publicul în delir. Deşi, de-a lungul întregului show, eu sunt cel care înţelege excentricii, de data asta a fost exact invers. Şi acum mă întreb dacă ceea ce s-a întâmplat a fost adevărat sau doar am visat. O să vedeţi cât de curând.

Mihai Petre: „Am fost mai mult decât surprins de ceea ce am descoperit în ţară“

23-11-3- Cum ai primit propunerea de a face parte din juriul „Românii au talent”?
- M-am simţit onorat. E un format foarte bun, miza este uriaşă (n.r. - 120.000 de euro), sunt aduşi în faţă oameni cu adevărat valoroşi. „Românii au talent” este şi un format al contrastelor, care te surprinde cu fiecare pas. Este un produs complet şi complex, echipa este extraordinară, am numai motive de mândrie legate de participarea mea la acest proiect.

- Înainte de a începe turneul pentru preselecţii, te aşteptai la ceea ce a urmat să vezi?
- Sincer, nu. Am văzut formatele de „afară” şi eram convins că şi românii au talent. Dar am fost mai mult decât surprins de ceea ce am descoperit în ţară. Realitatea a fost cu mult peste aşteptările mele.

„Uneori, îndemânarea nu era suficientă dacă nu avea şi un pic de divertisment”
- Care a fost cel mai surprinzător lucru pe care l-ai văzut sau auzit la preselecţii?
- Surprinzător mi s-a părut numărul mare al celor care s-au prezentat la aceste preselecţii şi mi s-a părut incredibil că oameni care nu au nicio legătură cu arta cântă sau dansează nemaipomenit. Am fost uimit şi de unele reacţii ale publicului, de faptul că uneori îndemânarea nu era suficientă dacă nu avea şi un pic de divertisment.

- Ce impresii bune şi rele ţi-au lăsat participanţii la acest concurs?
- Nimeni nu mi-a lăsat o impresie rea, pentru că toţi cei care au venit sunt oameni curajoşi. Au urcat pe scenă, unii dintre ei pentru prima oară în viaţă, în faţa unui public numeros şi s-au exprimat liber. Asta e o dovadă de curaj, iar mie îmi plac oamenii curajoşi. Desigur, au fost şi numere departe de ceea ce căutam eu, dar am apreciat iniţiativa fiecărui concurent.

- Cum s-au împăcat filmările la serialul „Iubire şi onoare” cu acest turneu? Ţi-a fost greu să le faci în paralel?
- Nu, pentru că programele au fost coordonate foarte bine, aşa că nu mi-a fost greu deloc. În plus, mie îmi place să muncesc, să am activitate. Îmi place sentimentul de oboseală după o zi plină de muncă.