Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

- Un Don Juan atât pe ecrane, cât şi în viaţa reală

Când spui Liviu Vârciu îţi vin în minte o mulţime de lucruri. Primul ar fi trupa L.A., care a înregistrat un succes nebun la începutul anilor 2000. Apoi, Liviu a jucat în câteva producţii televizate şi chiar a prezentat o emisiune alături de Cristina Cioran. Acum, el joacă rolul cuceritorului Orlando din serialul „Moştenirea”, difuzat de Pro TV. „Craiul” nu a lipsit prea mult din peisajul monden, în repetate rânduri ţinând prima pagină a ziarelor cu relaţiile sale amoroase, cele mai mediatizate fiind căsătoria, apoi divorţul, împăcarea şi iar despărţirea de Adelina Pestriţu. Au urmat alte relaţii pasagere în viaţa artistului, dar până acum nu şi-a găsit jumătatea. Noi am vrut să vedem ce se ascunde în spatele imaginii sale de Don Juan şi am fost surprinşi să aflăm că Liviu este mult mai liniştit în realitate, pare a fi un familist convins, pregăteşte un proiect muzical şi chiar are gânduri să părăsească România după ce-şi încheie socotelile aici.

„Mi-e dor de iernile în care stăteam ghemuit lângă sobă”
- Care îţi este cel mai drag lucru care-ţi vine în minte când te gândeşti la copilărie?
- Bunica mea. Eu am crescut la bunici, la ţară, unde am fost răsfăţat. Tot ce voiam mi se îndeplinea şi am putut să mă joc în voie. La 3 ani, părinţii m-au dus la Constanţa şi am plâns o zi şi o noapte, până când bunica mea s-a urcat în tren şi a venit după mine.

- Cum erai pentru părinţii tăi, copilul ascultător, timid şi respectuos sau neastâmpăratul care îi surprindea mereu cu boacăne?
- Nu am fost nici foarte neastâmpărat, dar nici foarte cuminte. Nu am fost un copil-problemă, dar mai făceam şi eu diverse boacăne.

- Ce perioadă din viaţa ta consideri că a fost cea mai frumoasă? Ţi-e dor de ceva anume din perioada respectivă?
- Mi-e dor de copilărie, de perioada în care mă jucăm cu mingea afară, iar iarna stăteam ghemuit lângă sobă... îmi lipsesc toate astea.

„Cel mai curajos gest din viaţa mea: m-am însurat!”
- Care sunt pasiunile sau lucrurile pe care le faci atunci când vrei să te regăseşti, când te retragi în lumea ta?
- Îmi place să mă uit la filme, să mă joc la calculator şi să îmi plimb câinele prin parc. Acestea sunt lucrurile care mă liniştesc şi care mă duc în lumea mea.

- Câţi prieteni adevăraţi ai şi care sunt persoanele care ţi-au fost alături în cele mai importante momente?
- Prieteni nu am mulţi, dar sunt norocos cu cei pe care îi am şi îmi fac timp pentru fiecare dintre ei. Când eram în trupa L.A. credeam că am mulţi prieteni, dar de fapt nu era deloc aşa. Timpul cerne oamenii pe care îi ai alături. Totuşi, familia mi-a fost alături întotdeauna.

- Care a fost cel mai curajos gest al tău de până acum şi de ce l-ai făcut?
- M-am însurat! Motivul pentru care l-am făcut este evident, dar acesta a fost cel mai curajos gest al meu de până acum.

„Visez să joc într-un film istoric”
- Dacă priveşti în urmă, există vreo dorinţă pe care nu ai reuşit până acum să ţi-o îndeplineşti?
- Mi-ar plăcea să joc într-un film de lung metraj. Lucrul ăsta nu mi s-a întâmplat până acum şi îmi doresc foarte mult asta. Visez să intru într-un cinematograf, unde să văd un film cu mine în rol principal. Dacă ar fi unul istoric, atunci ar fi perfect.

- Eşti mulţumit de tine, de realizările tale?
- Sunt mulţumit de ceea ce am făcut, dar ştiu că se poate şi mai bine. Cel mai bun lucru pe care l-am realizat în viaţa mea este Carmina Maria, fiica mea în vârstă de aproape 9 ani, de care sunt foarte mândru.

- Cum şi cât timp reuşeşti să-ţi petreci alături de fiica ta?
23-11-4- Din păcate, prea puţin. Anul acesta aş vrea să o aduc în Bucureşti şi să-mi petrec mai mult timp alături de ea. Vreau să o duc şi să o aduc de la şcoală, să fiu alături de ea în fiecare zi, să o văd cum creşte. Nu vreau să mai pierd nimic din toate astea.

„Mi-ar plăcea să am vreo cinci copii!”
- Îţi mai doreşti copii?
- Da. Mi-ar plăcea să am vreo cinci copii!

- Care a fost cel mai greu moment din viaţa ta, care poate fi catalogat drept: „Nu m-a omorât, deci m-a întărit”?
- Cel mai greu moment din viaţa mea a fost pierderea fratelui meu (n.r. - Ionuţ Vârciu a decedat la vârsta de 27 de ani, în urma unui accident rutier petrecut în august 2009). Nu pot să spun că m-a întărit, dar a fost un moment care m-a făcut să realizez ce înseamnă viaţa, să-i preţuiesc şi mai mult pe cei dragi, să le spun cât de mult îi iubesc şi să petrec cât mai multe clipe alături de ei, pentru că nu se ştie niciodată cât timp o să-i ai alături.

- Care a fost prima ta experienţă ca actor şi cum te-ai simţit?
- Prima mea experienţă a fost în telenovela „Secretul Mariei”. M-am simţit mândru de mine pentru că am reuşit să fac asta, iar Dana Dorian, o persoană foarte dragă mie, mi-a spus atunci că sunt şi foarte talentat, lucru care mi-a dat şi mai mult avânt.

„Cea mai grea secvenţă filmată: prima oară când am apărut dezbrăcat”
23-11-2- Se spune că actoria este un microb care, odată pătruns în sânge, nu mai iese. Dacă pui în balanţă muzica şi actoria, care-ţi este mai aproape de suflet?
- Actoria. Mi-e foarte dor de muzică şi îmi lipseşte, dar mă simt mult mai în siguranţă în actorie. Este un domeniu în care nu îmi sunt impuse limite, pot să fac orice, pe când muzica nu îmi oferă aceste certitudini.

- Care a fost cea mai grea secvenţă pe care a trebuit s-o filmezi?
- Prima oară când am apărut dezbrăcat. Simţeam douăzeci de perechi de ochi aţintite asupra mea şi, deşi încercam să mă concentrez asupra personajului, nu mi-a fost deloc uşor. O altă secvenţă dificilă a fost în momentul în care jucam rolul unui fiu care-şi roagă cu lacrimi în ochi tatăl să nu îl părăsească.

„Speranţa din ochii partenerului îţi dă mereu putere”
- Ce înseamnă pentru tine femeia?
- Enigma vieţii mele!

- Cum arată femeia potrivită pentru tine? Ce caracteristici ar trebui să aibă?
- Frumoasă ca şi Charlize Theron, înţelegătoare ca mama şi deşteaptă ca PR-ul meu!

- Te mai gândeşti să te reapuci de muzică?
- Da, cât de curând o să ies cu ceva pe piaţă. Mai mult, pregătesc un proiect, o trupă de fete foarte talentate, de care o să mă ocup în acest an.

23-11-3- Cum a fost experienţa de la „Dansez pentru tine”? Ai mai repeta-o?
- Da, aş repeta-o fără să stau pe gânduri, pentru că a fost o experienţă extraordinară şi, în primul rând, a fost făcută pentru o cauză nobilă. Faptul că prin dans poţi să ajuţi nişte oameni este nemaipomenit. Nu o să spun că a fost uşor, pentru că nu e deloc aşa. Petreceam aproape 12 ore pe zi în sală, am avut şi ceva probleme cu spatele, dar speranţa din ochii partenerului îţi dă mereu putere.

„M-am gândit să plec din ţară, dar îmi acord timp să mai rezolv ceva”
- Te-ai gândit vreodată să te muţi în altă ţară?
- Da, m-am gândit la asta. Îmi mai acord însă timp pentru a rezolva câteva lucruri aici.

- Care este locul tău de vacanţă preferat?
- Îmi plac locurile calde. Vacanţa perfectă ar fi într-o casă pe o plajă pustie, cu marea aproape.

- Dacă ar trebui să pleci pentru tot restul vieţii pe o insulă pustie şi ai avea voie să iei doar trei obiecte cu tine, care ar fi acelea?
- Mobilul, o fotografie cu părinţii şi cu fetiţa mea şi un Playstation.

„Sunt cu toată lumea, dar de fapt sunt singur!“

- În presă ai o imagine de Don Juan. Cum te vezi tu de fapt? Simţi că încă nu ai descoperit tot ce era de aflat la capitolul femei şi mai trebuie să acumulezi experienţe sau ţi-a ajuns şi îţi doreşti să te aşezi la locul tău?
- După perioada în care am fost în trupa L.A. mi-am dorit să mă aşez la casa mea. În ciuda aparenţelor, eu sunt un familist convins şi tânjesc după asta, după o soţie şi mulţi copii care să-mi umple casa. Am crezut că am găsit acea femeie, dar nu era ea. Încă o mai caut, dar, din păcate, fac asta cu persoane nepotrivite. Eu nu mi-am găsit jumătatea, dar, când asta se va întâmpla, mă voi căsători în secunda doi. Sunt cu toată lumea, dar de fapt sunt singur!

23-11-5„Câinele meu are o pasiune pentru papucii de casă“

- Ştiu că pe Miny, căţelul tău, îl ai din timpul căsătoriei cu Adelina. Ţi-a făcut până acum vreo surpriză neplăcută, de genul ros încălţăminte, rupt canapele, făcut dezordine...?
- Câinele meu este foarte cuminte, însă are o pasiune deosebită pentru papucii de casă. Nu roade nimic altceva, dar papucilor mei nu le poate rezista.

„Vreau să mă las de fumat“

- Cum te menţii în formă? Ai un anume regim alimentar?
- Sunt norocos din punctul acesta de vedere, pentru că am un metabolism foarte bun. În general nu mănânc carne de porc. În momentul de faţă am nişte probleme cu spatele, dar imediat ce le rezolv vreau să mă duc la sală şi să mă las de fumat!