Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

- Costin Sforaru şi Ramona Hanganu, „moştenirea“ cinematografiei româneşti

Costin Sforaru şi Ramona Hanganu, protagoniştii serialului „Moştenirea”, difuzat la Pro TV, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste pe micile ecrane. Costin interpretează rolul lui Gabriel, fiul regăsit după 20 de ani al lui State (Gheorghe Visu) şi al Flacărei Potcovaru (Carmen Tănase), iar Ramona interpretează rolul Carlei, nepoata lui Fabrizio (Cristi Iacob), duşmanul de moarte al clanului Potcovaru. Pe tânăra actriţă o mai puteţi vedea şi în echipa „Serviciului Român de Comedie”, tot la Pro TV, fiind interpreta hiturilor lansate de SRC, cel mai cunoscut fiind „Kk-maka”, o parodie a piesei „Waka Waka”, cântată de Shakira. Cei doi sunt o prezenţă mai mult decât plăcută nu doar la televizor, ci şi în realitate, tocmai de aceea am dorit să vi-i aducem în atenţie.

Costin Sforaru: „Este neobişnuit pentru mine ceea ce trăiesc acum“

23-11-3- Povesteşte-mi câteva lucruri despre copilăria ta. Unde şi cu cine ai petrecut-o, ce momente dragi te însoţesc de atunci?
- Am avut o copilărie normală, pe care mi-am petrecut-o alături de părinţi şi de sora mea mai mare, în Bucureşti. În fiecare vacanţă plecam fie la mare, fie la munte şi îmi amintesc şi acum bucuria de a merge cu trenul. De fiecare dată când ajungeam în gară eram extrem de emoţionat de ceea ce avea să urmeze. Când eram mic aveam trei mari pasiuni: să alerg, să mă caţăr şi să adun toate beţele care îmi ieşeau în cale, fiecare având pentru mine o semnificaţie: unul era o sabie, altul un paloş şi tot aşa. Nu alergam numai afară, ci şi în casă, făceam zilnic nenumărate ture între dormitor şi sufragerie, imaginându-mi că sunt unul dintre personajele din desenele animate. În ceea ce priveşte căţăratul eram maestru. Escaladam chiar şi tocurile de la uşi. Această pasiune a avut însă şi urmări. Într-una din zile, îmbrăcat cu nişte pantaloni scurţi de blugi, pe care tocmai îi primisem de la mama, m-am căţărat pe un gard şi i-am aşteptat pe ai mei să vină. Însă, atunci când m-am dat jos în grabă, o parte din pantaloni a rămas în ţepuşele gardului. Am ajuns acasă roşu la faţă şi doar cu jumătate din pantaloni.

- Ce-ţi doreai să devii când erai mic?
- Îmi doream foarte mult să zbor, dar nu se conturase încă visul de a deveni aviator. Mai degrabă îmi doream să devin unul dintre personajele din poveşti sau din desenele animate, cărora le dădeam viaţă atunci când mă jucam cu sora mea.

„Făceam figuraţie şi m-a fascinat activitatea de pe platoul de filmare”
- Ce te-a atras spre actorie?
- Prima mea experienţă cu această lume a fost pe la 18 ani, când am făcut figuraţie pentru o reclamă, şi de atunci mi s-a declanşat această pasiune. M-a fascinat întreaga activitate de pe platoul de filmare şi acest microb s-a înrădăcinat puternic în mine.

- Care a fost cea mai grea secvenţă pentru tine?
- Cu siguranţă, cele mai grele scene pentru mine sunt cele de dragoste, deoarece este nevoie de gesturi tandre şi de afecţiune. Sunt secvenţe care trebuie să pară credibile, chiar dacă în realitate nu există acele sentimente între mine şi partenera de platou.

- Cu cine te înţelegi cel mai bine pe platourile de filmare?
- Sunt un tip sociabil şi am avut norocul să nimeresc într-o echipă formată din oameni speciali, care m-au acceptat în mijlocul lor şi mi-au oferit spijin. Aşa că, datorită tuturor, există înţelegere şi o atmosferă foarte plăcută la filmări.

„Mi-ar plăcea să ajung pe o insulă exotică, cu nisip fin şi mare de turcoaz”
- Ştiu că eşti pasionat de speologie. Ce alte pasiuni mai ai?
- O altă mare pasiune de-a mea este motociclismul, dar încerc să nu fac din ea un sport extrem.

- Te-ai mai întoarce pe podiumurile de modă?
- Prezentările de modă nu au fost prea multe, dar au reprezentat o perioadă plăcută şi nu pot afirma că nu aş mai face asta niciodată.

- Care sunt destinaţiile preferate pentru vacanţe?
- Aleg să-mi petrec vacanţele acolo unde există locuri frumoase, civilizaţie şi oameni de calitate. Unul dintre acestea a fost oraşul Pescara, din Italia. Sigur că mi-ar plăcea să ajung la un moment dat pe o insulă exotică, cu nisip fin şi mare de turcoaz, dar cred că o vacanţă petrecută alături de oamenii dragi este întotdeauna una reuşită.

„Domnu’ Gabriel, pot să fac o poză cu dumneavoastră?”
- Ce-ţi place să faci în timpul liber?
- Îmi place să mă rup de peisajul urban şi să-mi petrec timpul cu prietenii apropiaţi.

- Ştiu că mergi la sală pentru a te menţine în formă. Cât de des faci acest lucru şi ce exerciţii preferi?
- Din păcate, în ultima vreme, timpul meu liber este tot mai puţin, aşa că ajung destul de rar la sală. În general, am o gamă largă de exerciţii concepute să lucreze cât mai multe grupe de muşchi. Fac abdomene, lucrez braţele şi picioarele la diverse aparate, la fel şi pectoralii şi muşchii spatelui.

- Am văzut că ai foarte mulţi fani pe internet. Pe stradă cum se manifestă admiratoarele tale? Ai avut parte de vreun moment neaşteptat?
- Este neobişnuit pentru mine ceea ce trăiesc acum. Nu am întâlnit admiratoare, ci doar oameni care şi-au exprimat părerile şi admiraţia faţă de serialul în care joc, ceea ce mi-a făcut plăcere. Îmi amintesc de un puşti de 6 ani, care a venit la mine şi mi-a spus: „Domnu’ Gabriel, pot să fac o poză cu dumneavoastră?”. Era un băieţel tare simpatic şi am fost plăcut surprins de cât era de respectuos pentru vârsta sa.

- Care este cea mai mare dorinţă a ta în momentul de faţă?
- Să fim cu toţii fericiţi şi să trăim în pace.

Când actorul ia locul personajului
23-11-2- Care au fost cele mai frumoase şi cele mai amuzante momente de la filmări?
- Cele mai amuzante sunt momentele în care apar bâlbele, iar cele mai frumoase sunt cele în care scenele pe care trebuie să le interpretez ies bine. Îmi amintesc de o secvenţă în care personajul meu, Gabriel, trebuia să îl cunoască pe cel interpretat de Dana Rogoz, Andreea. S-a strigat „Acţiune!”, Dana mi-a întins mâna şi mi-a spus: „Andreea, îmi pare bine”, iar eu îi răspund: „Costin, încântat!”.

Ramona Hanganu: „Sunt pasionată de Egiptul Antic şi de legendele lui“

23-11-4- Când te-ai întâlnit prima oară cu succesul şi cum te-ai simţit atunci?
- E prea mult spus succes, dar am avut o perioadă foarte frumoasă, şi asta a fost cam pe la 11-12 ani, când aveam foarte multe concerte cu fosta mea trupă „Funny” şi mă simţeam bine, pentru că lumea era foarte entuziasmată când urcam pe scenă.

- Care este cea mai mare nebunie pe care ai făcut-o până la cei aproape 20 de ani ai tăi?
- Nu am făcut nebunii mari până la vârsta asta, dar pot spune că am fost un copil cu multă energie, iar acum sunt o adolescentă plină de viaţă.

- Unde şi cum îţi place să-ţi petreci timpul liber?
- Timpul liber este tot mai puţin, lucru care mă bucură enorm, pentru că fac ce-mi place, dar caut să stau cât mai mult în compania familiei şi a prietenilor apropiaţi.

„Deviza mea în viaţă: Trăieşte clipa!”
- Care sunt locurile sau lucrurile din lume pe care vrei să le vezi?
- Sper ca la vară să ajung în Egipt. Îmi doresc foarte mult asta, pentru că sunt pasionată de Egiptul Antic şi de legendele lui.

- Care este deviza ta în viaţă?
- „Trăieşte clipa!” Eu cred că oricine face acest lucru îşi trăieşte viaţa din plin şi se bucură de ea ca şi când fiecare moment ar fi ultimul.

- Care dintre cele două arte, muzica şi actoria, îţi este mai aproape de suflet?
- Muzica o studiez de la 4 ani, iar actoria, din liceu. Ambele mă atrag în mod egal.

„Tenisul de câmp, sportul care mă relaxează şi mă binedispune”
- Mai ai şi alte pasiuni?
- Îmi place foarte mult tenisul de câmp. Este sportul care mă relaxează şi mă binedispune.

- Cum ai ajuns actriţă? Tu ai ales acest drum sau meseria te-a ales pe tine?
- Am ştiut că vreau să studiez actoria încă din clasa a V-a. Pentru asta m-am şi mutat în Bucureşti. Am dat admitere la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, care avea şi secţie de actorie, şi am intrat. Acum sunt studentă la Teatru în cadrul „Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică”. Deci eu am ales meseria, nu meseria m-a ales pe mine.

- Ce ai în comun cu Carla? Te identifici cu ea?
- Avem temperamentul asemănător. Este un personaj plin de viaţă şi cu simţul umorului ca şi mine.

„Costin se ţine mereu de şotii la secvenţele de dragoste”
- Care a fost cea mai grea secvenţă pe care a trebuit s-o filmezi?
- Îmi este foarte greu să filmez secvenţele de dragoste din două motive: conţin seminuditate, iar Costin se ţine mereu de şotii.

- Cum te înţelegi cu el pe platoul de filmare?
- După cum spuneam, Costin nu se poate abţine de la glume şi, cum eu sunt o mare consumatoare de glume, ne înţelegem foarte bine.

- Ce episoade amuzante ai trăit la filmări?
- Fiecare zi de filmare are ceva amuzant, datorită faptului că sunt înconjurată de o echipă cu un simţ al umorului dezvoltat.

„Mă simt norocoasă să joc în «Moştenirea», alături de actori mari şi extrem de înzestraţi”
- Cu ce vedetă masculină ţi-ar plăcea să faci echipă într-un film?
- Sunt la vârsta la care încă îmi permit să visez, aşa că mi-aş dori un rol alături de John Travolta, Keanu Reeves, Nicholas Cage, Jim Carrey sau Mel Gibson. Însă mă simt foarte norocoasă că am posibilitatea să joc în serialul „Moştenirea” alături de actori mari şi extrem de înzestraţi. O bucurie pentru mine este faptul că am onoarea să joc alături de Cristi Iacob, pe care îl admir de foarte mult timp.

- Cât de importante sunt atuurile fizice pentru o actriţă? Te ajută ele în rolul pe care-l interpretezi?
- Aspectul fizic este foarte important în general, nu numai pentru actori sau actriţe, dar nu este de ajuns. Calităţile fizice m-au ajutat într-o anumită măsură, dar asta pe lângă talent şi dorinţa imensă de a învăţa de la oameni specializaţi în domeniu şi de la actori de renume.

„Părul ondulat, unul dintre atuurile mele“
- Cum îţi îngrijeşti părul?
- Părul meu necesită timp şi nervi tari. Recunosc, sunt o norocoasă că îl am ondulat şi foarte sănătos şi consider că acesta este unul dintre atuurile mele. Îl spăl cu produse speciale pentru păr creţ, aplic tratamente pentru menţinere şi îl pieptăn doar când este ud, pentru a-l descurca mai uşor şi pentru a-l proteja.

- Care sunt procedurile cosmetice la care recurgi?
- Am mare grijă de ten, mă demachiez întotdeauna foarte bine şi folosesc doar produse de calitate. Eu nu mă machiez puternic, aşa că nu folosesc decât fond de ten, mascara şi puţin luciu de buze.

- Faci vreun sacrificiu pentru a te menţine în formă? Ţii diete, mergi la masaje sau la sală?
- Sacrificiu e prea mult spus, dar am grijă la ce mănânc şi la ce ore o fac. Eu cred că alimentaţia are un rol important în aspectul părului, al unghiilor şi al tenului. La sală nu merg, dar prefer să mă duc la tenis.