Main menu

header

23-12-1de Cătălina Tăgârţă

Apreciată de unii, criticată de alţii, iubită de mulţi, invidiată de şi mai mulţi, Monica Columbeanu, frumoasa soţie a miliardarului Irinel Columbeanu, s-a săturat de criticile şi de articolele răutăcioase şi a hotărât să demonstreze întregii lumi tot ce poate. Şi-a luat fetiţa în vârstă de 4 ani şi s-a mutat în Los Angeles, unde învaţă engleza pe brânci şi e hotărâtă să-i convingă pe americani că e un topmodel cu experienţă şi, mai mult, că poate fi o actriţă grozavă. Acolo, vedeta îşi împarte timpul între carieră şi micuţa Irina, pe care o adoră. Conştiincioasă de fel însă, mai dă câte o fugă şi în România, din când în când, pentru a superviza activitatea şcolii sale „Fabrica de Talente - Monica Columbeanu”. Diva de la Izvorani ne-a vorbit despre toate acestea.

I-a cerut lui Moş Crăciun mai multă fericire
- De jumătate de an locuieşti în America, la Los Angeles, împreună cu mama şi cu fetiţa ta. Sărbătorile de iarnă le-ai petrecut tot acolo? Ce ai făcut de Crăciun?
- Crăciunul l-am petrecut în România, întrucât am lucrat inclusiv în acea noapte, am avut o prezentare de modă la clubul Bellagio.

- Ce i-ai cerut lui Moş Crăciun?
- Cât mai multe contracte şi mai multă fericire.

- Nu e un secret pentru nimeni că soţul tău, Irinel, e un Moş Crăciun care face cadouri scumpe...
- Într-adevăr. Îmi place când îmi face cadouri personalizate, special create pentru mine.

- Dacă ar fi să descrii dragostea în câteva cuvinte, cum ar suna?
- Dragostea înseamnă admiraţie şi atracţie.

- Eşti romantică de fel?
- Sunt destul de romantică, însă în ultima perioadă nu prea am avut cum să trăiesc atât de multe clipe frumoase pe cât mi-aş fi dorit.

- Care e, în opinia ta, secretul unei căsnicii reuşite?
- Nu îl cunosc.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru copilul meu perfect”
23-12-2- Despre Irina ce ne poţi spune? Cum s-au schimbat lucrurile de când a apărut în viaţa ta?
- Irina este de departe cea mai mare realizare a mea. Este medicamentul pentru toate problemele. Ştiu că merită să merg mai departe în carieră pentru ca ea să fie mândră de mine, să nu fiu doar o femeie casnică, depresivă, care e total dependentă de soţul său. Să stau departe de Irina în timpul deplasărilor e o mare pierdere pentru mine, dar, din păcate, uneori nu le poţi avea pe toate în acelaşi timp. Îmi pare rău că nu pot să îi ofer deocamdată bucuria de a avea un frăţior sau o surioară, dar ştiu că mă va înţelege când va fi un pic mai mare. Îmi voi aminti întotdeauna clipa în care am ţinut-o pentru prima oară în braţe. Citisem foarte multe cărţi despre naştere şi eram pregătită spiritual să nu văd un prunc roz şi frumos cum arată în filme, ci acoperit de acea peliculă, vernix, uşor deformat de efortul travaliului, poate chiar să nu ia nota 10, chiar dacă e perfect sănătos. Dar Irina a fost un copil superb din prima clipă şi ulterior foarte cuminte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru copilul meu perfect.

- Ca orice copil, presupun că, de-a lungul timpului, a făcut vreo năzbâtie care te-a amuzat. Îţi aminteşti acum de una anume?
- Aşa cum am mai spus, Irina poate fi considerată un copil cuminte. Cu toate acestea, mai face şi ea din când în când câte o năzbâtie. De exemplu, o găsesc uneori purtând pantofii mei cu toc, defilând prin casă. Îmi spune că munceşte ca şi mine, că are mereu prezentări de modă şi să nu mă supăr că nu are timp să stea cu mine. Este foarte amuzantă, este o scumpă.

„România va fi întotdeauna ţara mea”
- E greu să te împarţi între şcoală, podium şi familie?
- Destul de greu. Niciodată nu reuşesc să-mi petrec atât de mult timp cu familia pe cât mi-aş dori.

- Cum arată o zi din viaţa Monicăi Columbeanu în România şi cum arată o zi în America?
- În ambele ţări sunt ocupată, merg la şcoală şi lucrez. Diferenţa este că în America nimeni nu-mi pune gesturile sub lupă şi sunt foarte liniştită.

- Intenţionezi să te stabileşti definitiv la Los Angeles?
- Irina este la grădiniţă, deja vorbeşte engleza şi prinde totul foarte repede. Vreau să îi creez o viaţă în America. Cu toate acestea, România va fi întotdeauna ţara mea. Vom locui probabil în America, dar şi aici. Voi fi tot timpul pe drumuri, dar nu-i o problemă, mie îmi place, nu mă deranjează chiar deloc. Asta nu va pune în pericol căsnicia cu Irinel, el ne-a sprijinit când am luat această decizie.

„Fac foarte multe masaje corporale”
- Eşti un model pentru tinerii interesaţi de modeling. Cum reuşeşti să te menţii tot timpul în formă?
- Stilul de viaţă alert mă ţine în priză. Încerc să mănânc cât mai sănătos, să dorm cât mai mult şi să merg cât mai des la Silhouette, care este un centru de slăbit şi înfrumuseţare unde îmi sunt aplicate diferite tratamente menite să-mi îmbunătăţească aspectul. Îmi place foarte mult biostimularea, despre care se spune că 30 de minute de tratament echivalează cu o oră şi jumătate de sport intensiv. De asemenea, îmi mai place masajul anticelulitic, mai ales că acest centru a spulberat orice mit potrivit căruia acest tip de masaj ar fi dureros. Ultimele tehnologii sunt miraculoase: în doar 45 de minute poţi pierde chiar şi 3 cm din zonele cu probleme. Aşadar, sunt adepta unui mod de viaţă normal, fără înfometare, dar cu cât mai multe tratamente care să ajute în lupta împotriva factorilor agresivi ai mediului.

- Cât de des faci aceste tratamente şi ce alte părţi ale corpului mai lucrezi?
- Aşa cum am spus mai devreme, fac foarte multe masaje corporale, iar cel mai recent tratament facial profesional pe care l-am făcut a fost în urmă cu aproximativ două luni, tot la Silhouette. A fost interesant, deoarece mi-au făcut un tratament revoluţionar, care are ca acţiuni curăţirea în profunzime, hidratarea, oxigenarea, combaterea sensibilităţii tenului şi purificarea acestuia.

- Înţeleg că eşti adepta saloanelor de cosmetică. Şi totuşi revista noastră are specific naturist, aşa că nu pot să nu te întreb dacă foloseşti şi remedii, măşti pentru ten, păr sau mâini.
- Ca tratament naturist de îngrijire a părului folosesc o dată pe lună ulei de măsline, pe care îl aplic pe toată lungimea părului, mai puţin la rădăcină. În rest, sunt clientă fidelă a magazinelor tip Plafar şi nu-mi lipseşte niciodată din geantă crema pe bază de extract de gălbenele.

- Practici vreun sport, mergi la sală?
- Înainte obişnuiam să fac mişcare în fiecare zi, dar acum, din păcate, trebuie să recunosc că fac doar o dată pe săptămână. În general, prefer să alerg pe bandă, dar mai nou fac hiking, adică urc pe canioanele din Los Angeles. Oricum, intenţionez să mă apuc din nou serios de treabă (râde).

- Ce faci în timpul liber?
- Îmi place foarte mult să citesc. Spre exemplu, în acest moment citesc biografia lui Sumner Redstone (n.r. - un magnat al presei americane).

„Şcoala Fabrica de Talente e un proiect de suflet“

- În ultima perioadă ai fost obligată să te întorci mai des în România, pentru că ai fost foarte prinsă cu proiectul „Fabrica de Talente”, care îţi aparţine.
- Acesta e un proiect de suflet. Îmi doream să înfiinţez ceva care să constituie un start în viaţă pentru doritori, iar în cadrul cursurilor şcolii „Fabrica de Talente - Monica Columbeanu”, cei înscrişi vor avea posibilitatea să ia contact cu lumea showbizz-ului şi să afle toate secretele meseriei celor mai buni profesori din domenii precum muzică, actorie, fotografie, make-up, hair styling, modeling şi catwalk. La această „şcoală”, cum îmi place mie să o numesc, studenţii au şansa să se hotărască spre ce domeniu să se îndrepte cu ajutorul unor profesionişti. Aceştia sunt: muzică - Randi şi Elena Gheorghe, actorie - Maria Dinulescu, televiziune - Mihai Morar, fotografie - Marius Bărăgan, make-up - Mirela Vescan, hair styling - Florin Stratulat, modeling - Alina Gheorghe, care a ieşit Miss Bikini World, şi Cristina Dumitru, care deţine titlul de Miss Maxim World. Chiar şi Cătălin Botezatu va veni, în calitate de invitat de onoare, la unele dintre cursurile ce ţin de modă.

- Printre cei înscrişi deja la cursuri se numără şi persoane publice?
- Da, avem câteva modele cunoscute cum ar fi Natalia Mateuţ, Alexandra Enăchescu şi Adelina Pestriţu.

- Din câte am înţeles, cursurile vor începe în prima parte a acestui an. Se mai fac înscrieri? Dacă da, unde trebuie să se adreseze persoanele interesate?
- Înscrierea se face simplu: cei interesaţi pot intra pe site-ul www.ftmc.ro sau pot suna la numărul de telefon 0730MONICA (n.r. - 0730.666.422).

Împlineşte 24 de ani la 8 ianuarie 2011

23-12-3Tânăra din Bacău l-a cunoscut pe milionarul Irinel Columbeanu în vara anului 2005, iar în iulie 2006 i-a devenit soţie, nunta celor doi fiind considerată evenimentul monden al acelui an. La 17 ianuarie 2007 a venit pe lume Irina, primul copil al cuplului. Monica a început să lucreze ca model în străinătate în 2008, când a reuşit să se impună la Roma şi Milano. În prezent, la doar 24 de ani, a semnat un contract cu prestigioasa agenţie americană şi canadiană Elite Model, unde activează cele mai cunoscute fotomodele din lume.