Main menu

header

21-08-1de Gabriela Niculescu

Inna sau Elena Alexandra Apostoleanu, pe numele real folosit când nu este în lumina reflectoarelor, a reuşit, la doar 24 de ani, să simtă gustul succesului la cel mai înalt nivel cu piese precum „Hot”, „Love”, „Deja vu”, „Amazing” sau „10 minutes”. Acestea sunt doar câteva dintre hiturile sale, care au plasat-o pe primul loc în topurile autohtone, dar şi în Billboard, cel mai popular clasament muzical din lume, alcătuit de radiourile din Statele Unite. Numele de scenă al artistei a făcut înconjurul lumii, iar vedeta a evoluat alături de cei mai în vogă artişti ai momentului în numai trei ani de la lansarea sa. Despre amintirile copilăriei, ale şcolii, prima dragoste, încărcătura emoţională a succesului, pasiunile şi prietenii săi, dar şi despre cum îşi va petrece Sărbătorile de iarnă, citiţi într-un interviu realizat între concertele cuprinse într-un turneu prin Europa.

„Imaginile plajei şi ale pădurii din Neptun mă vor însoţi de-a lungul vieţii”
- Care sunt primele lucruri care-ţi vin în minte când te gândeşti la copilăria ta?
- M-am născut în Mangalia şi mi-am petrecut copilăria la malul mării, în Neptun. Mereu îmi amintesc cu drag de locurile acelea în care am crescut, de bunicul meu şi de părinţi, oamenii pe care-i iubesc enorm.

- Dacă-ţi aminteşti cu drag de locurile copilăriei, care sunt cele mai speciale pentru tine?
- Cu siguranţă, imaginile plajei şi ale pădurii din Neptun mă vor însoţi de-a lungul vieţii. Erau nişte locuri foarte frumoase şi aveau o energie pozitivă ce îmi încărca mereu „bateriile”. La fel sunt şi acum. Mi-e drag să le revăd ori de câte ori ajung acasă.

„Nu obişnuiam să mă joc cu păpuşile”
- Erai un copil cuminte sau le dădeai bătăi de cap părinţilor tăi?
- Eram băieţoaică, deci cred că le-am dat ceva bătăi de cap alor mei. Nu-mi plăcea să mă joc cu păpuşile, în schimb jucam fotbal cu băieţii. Îmi amintesc cum mă certa mama când veneam în fiecare zi cu genunchii juliţi acasă, dar se obişnuise cu ideea.

- Că tot se apropie Sărbătorile de iarnă, care a fost cel mai frumos Crăciun al tău?
- Fiecare Crăciun este frumos dacă mi-l petrec alături de familie şi de prieteni. Eu sunt tradiţionalistă, şi de Sărbători ador să fiu în mijlocul celor dragi.

- Unde îţi vei petrece Sărbătorile anul acesta?
- Crăciunul îl voi petrece acasă, alături de familie şi de prieteni, exact cum vă spuneam că-mi place cel mai mult. Dacă timpul îmi va permite, cred că am să merg puţin la munte şi sper să ajung şi la un concert „The Marker”, iar de Revelion am spectacol în Polonia.

- De la cine ai moştenit talentul de a cânta?
- Mama şi bunica mea au fost înzestrate cu voci extraordinare. Se pare că talentul s-a transmis genetic şi la mine.

- La 8 ani, când te-ai apucat de canto, muzica era doar o pasiune sau ştiai de pe atunci că vei urma o carieră în domeniu?
- Visam să devin cântăreaţă încă de la vârsta la care nu ştiam ce însemnă cuvântul „carieră”.

„În liceu m-am îndrăgostit prima oară”
- Ce materii îţi plăceau la şcoală şi ce materii îţi displăceau?
- Niciodată nu mi-au plăcut matematica şi fizica. Nu am avut înclinaţie către ştiinţele exacte. În schimb, îmi plăceau geografia, limba romană şi, bineînţeles, muzica.

- Când a apărut prima iubire în viaţa ta?
- În perioada liceului m-am îndrăgostit prima oară.

- Care au fost etapele care au transformat-o pe Alexandra în Inna?
- Nu este vorba despre o transformare. Eu sunt aceeaşi, am rămas Alexandra, iar publicul mă ştie drept Inna.

„Nimeni nu se aştepta la succesul meu”
22-08-3- Ascensiunea rapidă în topurile muzicale te-a surprins sau te aşteptai la un asemenea succes?
- Toţi am fost surprinşi, nimeni nu cred că se aştepta şi, din acest motiv, bucuria şi satisfacţia au fost mult mai mari.

- Fiecare artist spune că succesul şi expunerea publică au preţul lor. Ce-ţi lipseşte din perioada în care nu urcai pe scenele lumii?
- Îmi lipseşte timpul liber, dar nu mă plâng, pentru că ştiam ce mă aşteaptă. Pot spune că am învăţat să profit la maximum de momentele libere pe care le am şi să valorific fiecare clipă.

- Cum te-a schimbat succesul?
- Au apărut mai multe schimbări în viaţa mea, începând de la activităţile zilnice, reorganizarea timpului, concertele, interviurile pe care le acord, şedinţele foto, dar eu cred că în esenţă nu m-am schimbat. Caracterul şi personalitatea mea au rămas aceleaşi.

„Mă simt onorată că am fost aleasă dintre atâtea femei frumoase”
- Care este deviza ta în viaţă?
- Deviza mea în viaţă este: „Crede în visul tău şi munceşte ca să-l îndeplineşti!”

21-08-2- Cum ai primit vestea desemnării tale ca fiind „cea mai sexy femeie din lume” de către cititorii FHM?
- A fost o veste care m-a luat prin surprindere. Nu mi-a venit să cred, chiar nu mă aşteptam. Mă simt onorată că am fost aleasă dintre atâtea femei frumoase.

- În care dintre ţările în care ai cântat ai fost primită cel mai bine?
- Peste tot am fost foarte bine primită, dar pot spune că cel mai bine mă simt acasă, în România.

- Ai avut un show de senzaţie la celebrul festival de muzică din Franţa, „Starfloor Paris”. Cine îţi gândeşte spectacolele?
- Lucrez cu o echipă de oameni extraordinari şi profesionişti. Ne sfătuim, ne spunem ideile şi punctele de vedere, contribuind toţi la conceptul spectacolelor mele.

- Cine îţi compune melodiile?
- Piesele sunt scrise de băieţii de la „Play & Win”, bunii mei prieteni, o echipă minunată. Cred că nu greşesc atunci când spun că sunt cei mai talentaţi compozitori din România.

- Ştiu că ai luat lecţii de dans de la coregraful lui Mariah Carey. Cum ai ajuns la el?
- Am avut prilejul să-l cunosc prin intermediul unuia dintre dansatorii mei, care ne-a pus în legătură.

- Apelezi la stilişti personali pentru machiaj, coafură şi vestimentaţie?
- Da, colaborez cu Maria Andrei.

„Apreciez sinceritatea şi optimismul oamenilor şi urăsc minciuna”
- Spune-ne trei defecte şi trei calităţi ale tale.
- Niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc despre mine, las asta în seama altora. Dar cred că cel mai mare defect al meu este faptul că de multe ori sunt prea sinceră.

- Ce apreciezi cel mai mult la persoanele pe care le întâlneşti?
- Întotdeauna am apreciat sinceritatea şi optimismul celor din jur. Consider că sunt două calităţi esenţiale în viaţă şi de ele depinde felul în care evoluăm în fiecare plan, fie personal, fie profesional. Dacă eşti sincer, eşti mai aproape de oameni şi nu-ţi creezi probleme. Să nu uităm că publicul percepe întotdeauna sinceritatea sau falsitatea artiştilor. Iar în ceea ce priveşte optimismul, acesta ne ajută să luăm părţile frumoase şi bune ale vieţii, dar şi să trecem mai uşor peste obstacole.

- Ce urăşti cel mai mult?
- Niciodată nu mi-a plăcut minciuna. Nu aduce nimic bun, ba din contră.

„Dansul nu-mi permite să adun kilograme”
- Ce părere ai despre căsătorie? Cum te-ai vedea ca soţie? Dar ca mămică?
- Nu m-am gândit până acum la căsătorie sau la copii. Pentru mine este prea devreme. În perioada aceasta a vieţii vreau să mă concentrez pe carieră şi nu am altă prioritate.

- Cum reuşeşti să te menţii în formă? Apelezi la tratamente pentru întreţinere?
- Nu ţin dietă şi nu merg la sală. În schimb, petrec destul de mult timp repetând coregrafiile. Dansul este un efort susţinut, care nu-mi permite să adun kilograme, este sănătos şi reprezintă, totodată, o plăcere.

„Îmi place să-mi plimb căţeluşul“

21-08-4- Cum eşti în spatele scenei, în viaţa de zi cu zi?
- Sunt o persoană normală, cu activităţi şi hobbyuri obişnuite. Îmi place să mă uit la filme, să călătoresc şi să-mi plimb căţeluşul, Bobo, pe care îl ador. El a fost cadoul de ziua mea când am împlinit 22 de ani.

- Îţi place să ai suveniruri din locurile în care călătoreşti?
- Obişnuiesc să fac cumpărături din oraşele pe care le vizitez, dar asta numai când am timp. Îmi aduc suveniruri şi haine, dar colecţionez magneţi pentru frigider din toate aeroporturile pe care ajung. Nu ratez niciunul şi am deja o colecţie frumuşică.