Main menu

header

23-11-1de Cătălina Tăgârţă

Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „O dată-n viaţă”, de vineri seara de pe TVR 1, trăieşte cea mai frumoasă experienţă din viaţa sa. După o relaţie de 15 ani cu soţul său, interpreta de muzică populară se pregăteşte să devină mămica unui băieţel în luna decembrie. Iuliana ne-a vorbit despre emoţiile sarcinii, ne-a dezvăluit câteva picanterii din culisele emisiunii pe care o prezintă, dar şi din viaţa personală, şi ne-a împărtăşit secretul căsniciei sale de „cursă lungă”. În plus, frumoasa vedetă de televiziune a dezminţit încă o dată zvonul cum că ar suferi de leucemie.

„Fără emoţii nu aş mai fi eu”
- De curând a început noul sezon al emisiunii „O dată-n viaţă”. Care sunt surprizele pe care le-aţi pregătit telespectatorilor de această dată?
- Am debutat cu o restrospectivă, un adevărat maraton, care a inclus cele mai bune momente ale sezonului trecut, tocmai pentru a-i pregăti pe telespectatori pentru noul sezon. În 15 octombrie am intrat în casele tuturor, în transmisiune directă, cu un spectacol extraordinar, aşa cum i-am obişnuit la fiecare lansare de sezon. Îi aşteptăm în continuare să fie pe recepţie şi să ne bucurăm împreună în fiecare vineri, începând de la ora 21:10, pe TVR 1.

- În ciuda experienţei pe care o aveţi în televiziune, mai există şi acum emoţii când urcaţi pe scenă ca să interpretaţi un cântec?
- Întotdeauna există emoţii. Fără ele nu aş mai fi eu, iar emisia nu ar avea acel „ceva” care ne diferenţiază de toţi ceilalţi.

- Spuneţi-ne câte ceva din culisele emisiunii. Spre exemplu, cum alegeţi invitaţii?
- Asta e o treabă pe care o facem cu maximum de atenţie, pentru că am pornit la drum cu intenţia de a aduce în platou numai oameni valoroşi în domeniile lor, care să fie un model, în adevăratul sens al cuvântului. Mai departe, prefer să rămână un secret al nostru, al echipei.

- Aţi afirmat la un moment dat: „Trăiesc cea mai tare poveste pentru simplul motiv că este a mea. E viaţă, e una singură şi e numai a mea”. Dacă ar fi să mai schimbaţi ceva, care ar fi acel lucru?
- Nimic din ce am trăit până acum! Fiecare bucurie, fiecare succes, fiecare mâhnire sau dificultate, fiecare dintre experienţele mele de viaţă au avut un rost - să desăvârşească omul care sunt!

„Numai prin muncă poţi face performanţă”
- Încântaţi-ne, vă rog, cu un moment haios la care aţi luat parte în decursul carierei dumneavoastră.
- Poate unul dintre cele mai amuzante a fost o ediţie în care, la una dintre probele practice, aveam de adus un măgăruş în platou. Protagonistul era Eugen Cristea şi totul a mers bine, până când a trebuit să scoatem animăluţul din platou. În ciuda insistenţelor noastre, acesta nu s-a mai clintit nici măcar un centimetru, aşa că a trebuit să încheiem emisiunea cu el în platou, improvizând. A fost foarte amuzant!

- Multe fete îşi doresc să ajungă pe micul ecran sau pe podium. Ce le sfătuiţi? Care este, din punctul dumneavoastră de vedere, secretul succesului?
- Consider că nu sunt în măsură să dau sfaturi, doar mă pot oferi ca exemplu. Eu ştiu că numai prin muncă poţi face performanţă, iar dacă ai şi talent, combinaţia între cele două te poate ajuta să faci diferenţa. Dar în niciun caz acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte, ci în ani de muncă şi de seriozitate.

- De curând aţi prezentat Gala Crucea Roşie, alături de Cosmin Cernat. V-aţi mai implicat şi în alte acţiuni umanitare?
- Ori de câte ori am fost solicitată pentru astfel de activităţi am răspuns cu mare plăcere şi o voi face întotdeauna. Cred că e o datorie pe care o avem ca persoane publice. Am participat la campanii din mai multe domenii: educaţie, sănătate şi social, dar şi la activităţi mai mici ca amploare, dar care au ajutat concret oamenii. Nu ezit să ofer tot ce-mi stă în putere ori de câte ori am ocazia. Dintre campaniile mai cunoscute în care m-am implicat în ultima perioadă amintesc: „TVR în sprijinul sinistraţilor după inundaţii”, „Banca de alimente”, „Învinge apele”, „Crucea Roşie”, „Avon: Lupta împotriva cancerului la sân” şi „World Vision”, în sprijinul copiilor care nu au posibilitatea de a merge la şcoală.

„Se va naşte într-o familie care-l iubeşte de pe acum”
- Apropo de copii... mai e puţin până veţi deveni mămică. Aveţi emoţii? Aţi ales deja un nume pentru bebeluş?
- Cred că sunt ca orice viitoare mamă în faţa unei experienţe absolut noi. Încă nu ne-am decis asupra numelui celui mic, dar dezbatem subiectul în familie.

- Cum decurge sarcina?
- La început, medicii nu mi-au oferit speranţe de 100% pentru a duce sarcina la bun sfârşit. Când am avut însă certitudinea că bebeluşul este în afara oricărui pericol, am decis să fac public anunţul printr-un comunicat oficial, pentru a nu lăsa loc interpretărilor. Astfel, am explicat publicului şi absenţa mea de la ultimele ediţii ale emisiunii „O dată-n viaţă” din sezonul trecut, deşi mărturisesc faptul că întotdeauna am preferat ca partea personală a vieţii mele să rămână departe de presă.

- Multe femei se tem că un copil le va schimba viaţa şi cariera. V-aţi gândit la asta?
- Este drept că, înainte să iau hotărârea de a deveni mamă, am considerat că trebuie să mă simt împlinită mai întâi profesional, pentru ca micuţul să vină pe fond de certitudini. Siguranţa personală o am de 15 ani, iar când am simţit-o şi pe cea profesională a venit şi copilul. Trăiesc în fiecare zi miracolul de a şti că se va naşte într-o familie care-l iubeşte de pe acum, iar el cred că simte asta. M-am gândit şi la faptul că va trebui să-mi organizez mult mai eficient timpul, pentru ca să pot face ambele lucruri la fel de bine, şi nu cred că vor fi probleme. Deocamdată nu e loc de temeri.

„Nu aş putea sta departe de telespectatori”
- Cum vă vedeţi în postura de mămică: geloasă, panicată, prea îngăduitoare?
- Vreau să-i ofer copilului toată dragostea din lume, dar îmi doresc ca, atunci când va veni momentul, să îl responsabilizez, pentru că vreau să vadă realitatea aşa cum este ea. Oricum, va şti că în braţele mamei e în siguranţă oricând.

- Veţi rămâne acasă în concediul de maternitate?
- Nu aş putea sta departe de telespectatorii mei prea mult timp, aşa că în sezonul care va debuta în martie voi fi cu siguranţă în platou atunci când se va da startul pentru emisiune.

- Soţul vă sprijină în tot ceea ce faceţi, vă răsfaţă mai mult în această perioadă?
- Poate uneori prea mult. Este extrem de atent la tot ce trăiesc în această perioadă. De când am aflat că vom fi părinţi ne petrecem timpul liber învăţând cât mai multe despre experienţa asta şi consider că e extrem de important că facem acest lucru împreună.

- Care e secretul unei căsnicii fericite şi de durată? Am înţeles că aveţi în spate o relaţie de 15 ani.
- Nu cred că există o reţetă pentru toţi. Suntem atât de diferiţi... În cazul meu, cred că e vorba despre dragoste adevărată, răbdare şi respect. Toate astea la un loc ajută doi oameni să rămână pe acelaşi drum. Cel puţin, aşa cred eu.

„Fac infuzii cu ceai de muşeţel”
- Cum e Iuliana Tudor acasă, departe de platoul de filmare? Faceţi curăţenie, gătiţi? Aveţi vreo reţetă preferată de mâncare?
- Sunt o femeie ca oricare alta. Fac curăţenie şi gătesc mai rar, dar va trebui să învăţ pentru bebe. Reţetă? Gulaş de vită!

- Cum reuşiţi să fiţi mereu în formă? Mergeţi la sală?
- Fac puţină gimnastică în fiecare dimineaţă, după ce mă trezesc. E vorba de mişcări clasice, pentru musculatură şi articulaţii. Atât. În rest, am grijă să mănânc sănătos şi diversificat.

- Care e secretul frumuseţii? Aveţi vreo mască pentru ten sau pentru păr pe care o preparaţi în casă?
- Pentru ten fac infuzii cu ceai de muşeţel sau aplic o mască de legume - roşii sau castraveţi - iar pentru păr, stilistul meu, Cristi Pascu, are o reţetă specială, creată de el, pe care mi-o aplică la două săptămâni. Ingredientele sunt secretul lui.

- Aţi ţinut vreodată o dietă?
- Niciodată! Sunt un caz atipic. Mănânc foarte multe prăjituri, foarte multe dulciuri, fără să am probleme cu greutatea.

- Aţi fost plecaţi undeva în vacanţă vara aceasta?
- Nu. Sarcina a fost prioritatea numărul 1.

- V-a afectat în vreun fel criza financiară? Scria la un moment dat în presă că lucraţi foarte mult în ultima vreme...
- Faptul că eu şi soţul meu ne petrecem la serviciu 13-14 ore pe zi este atitudinea unor oameni pasionaţi de profesia lor, a unor oameni al căror serviciu presupune muncă nenormată. Este pasiune, devotament, determinare şi responsabilitate şi nicidecum un gest disperat în faţa unor dificultăţi financiare.

- Ce vă mai doriţi pentru viitor, profesional, dar şi personal?
- Să putem duce tot ce va fi să vină.

„Nu sufăr de o boală incurabilă“

- S-a zvonit la un moment dat cum că aveţi leucemie. E adevărat ?
- Când m-am decis să fac public anunţul despre sarcină nu am ascuns nicio clipă faptul că aceasta a readus în prim-plan unele probleme mai vechi de sănătate şi încheiate în 2004. Singura mea declaraţie pe această temă a fost aceea că problemele respective sunt de natură hematologică şi necesită o supraveghere medicală atentă pe tot parcursul sarcinii. Atât! Am, într-adevăr, probleme de sănătate, dar ele nu sunt nici pe departe atât de grave ca acelea menţionate în presă. Nu este, nicidecum, vorba despre o boală incurabilă.

Şi-a cerut soţul în căsătorie

- E adevărat ce aţi declarat, că dumneavoastră v-aţi cerut soţul în căsătorie?
- Da. L-am sunat într-o zi şi i-am spus: „Dragă, pe data de X avem nuntă”. Nu şi-a dat seama din prima şi m-a întrebat: „La cine mergem?”. La care eu i-am răspuns: „La nunta ta”. Şi asta a fost. Apoi m-a sunat soacra mea foarte încântată, m-a felicitat pentru iniţiativă şi am început să punem totul la cale. Femeie hotărâtă, ce mai! Văzut, plăcut, cerut. (râde)