Main menu

header

de Cristina Tache

Emilia Denisa Răducu s-a născut la 13 decembrie 1989, în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. La 14 ani a fost remarcată de Florin Peşte şi a debutat în muzică cu melodia „Dacă pozele ar vorbi”. Din acel moment, s-a dedicat muzicii, interpretând manele, dar şi muzică populară. A avut numeroase colaborări cu cei mai cunoscuţi interpreţi de manele, iar acum pregăteşte fanilor săi câteva surprize în ceea ce priveşte stilul muzical pe care îl va aborda. Mai multe despre viaţa şi aspiraţiile Denisei, citiţi în interviul de mai jos.

„Celebritatea nu mi s-a urcat la cap”
- De unde ai moştenit talentul şi dragostea pentru muzică?
- Toată familia mea cântă: bunicii, unchii, tata... Sunt intrumentişti şi de la ei am prins gustul pentru muzică şi, probabil, am moştenit şi talentul. Din păcate, eu nu ştiu să cânt la intrumente, ci doar vocal.

- Ai debutat la 14 ani cântând manele. Cum a fost începutul?
- Eu interpretam muzică populară de copil, pe la serbări şi pe la spectacole locale. Apoi, m-a auzit domnul Florin Peşte cântând şi mi-a propus o colaborare. Aşa am început să înregistrez şi am debutat cu melodia „Dacă poezele ar vorbi”. Aveam doar 14 ani şi m-a impresionat faptul că veneau la studio interpreţi cunoscuţi de manele, iar acest lucru a cântărit mult în alegerea pe care am făcut-o. La muzica populară nu am renunţat de fapt niciodată! Cânt în continuare la nunţi şi la petreceri. Am fost remarcată cu manele, care au prins extraordinar la public, şi de aceea toţi mă percep ca aparţinând acestui gen muzical.

- Cum este relaţia ta cu fanii? Îţi scriu, îţi trimit cadouri?
- Da, ei mă caută tot timpul, după spectacole, în culise. Îmi scriu e-mailuri, îmi trimit atenţii, dar, din păcate, nu am suficient timp să intru în contact cu toţi. Le mulţumesc ori de câte ori pot pentru că mă iubesc şi pentru că apreciază ceea ce fac.

- Te-a schimbat faptul că ai devenit o persoană cunoscută?
- Nu. M-am schimbat doar fizic, pentru că am mai crescut. În esenţă, am rămas aceeaşi persoană sociabilă, care vorbeşte cu toată lumea. Nu mi s-a urcat la cap ideea că am ajuns cunoscută. Am aceiaşi prieteni ca şi înainte şi suntem în relaţii destul de apropiate.

„Cânt şi studiez Dreptul”
- În afară de muzică, ce alte preocupări mai ai?
- Sunt studentă la Facultatea de Drept şi asta îmi ocupă destul de mult timp. În rest, când sunt mai liberă, îmi place să merg la cumpărături, ca oricărei femei.

- Ce faci ca să te menţii în formă?
- Nu fac mai nimic. Nu merg la sală sau la masaj. Multă lume mă întreabă cum de sunt aşa de slabă, dar nu ţin diete, aşa sunt eu. Nu am apelat încă nici la măşti sau la tratamente faciale. Încă sunt prea tânără! O să am timp şi pentru astfel de lucruri.

- Ce te vezi făcând peste zece ani? Muzică sau avocatură?
- Eu sper să fac tot muzică. Facultatea o fac pentru că mi-am dorit să am studii superioare, dar nu cred că o ajung să profesez vreodată. Nu îmi doresc să renunţ la muzică. În copilărie visam să devin cântăreaţă, dar şi avocată. Şi Dumnezeu mi-a dat ceea ce mi-am dorit! Când ne întreba învăţătoarea ce vrem să ne facem când vom creşte, eu îi spuneam că vreau să fiu avocată, dar gândul meu era tot la muzică. Şi acum le fac pe amândouă. Cânt şi studiez Dreptul.

- Care crezi că va fi apogeul tău pe plan profesional?
- Numai Dumnezeu ştie. Poate că l-am atins deja şi nu îmi dau seama. Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul. Ca orice om, îmi doresc să ajung cât mai sus, dar asta nu depinde numai de mine şi de norocul meu, ci şi de Dumnezeu.

„Nu am un iubit!”
- Cum se împacă viaţa sentimentală cu viaţa de artist, mereu pe drumuri?
- Deocamdată nu am această problemă, pentru că nu am un iubit. Sunt prea mică pentru a avea o relaţie. Mă preocupă doar muzica şi cariera mea. Mai târziu, va veni şi vremea dragostei. Toate la timpul lor.

- Pe cine admiri în mod deosebit? Există un model, pe urmele căruia ţi-ai dori să calci?
- Îmi plac foarte mulţi interpreţi. Când am început să cânt eram fan Andra şi încă o admir. Dar îmi mai plac foarte tare şi Viorica de la Clejani şi Paula Lincan.

- Unde te pot vedea fanii tăi cântând, în perioada următoare?
- Eu răspund invitaţiilor venite din orice parte. În această vară, mă găsesc pe Litoral, în spectacolele de la malul mării.

Pregăteşte două albume de muzică populară

- Ce surprize pregăteşti anul acesta?
- O să scot două albume de muzică populară, unul cu muzică din Ardeal şi altul cu stilul oltenesc, pentru că eu m-am născut în această zonă şi stăpânesc acest stil. Fanii mei vor avea multe surprize frumoase. De asemenea, mi-am propus să cânt cam toate genurile, să împac pe toată lumea şi să abordez un stil mai matur, pentru că am crescut şi este timpul să fac o mică schimbare. La manele nu voi renunţa, pentru că ele m-au făcut cunoscută şi îmi plac. Albumele de muzică populară sunt în lucru şi sperăm să iasă pe piaţă undeva prin luna septembrie-octombrie.