Main menu

header

495 4 1de Gabriela Militaru

Cameron Diaz a debutat ca model la vârsta de 16 ani, în timp ce primul rol într-un film l-a obţinut la 21 de ani. Prestaţia sa din „Masca” (alături de Jim Carrey) a transformat-o rapid într-un sex-simbol. Frumoasă şi talentată, a câştigat admiraţia tuturor, iar în 2013 ea a fost desemnată actriţa de peste 40 de ani cel mai bine plătită. Viaţa personală a lui Cameron a ţinut primele pagini ale tabloidelor în timpul relaţiilor sale cu Matt Dillon, Jared Leto sau Justin Timberlake. Celibatară convinsă, actriţa a declarat că viaţa de familie nu e o prioritate pentru ea. În schimb, Cameron preferă să trăiască momentul şi să aibă grijă de corpul său. Anul acesta, ea a publicat „Cartea corpului: Legea foamei, ştiinţa forţei şi alte modalităţi pentru a-ţi iubi trupul”, un manual cu ajutorul căruia femeile pot deveni conştiente de importanţa sănătăţii trupului lor.

A scăpat de coşuri renunţând la produsele de tip fast-food

Mereu încrezătoare şi zâmbitoare, Cameron Diaz pare genul de persoană care nu a avut niciodată vreun stres legat de felul cum arată. Cu toate acestea, actriţa a mărturisit că, în adolescenţă şi chiar mai târziu, a fost în permanenţă nemulțumită de problema tenului. Cameron a suferit de acnee încă de mică, problemă pe care mulţi ani nu a reuşit să o rezolve. „Pe vremea când mâncam burgeri, burrito, inele de ceapă şi cartofi prăjiţi aveam un ten oribil. Eram frustrată şi am apelat la orice mijloc pentru a scăpa de coşuri. Am încercat să le acopăr cu machiaj şi să iau medicamente. Nimic nu a mers. Pe vremea când eram manechin sau în primii ani de actorie era o adevărată provocare să fac în așa fel încât să nu mi se vadă acneea. Mă simţeam foarte prost”, a declarat actriţa. Totul s-a terminat în momentul în care Cameron a decis să-şi schimbe dieta şi să renunţe la alimentele de tip fast-food sau bogate în grăsimi, care înlesneau apariţia coşurilor. În plus, actriţa bea foarte multă apă, fapt care o ajută la hidratarea naturală a pielii.

„Primul lucru pe care îl fac dimineaţa e să beau un pahar mare cu apă”

Cameron Diaz insistă că apa este secretul sănătăţii sale. „Primul lucru pe care îl fac dimineaţa după ce mă spăl pe dinţi este să beau un pahar mare cu apă. Imaginaţi-vă câtă apă pierdem în cele opt ore de somn doar pentru că respirăm. Pentru că nu putem să bem apă când dormim este foarte important să o facem după ce ne trezim. Imediat ce beau apă mă simt ca a o floare însetată care a fost readusă la viaţă de ploaie”, a spus aceasta. În plus, ea consumă produse sănătoase şi îşi permite să guste din alimentele interzise doar la ocazii speciale. Actriţa le sfătuieşte pe femei să-și asculte corpul şi să nu-l înfometeze. „Întotdeauna am considerat că foamea este ca un bec roşu care se aprinde, atenţionându-te că maşina ta a rămas fără combustibil”, a exemplificat ea. De aceea, Cameron este de părere că orice zi trebuie să înceapă cu un mic dejun sănătos, constând din terci de ovăz sau ouă cu legume. „Îmi place ca mâncarea să fie mai degrabă picantă decât dulce”, a declarat actriţa. De aceea, la micul dejun, pe lângă terci, ea cosumă un preparat din dovlecel călit cu frunze de spanac, ceapă şi ouă. Cameron asezonează amestecul cu sos ponzu (un sos japonez preparat din oţet de orez şi lămâie). De asemenea, ea consideră că fiecare masă trebuie să conţină o mică porţie din necesarul zilnic de proteine. Astfel, artista consumă carne de pui, peşte şi legume din abundenţă. Gustările sănătoase precum nucile sau fructele nu lipsesc din alimentaţia sa zilnică.

Foloseşte orice ocazie pentru a face sport

495 4 2Pe lângă mesele echilibrate şi bogate în proteine şi în vitamine, Cameron Diaz are grijă să facă sport în fiecare zi, încurajându-le pe femei să facă mişcare ori de câte ori au ocazia. „Fie că staţi la birou sau în faţa televizorului, nu uitaţi să faceţi ceva care să întrerupă şederea şi să vă pună corpul în mişcare”, sugerează actriţa. Ea atrage totuşi atenţia că, în loc să facă sport cu singurul scop de a slăbi, femeile ar trebui să facă asta pentru a avea o stare de spirit bună, pentru a căpăta energie şi pentru a se simţi bine în pielea lor. „Un organism activ gândeşte mai coerent, are reflexe mai sigure şi un sistem imunitar mai puternic decât unul inactiv”, este de părere Cameron.

Când vine vorba despre modul său preferat de a face mişcare, ea adoră să meargă la sala de gimnastică. „Îmi place să fiu înconjurată de oameni care transpiră şi se concentrează asupra aceluiaşi scop”, a declarat actriţa. De la mişcări ale gleznelor atunci când prăjiţi pâinea până la extensii ale braţelor în timp ce priviţi emisiunea preferată, este important să daţi din când în când inimii câte un imbold care să pună sângele în mişcare.

„Mergeţi pe jos o staţie de autobuz în fiecare dimineaţă”

Iată câteva idei pe care actriţa le recomandă femeilor pentru a se simţi bine în fiecare zi:

  • Încordați fesele când vă spălaţi pe dinţi;
  • Executaţi câteva fandări în timp ce cafeaua e pe foc;
  • Urcaţi şi coborâţi scările pe jos;
  • Încordaţi-vă gambele stând pe marginea unei trepte a scării;
  • Mergeţi pe jos o staţie de autobuz în fiecare dimineaţă;
  • Faceţi câteva abdomene în vreme ce pregătiţi cina;
  • Întindeţi-vă braţele şi picioarele în timpul reclamelor.

Acest stil de viaţă o ajută pe actriţă să se simtă mai tânără ca niciodată. „Mă simt mai bine la 42 de ani decât la 21”, a spus ea.

Cameron Diaz este împotriva epilatului definitiv: „Ideea de a ne smulge pilozităţile, chiar şi din zonele intime, este o idee recentă, o modă care va trece“

„Am încercat Botoxul, dar mi-a făcut faţa să arate atât de ciudat, încât am hotărât că nu mai vreau aşa ceva”, a mărturisit Cameron

Combină alergatul cu gimnastica şi Pilates

495 4 3Cameron Diaz îşi meţine corpul într-o formă de invidiat exersând zilnic. Ea combină alergatul cu gimnastica şi Pilates. Iată câteva dintre acestea:

Exerciţiu pentru tonifierea abdomenului - se începe stând pe burtă, cu mâinile la nivelul umerilor, palmele pe podea, picioarele alăturate şi paralele. Se îndreaptă braţele pentru a împinge corpul de pe podea. Palmele se ţin fixate la aceeaşi poziţie, iar corpul este drept. Se fac trei repetări a câte opt flotări.

Exerciţiu pentru muşchii fesieri - se execută cu ajutorul ganterelor. Se face un pas în spate, în timp ce greutatea corpului se sprijină pe piciorul flexat în faţă. Piciorul din spate trebuie aproape să atingă podeaua. Se revine la poziţia iniţială şi se execută exerciţiul cu piciorul opus.

Exerciţiu pentru picioare - se execută ca şi cum vă căţăraţi pe munte: cu mâinile sprijinite pe podea şi unul dintre picioare îndoit vertical, în timp ce celălalt picior e întins în spate. Se alternează îndoirea şi îndreptarea picioarelor, greutatea corpului fiind menţinută mereu pe piciorul de sprijin.

Exerciţiu pentru braţe - se începe din poziţia verticală cu picioarele uşor depărtate. Ganterele sau bara sunt poziţionate în faţă. Se execută aplecări de la mijloc către în faţă menţinând genunchii fermi. Se respiră adânc în momentul în care corpul formează un unghi drept cu podeaua. Apoi se revine la poziţia iniţială.

  • „Mary cea cu vino-ncoace” crede că arată bine pentru că a învăţat să-şi iubească corpul