Main menu

header

494 4 5de Dana Purgaru

Sunteți în căutarea unei soluții naturale cu care să înlocuiți demachiantul plin de chimicale pe care îl folosiți de obicei? Sucul proaspăt de struguri este, probabil, cea mai bună alegere.

Se folosește seara

Sucul de struguri, proaspăt obținut prin stoarcerea boabelor la storcător, este recomandat atât pentru tenul normal, cât şi pentru cel gras sau cel iritat. Este indicat să alegeți un soi alb de struguri, puțin mai acrișor. Pentru acțiunea de demachiant natural a acestui suc se fac seara spălări ale feţei cu o bucăţică de vată înmuiată bine în zeamă, după care se aplică pe ten, zece minute, un tifon îmbibat în suc. Clătiți-vă apoi cu apă călduță, repetați în fiecare seară și bucurați-vă de rezultate.

Aplicați turtițe din cojile rămase

Din cojile ce rămân de la stoarcerea strugurilor formați turtițe și aplicați-le direct pe faţă, timp de 10-30 de minute pe zi. Acesta este un remediu redutabil pentru tratarea tenului cu pori mari şi a dermatozelor. În coajă se găsesc taninuri, substanţe cu efecte astringente, cicatrizante şi antiseptice asupra dermei. Tratamentele tenului cu turtițe din coji trebuie făcute șapte zile la rând.

PONT. Sucul de struguri are și efect de întinerire a pielii.