Main menu

header

493 5 1de Raluca Grințescu

Apa florală este obţinută în urma procesării uleiurilor esenţiale, ca produs secundar. Cele mai populare tipuri de apă florală sunt cea de trandafir, cea de lavandă şi cea din flori de portocal. Aceasta din urmă se obţine ca urmare a distilării florilor pentru uleiul esenţial de neroli. În aromoterapie, uleiul de neroli este folosit pentru prevenirea anxietăţii şi a depresiei.

Alternativă discretă

Apa din flori de portocal este un ingredient al multor produse de îngrijire şi, ca şi apa de trandafiri, este un tonic bun pentru piele. În timp ce apa de trandafiri este mai potrivită pentru pielea uscată şi sensibilă, cea din flori de portocal se recomandă persoanelor cu tenul gras. Are o aromă îmbietoare şi, dacă nu vă plac parfumurile puternice, această apă este o alternativă naturală şi discretă pe care o puteți lua în considerare.

Calmează roşeaţa şi iritația

Apa din flori de portocal are un efect relaxant dacă este adăugată în apa de baie. Deoarece conţine doar esenţa simplă a uleiului, ea poate fi aplicată pe piele fără să fie diluată. Dacă pulverizați apă din flori de portocal în zona tâmplelor şi pe ceafă, veți resimţi un efect răcoritor, indiferent dacă vremea este umedă sau caldă. Această apă vă poate scăpa de durerile de cap şi de starea de tensiune nervoasă, eliminând totodată stresul şi anxietatea. Pentru o baie relaxantă, amestecați două, trei ceşti cu lapte cald, trei linguri cu miere şi 1/4 ceşcuţă cu apă din flori de portocal. Adăugați lichidul obţinut în cada de baie. Pielea dumneavoastră va deveni moale şi fină precum satinul. Apa din flori de portocal este excelentă pentru piele, în special pentru cea grasă şi sensibilă. Calmează roşeaţa şi iritația, de aceea în Franţa această apă este un ingredient pentru produsele de îngrijire a copiilor.

Emulsificator natural

Apa florală se regăseşte în multe creme, loţiuni tonice şi produse cosmetice care hidratează pielea uscată şi vindecă arsurile solare. Aceasta acţionează ca un emulsificator natural care ajută aplicarea altor loţiuni sau produse cosmetice. Şi producătorii de cosmetice pentru podoaba capilară apelează la calităţile apei din flori de portocal, aceasta fiind un ingredient al multor tipuri de şampon, balsam şi măşti de păr.

Floarea de portocal, simbol al Floridei

Bucătarii europeni adaugă, de multe ori, apă din flori de portocal în prăjituri, în budincă şi în alte preparate dulci. Apa din flori de portocal este folosită destul de mult şi în bucătăriile Orientului Mijlociu. În sudul Statelor Unite ale Americii, această apă oferă o aromă aparte unui anumit tip de pâine, care se consumă cu gemuri sau cu siropuri din fructe. Apa din flori de portocal este folosită în special în Florida, unde floarea de portocal este un simbol naţional.

PONT. Apa din flori de portocal are un efect relaxant dacă este adăugată în apa de baie