Main menu

header

490 4 1de Daniela Anton

Piperul nu numai că dă gust mâncărurilor, fiind mirodenia cel mai populară de pe planetă, dar are şi efecte terapeutice. Pe lângă acestea, piperul poate fi folosit cu încredere şi în tratamentele de înfrumuseţare. Iată câteva exemple.

Tratament împotriva mătreţii

Piperul negru conţine zinc şi seleniu, două ingrediente folosite adesea şi în şampoanele antimătreaţă. Puneţi două linguriţe cu piper negru măcinat într-un pahar cu iaurt şi aplicaţi pe tot scalpul. Lăsaţi-l să acţioneze şi apoi spălaţi-vă cu şampon. De asemenea, se poate adăuga acest amestec şi în şampon sau în balsam, ajutând astfel la creşterea părului şi la combaterea mătreţii. În plus, puteţi folosi şi uleiul esenţial de piper negru, pe care îl găsiţi în magazinele cu produse naturiste. Se pun zece picături de ulei de piper într-o ceşcuță cu ulei de măsline. Apoi se masează scalpul cu acest amestec. La final, se spală bine părul cu şampon.

Ingredient pentru părul tern

Dacă aveţi părul lipsit de strălucire amestecaţi o linguriţă cu piper pisat, o linguriţă cu balsam şi o linguriţă cu ulei de ricin. Aplicaţi la rădăcini această compoziţie şi acoperiţi părul cu un prosop. Aşteptaţi două ore, după care spălaţi părul cu şampon. Repetaţi procedura săptămânal, două-trei luni.

Cel roşu, pentru unghii care nu cresc

490 4 2Pentru întărirea unghiilor şi pentru creşterea rapidă a acestora folosiţi un tratament dintr-o jumătate de linguriţă cu piper roşu, 10 linguri cu apă fiartă şi o lingură cu cremă de mâini. Aplicaţi soluţia răcită pe unghii, masând uşor, şi lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi bine mâinile. Tratamentul se foloseşte o dată pe lună.

Mască naturală antiacneică

În caz că aveţi neplăceri cu acneea, preparaţi o mască din următoarele ingrediente: zeama de la o jumătate de lămâie, două linguri cu ulei de măsline, două linguri cu lapte, una cu făină albă de grâu, 20 g piper negru măcinat, o picătură de esenţă de lavandă. Masca trebuie să stea pe faţă timp de două-trei ore.

Ameliorează celulita

Dacă aveţi probleme cu celulita şi vreţi să aveţi o piele mai fermă, combinaţi o lingură cu piper negru măcinat cu trei linguri cu argilă pulbere şi o linguriţă cu ulei de măsline. Aplicaţi amestecul pe pielea uscată. Îndepărtaţi după 30 de minute cu un jet cu apă caldă, urmat de unul cu apă rece.

Remediu contra punctelor negre

Aveţi puncte negre pe faţă şi nu ştiţi cum să scăpaţi de ele? Iată un tratament uşor pe care îl puteţi încerca acasă. Se amestecă o linguriţă cu piper cu o lingură cu ulei natural de sunătoare. Se masează pielea şi se lasă să acţioneze aproximativ o oră. După aceea, se trece cu unghia învelită în tifon peste punctele negre, care se îndepărtează foarte uşor.

Cum obţineţi buze mai mari

Dacă natura nu v-a înzestrat cu buze mai mari, apelaţi tot la piper, care vă ajută să aveţi buze senzuale. Pentru a vă face acasă propriul gloss aveţi nevoie de extract de mentă, piper cayenne măcinat ori piper roşu, ghimbir ras, vaselină cosmetică (se găseşte la farmacie), ceară de albine şi o cutiuţă cu capac. Se amestecă o linguriţă cu vaselină cu o jumătate de linguriţă cu ceară de albine. Se adaugă treptat piperul şi ghimbirul. Mixaţi toate ingredientele până la omogenizare. Apoi, puneţi o picătură sau două de extract de mentă. Şi uleiul esenţial de piper roşu este un remediu eficient pentru buze mai mari, deoarece se află în topul celor mai picante tipuri de piper. Adăugaţi în balsamul dumneavoastră de buze o picătură de ulei esenţial de piper cayenne, şi efectul va fi rapid vizibil. De asemenea, vă puteţi prepara propriul luciu de buze astfel: amestecaţi o lingură cu ulei de cocos cu jumătate de lingură cu unt de cacao topit, 20 de picături de ulei de migdale şi două picături de ulei esenţial de piper roşu. Veţi obţine un luciu natural, care creează iluzia de buze mai mari. O altă variantă este să combinaţi o cantitate mică de piper cayenne măcinat cu puţină apă. Aplicaţi pasta subţire pe buze şi clătiţi după cinci minute.

Reţetă Ceai pentru slăbit

Ceaiul de piper negru este un remediu popular folosit în medicina tradiţională ayurvedică. Originar din India, ceaiul de piper negru este folosit încă din timpuri străvechi. Dacă vreţi să slăbiţi câteva kilograme, ceaiul de piper negru vă poate ajuta, deoarece acesta duce la instalarea senzaţiei de saţietate şi elimină pofta de dulce. Pentru prepararea acestui ceai aveţi nevoie de: o linguriţă cu boabe de piper negru, două căni cu apă, o linguriţă cu suc de lămâie, o lingură cu miere şi o linguriţă cu praf de ghimbir. Fierbeţi mai întâi apa, după care adăugaţi ingredientele. Ceaiul se lasă la infuzat cinci-zece minute, după care se strecoară şi se bea.

100 g piper conțin 318 kilocalorii, 17,3 g grăsime, 56,6 g carbohidrați și 12 g proteine