Main menu

header

487 4 1de Gabriela Niculescu

Trendurile în materie de coafură se schimbă de la un sezon la altul, iar noi am aflat de la hair stylistul Adrian Perjovschi noutățile, ce se poartă în vara aceasta, și nu numai, de la lungimea părului până la nuanțele de culoare. Ne-a oferit și sfaturi prețioase pentru îngrijirea podoabei capilare în confortul propriului cămin, iar trei dintre membri echipei sale, de la Jovsky Studio, ne-au arătat câteva coafuri în vogă pentru acest sezon.

„Vara se poartă aranjamentele cât mai lejere”

487 4 2Anul acesta, în sfârșit, tendințele sunt spre naturalețe, dar nu doar în coafură, ci și în machiaj și în vestimentație. În perioada estivală se poartă părul prins, cozile, coafurile cât mai lejere, care nu necesită mult timp pentru aranjat. În materie de produse de styling, care ne ajută să facem coafurile cu aspect de plajă, se folosesc sprayuri cu sare, pastă cu aspect mat, fixativ cu aspect uscat, pentru ca părul să pară bătut de vânt, pe plajă. Pentru seară, vara, părul se poartă prins, dar se folosesc produse de styling cu aspect lucios, pentru a părea mai sănătos, mai îngrijit și mai sofisticat puțin decât în timpul zilei.

„Este la modă părul mediu spre lung”

487 4 3În materie de culoare, se poartă degradeurile, nu se mai poartă contrastul atât de mare între rădăcină și vârfuri, de două, trei tonuri, ci mult mai mic, de un ton și jumătate, maximum două. Trecerea este mult mai relaxată, nu mai este atât de contrastantă. Acum se ține foarte mult la calitatea și sănătatea firului de păr, nu se mai fac decolorări pe lungimea părului și pe vârfuri atât de agresiv. Se poartă nuanțele de la blond deschis la blond închis, de la șaten închis la șaten deschis, reflexele calde care tind spre arămiu și reflexele reci, care tind spre culoarea nisipului umed. Persoanele nonconformiste, îndrăznețe pot opta pentru o pată de accent, ce poate evidenția tunsoarea și culoarea, o șuviță mov sau albastră. Dar reflexele pe culoarea de bază nu mai sunt atât de puternice ca în anii trecuți, cu iz de protocaliu sau de roșu.

La capitolul tunsoare, se poartă tot ce stă bine, de la lungimea medie spre lungă. Nu mai este la modă tunsoarea scurtă, dar persoanele cărora le stă bine o vor purta în continuare.

487 4 4Buclele-valuri reprezintă o coafură extrem de căutată în această perioadă și are un aer boem, romantic. Buclele lăsate libere și rebele se pretează perfect unei ținute de zi. Avantajul acestei coafuri îl reprezintă transformarea simplă pentru o ținută de seară dacă buclele sunt ușor aranjate, eventual prinse puțin. Pregătirea părului și ondularea propriu-zisă durează în funcție de lungimea și desimea lui, între o oră și o oră și jumătate, maximum două. Hair stylist Ana Liță

Coafura retro începe prin pregătirea părului, spălat, coafat, ondulat, apoi aranjarea în această formă și prinderea cu agrafe la spate. Întregul proces durează aproximativ o oră și jumătate. Această coafură retro-rebelă poate fi purtată oricând, și după-amiaza, și seara, se pretează oricărui tip de eveniment, de la o ieșire în club la o nuntă. De asemenea, este potrivită unei ținute casual, dar și unei rochii elegante. Însă, în general, acet tip de coafură definește o personalitate romantică. (Hair stylist Marius Costea)

Greşeli pe care trebuie să le scoateţi din rutină

  • Părul strâns în coadă, când este murdar, este o greșeală. Scuza că nu aveți timp să-l spălați ar trebui să nu mai existe. În plus, au apărut produse de styling destinate utilizării la domiciliu, fixativul cu pudră și șamponul uscat, care vă salvează atunci când nu aveți timp, înaintea unui eveniment neprevăzut, să vă spălați. Pudra absoarbe sebumul de pe scalp și de pe păr, se scutură apoi, nu agresează firele și nu rămân urme de produs în păr;
  • Folosirea unei cantități prea mari de fixativ nu face altceva decât să îmbâcsească părul; prinderea părului mult prea strâns îl agresează mecanic cu elasticul și îl rupe. Dacă tot îl prindeți în coadă, prindeți-l într-una lejeră;
  • Șamponarea de la vârfuri către rădăcină este greșită, ea trebuie făcută exact invers;
  • O altă greșeală este pieptănatul agresiv atunci când părul e încurcat, tapat sau încărcat cu fixativ. Nu trebuie să trageți de el, să-l rupeți, ci trebuie să aveți grijă și răbdare să-l descurcați de la vârfuri către rădăcină, pe lungimi scurte. Vă ofer și un pont: dacă părul tapat nu se descurcă în totalitate, înainte de spălare udați-l și descurcați-l folosind balsam, apoi treceți la șamponare;
  • Folosiți perii speciale pentru descurcare, care au perii flexibili și care nu agață și nu rup părul;
  • Eu încurajez coafarea acasă, dar nu și vopsirea. De multe ori, vă deteriorați părul folosind vopsele nepotrivite sau tehnici greșite.

„Fiecare trebuie să poarte ceea ce-i stă bine, nu neapărat ceea ce este în trend“ (Adrian Perjovschi)

487 4 5Coada împletită s-ar preta pentru un eveniment de zi, este o coafură relaxată și, chiar dacă este spectaculoasă, nu se potrivește evenimentelor de seară. Este ideală pentru o ținută lejeră, fluidă. Este adecvată oricărui tip de păr, chiar și celui care nu este foarte bogat, pentru că este o coafură de efect. Timpul de realizare, cu tot cu pregătirea părului și spălat, este de o oră. (Hair stylist Luciana Dorobat)

Împletitura rusească are la bază coada împletită, doar că aceasta se prinde la spate cu agrafe, iar efectul este spectaculos. Împletitura se începe din lateral și urcă șerpuind în jurul capului, ajungând să se termine pe partea cealaltă. Coafura este foarte rezistentă și ușor de purtat. (Hair stylist Luciana Dorobat)