Main menu

header

484 4 1de Gabriela Niculescu

Barul de manichiură sau nail bar-ul, așa cum este denumirea originală, este cel mai recent concept adus în România în materie de frumusețe. Raluca Răsădean (foto) este antreprenoarea care a introdus această idee în piața autohtonă de profil sub numele de Rouge Nail Bar și ne-a vorbit despre serviciile de care puteți beneficia la acest tip de bar. Ca și-n modă, trendurile în materie de manichiură și pedichiură sunt în continuă schimbare, motiv pentru care am rugat-o să ne facă o reactualizare a informațiilor pe care le avem.

„Piața de ojă a crescut cu 70% în România în ultimul an”

- De unde a pornit ideea barului de manichiură și cum de te-ai gândit să-l aduci și la noi în țară?

484 4 6- Rouge Nail Bar este o premieră absolută în România, acest concept fiind deja un business de mare succes în alte țări din lume. Tendința de creștere accelerată a pieței de ojă, cu 30% în Europa și cu 70% în România, în ultimul an a fost urmată de apariția unui nou concept de salon numit „bar de manichiură”. Nail bar-ul, la origine, a apărut prin ideea genială a trei prietene din New York, acum câțiva ani. De atunci, ele înfloresc la toate colțurile de stradă în America. Acest concept a fost exportat imediat în Franța și în Anglia, cu același mare succes. Motivul acestei dinamici este simplu: răspândirea rapidă a telefoniei mobile în ultimii ani a făcut ca femeile tinere să stea tot timpul cu mâinile în atenție. Astfel, oja a devenit frecvent asortată cu ținuta vestimentară și schimbată la două-trei zile. Femeile moderne din București au astăzi nevoie de îngrijirea mâinilor și de manichiură cel puțin o dată pe săptămână. Opțiunea în acest moment sunt saloanele clasice de coafură, în care trebuie să-ți faci programare și, de cele mai multe ori, să aștepți. Rouge Nail Bar arată că se poate mai bine de atât și oferă servicii de manichiură și hairstyle într-o ambianță plăcută și relaxantă de bar, unde manichiura și părul vă sunt făcute rapid, în timp ce savurați o cafea sau un fresh, mâncați un sandviș la prânz cu o prietenă sau beți o șampanie. Aici, regula este „manichiură fără programare”, de unde și numele de bar. Este un concept care vine în întâmpinarea femeilor mereu grăbite, dar și a bărbaților atenți cu imaginea lor.

- Ce formă a unghiilor se poartă acum?

484 4 3- În opinia mea, manichiura trebuie să fie în ton cu personalitatea fiecărei persoane. De aceea, va fi întotdeauna la modă ceea ce ni se potrivește cel mai bine. În 2014 se poartă forma ovală a unghiilor, ca de migdală, de aceea ideal ar fi să se renunțe la unghiile ascuțite, care erau în tendințe în anii trecuți. Dar, în continuare, se poartă unghiile scurte, pătrate sau uşor alungite la vârf.

„Nuanţele pastelate au luat locul culorilor ostentative”

- Unghiile false sau cu gel mai sunt la modă?

- Unghiile cu gel sunt în continuare la modă. Manichiura cu gel este preferata femeilor care nu au timp să treacă de două ori pe săptămână pe la salonul de înfrumuseţare sau care au unghiile extrem de scurte sau deteriorate şi aleg varianta de „acoperire şi alungire a unghiei”, pentru a obţine un aspect atrăgător.

- Ce culori sunt în trend?

484 4 4- Este anul în care se pune accent pe simplitate şi naturaleţe. Culorile ostentative au fost înlocuite cu nuanţele pastelate de crem, bej, vernil, bleu, oranj, roz, lila, gălbui, alb mat, cu accente delicate şi alte tente fine. Pentru un plus de rafinament, sunt recomandate desenele mici pe unghii, dar şi aplicarea de diverse pietre perfect asortate cu nuanţa lacului de unghii. Și lacul negru pe unghii trebuie amintit, pentru că nu se va demoda niciodată. Nails patch-urile sunt, de asemenea, în trendul anului 2014. Sunt abţibilduri în diverse culori şi modele, care se lipesc pe unghii şi care au o durată de viaţă mult mai lungă decât a unui lac. Lacurile metalice, de la argintiu la cupru şi auriu, necesită îndrăzneală şi nonconformism, iar purtătoarea acestei manichiuri metalizate trebuie să aibă o personalitate la fel de puternică precum culoarea unghiilor. Printre tendinţele în manichiură ale acestui an regăsim stilul Macarons, inspirat de la prăjiturelele franţuzeşti în culori vii şi absolut delicioase. Aşadar, în 2014, pe unghii se poartă galben neon, verde brotăcel, roz zmeură, mov prună, dar şi portocaliu-roşiatic. Culoarea alb mat şi nuanţele delicate, discrete, elegante şi texturile nisipoase ale lacurilor se menţin, şi în acest an, în tendinţe. Nuanţa de roz a luat locul culorilor închise, negru şi albastru indigo.

„Ștrasurile şi contururile cu sclipici au fost înlocuite cu stilul moon”

- Ce tip de lac se cere, permanent sau clasic?

484 4 5- Este perioada lacurilor şi a manichiurii semipermanente. Lacurile care se usucă în lampa cu ultraviolete rezistă perfect chiar şi trei săptămâni, vin în culori diverse şi nu necesită retușare. Acest tip de manichiură semipermanentă, corect executată şi cu produse de calitate, de ultimă generaţie, nu afectează unghia.

- Ce nu se mai poartă anul acesta?

- Clasica manichiură franţuzească, aşa cum este în forma ei obişnuită, cu dungă albă pe vârful unghiei şi lac transparent de finisare, nu mai este la modă. Culorile naturale, evidenţiate cu ştrasuri şi contururi cu sclipici, au ieșit din trend. Locul le-a fost luat, încă de anul trecut, de manichiura moon, realizată din două culori complementare. Stilul moon presupune aplicarea unei culori de bază, peste care se vine cu un al doilea lac, evident, în altă nuanţă, cu care se desenează o semilună la baza unghiei.

„Manichiura trebuie să fie în ton cu personalitatea fiecărei persoane. De aceea, va fi întotdeauna la modă ceea ce vi se potrivește cel mai bine“

„Maşina de printat unghii poate imprima poza iubitului sau un logo de companie“

484 4 2- Povesteşte-mi despre maşina care imprimă imagini pe unghii şi degete.

- Este singura maşinărie de acest gen din România. Este o maşină care poate să redea pe unghii orice detaliu, imagine, peisaj cu precizia unei camere de filmat de ultimă generaţie. Poţi să-ţi pui pe unghii inclusiv poza iubitului, copilului sau logo-ul de companie pentru un eveniment sau dacă ai nevoie să intri în graţiile şefilor. Funcţionează pe principul unei imprimante. Fiecare deget este scanat, iar în 40 de secunde se imprimă pe unghie exact imaginea pe care ţi-o doreşti. Imaginile pot fi aduse din arhiva personală, de pe internet sau luate din banca de imagini a maşinii de printat unghii. Toate imaginile sunt reproduse în culorile exacte. Dacă ne dorim unghii cu imagini în variante alb-negru sau sepia putem apela şi la această opţiune. Modelele printate pot să reziste şi două săptămâni pe unghii dacă folosim procedura de manichiură semipermanentă.