Main menu

header

483 4 3de Raluca Grințescu

Cafeaua este un ingredient secret vechi pentru vopsirea naturală a părului, utilizat chiar și astăzi în unele culturi ale lumii, ca o alternativă mult mai sănătoasă pentru coloranții chimici din comerț, care sunt foarte dăunători părului.

Are proprietăți anticancerigene

Din dorința de a acoperi firele gri sau de a da părului închis la culoare o strălucire naturală, vă puteți prepara propria vopsea de păr naturală acasă. Cafeaua este un produs natural, sigur și ieftin, care poate fi folosit de brunete sau de roșcate pentru o culoare ciocolatie frumoasă și o strălucire aparte, în niciun caz pe părul blond sau deschis la culoare. Poate fi folosită exclusiv pe perioada sarcinii, când este interzisă utilizarea de vopsele chimice. Conform Institutului Național al Cancerului, există peste 5.000 de produse chimice diferite utilizate în vopselele de păr convenționale, dintre care multe sunt considerate cancerigene. Cafeaua este un produs absolut natural, cu proprietăți benefice.

Pasul 1

Preparați o oală cu cafea concentrată, apoi lăsați-o la răcit până atinge temperatura camerei. După ce v-ați spălat cu șamponul obișnuit, turnați cafeaua treptat pe cap, până acoperiți tot părul, masând ușor cu mâinile. Sau găsiți o modalitate să înmuiați părul într-un vas cu cafea. Acoperiți capul cu o cască de baie și lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți părul cu oțet de mere sau cu apă rece. Repetați această clătire cu cafea de două ori pe săptămână, până obțineți nuanța dorită.

Pasul 2

Umpleți o sticlă cu pulverizator cu cafea neagră concentrată. Stropiți părul cu această cafea tare o dată pe săptămână, după șamponare, apoi pieptănați părul de la rădăcină până la vârfuri. Lăsați cafeaua să acționeze 10-20 de minute, apoi clătiți cu apă curată, călduță.

Pasul 3

Amestecați două părți de balsam cu o parte cafea espresso preparată, până când pasta devine maro. Aplicați acest balsam pe păr, după șamponare, și lăsați-l să acționeze 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă curată caldă.

Nuanța durează cinci zile

Cafeaua nu va colora părul permanent. Nuanța dată de cafea se duce cu fiecare spălare. Dacă vă spălați zilnic sau o dată la două, trei zile, culoarea va dura doar cinci zile. Vă puteți colora părul cu cafea o dată pe săptămână, pentru menținerea culorii. Prin repetarea acestui procedeu, părul va deveni mult mai închis la culoare și nuanța va rezista mai mult.

Stimulează creșterea podoabei capilare

În timp ce vopselele chimice deteriorează părul și chiar sănătatea, cafeaua poate stimula creșterea și întărirea firului de păr. Potrivit unui studiu publicat în ianuarie 2007, în Jurnalul Internațional de Dermatologie, cafeaua poate ajuta la creșterea părului, prin îmbunătățirea circulației la nivelul scalpului.

Dacă aveți părul gri, poate fi nevoie să repetați procedeul câteva zile la rând pentru a vedea rezultatele. Dacă vreți o culoare mai închisă, apropiată de negru, folosiți o cafea mai concentrată