Main menu

header

482 5 1de Gabriela Militaru

La un an de la cel de-al patrulea divorț, Jane Seymour se simte mai bine ca niciodată. Actrița, care în urmă cu două decenii ne încânta în „Dr. Quinn”, arată aproape la fel de bine ca în rolul din seria filmelor „James Bond” din 1973. Mamă a patru copii și bunică a doi nepoți, artista strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu și este încrezătoare că naturalețea și grija pentru aspectul său sunt secretele care îi asigură încă succesul după 45 de ani de carieră.

Adoră să facă Pilates

Are stomacul plat ca al unei adolescente și brațele tonifiate ca ale unui supermodel, deși Jane Seymour are 63 de ani. Unul dintre secretele corpului său perfect este faptul că, de trei decenii, practică Pilates. Actrița a început să ia lecții de Pilates în Beverly Hills încă din 1976, alături de alte actrițe celebre precum: Joan Collins, Natalie Wood și Jaclyn Smith. În prezent, ea a adăugat aparatul gyrotonic ca parte a sesiunilor de Pilates. Aparatul permite executarea exerciţiilor prin mişcări tridimensionale, care încorporează principii ale yoga, dansului, gimnasticii, înotului şi tehnici Tai-Chi. Staruri precum Madonna, Gwyneth Paltrow, Liv Tayler și Julliane Moore s-au bucurat și ele de efectele miraculoase ale minirobotului inventat de un român din Timișoara (Iuliu Horvath).

Abdomen plat cu exerciții isometrice

Actrița, care în tinerețe a visat să devină balerină profesionistă, face sport de câteva ori pe săptămână, cu ajutorul unui instructor personal. Câteva dintre exercițiile sale preferate implică lucrarea tricepșilor, prin ridicarea în spate a greutăților. Repetată de 12-15 ori, această mișcare acționează foarte bine asupra mușchilor spatelui. În plus, Jane pune abdomenul plat pe seama exercițiilor isometrice. Acestea sunt exerciții statice, care nu modifică lungimea mușchiului în timpul executării lor, în schimb, creează o tensiune în mușchi, care îi crește forța și rezistența. Mușchiul lucrează împotriva greutății corpului (sau față de o forță statică) și apare senzația de oboseală, care îl forțează să se întindă. Fiind un antrenament anaerob, acesta poate fi efectuat pe o perioadă de maximum zece minute în cadrul unui antrenament, cu contracții întrerupte și perioade de repaus, durata unei contracții fiind de 10-15 secunde. „Cu ajutorul exercițiilor izometrice, mușchii abdomenului sunt angajați într-o încordare care îi determină să se tonifice”, a explicat Seymour. Înainte de fiecare sesiune de exerciții, Jane face un duș fierbinte, care îi pune în mișcare sângele, și nu exagerează niciodată cu efortul, pentru a nu-și pune în pericol integritatea oaselor.

Mănâncă echilibrat și își permite delicii

Mișcarea nu este totuși singura responsabilă pentru felul în care arată Jane Seymour. Actrița are foarte mare grijă să mănânce cât mai sănătos și se ferește de alimentele de tip fast-food. Deși nu este o împătimită a dietelor, ea preferă să mănânce cât mai natural. „Ador fructele de pădure și mâncărurile bogate în antioxidanți. Întotdeauna am la masă fructe și legume proaspete, crescute fără pesticide. Mănânc foarte rar carne roșie. De obicei, prefer carnea de pui sau de pește, cu multe legume”, a mărturisit Jane. În prezent, actrița este adepta porțiilor controlate. „Nu-mi place să-mi refuz lucruri. Dacă aleg paste, nu mănânc decât jumătate de porție. Carbohidrații și gustările bogate în zaharuri sunt interzise în casa mea. Totuși, din când în când, mai mănânc cereale glazurate. Trei, patru bombonele sunt de ajuns”, a recunoscut actrița. În plus, Jane nu se poate abține să nu savureze uneori un pahar cu vin. Actrița a moștenit dragostea pentru vinuri de la mama sa, preferatul său fiind vinul franțuzesc.

A suferit o operație de mărire a sânilor

482 5 2Dacă Jane Seymour este faimoasă pentru mijlocul său subțire este și datorită faptului că actrița a ales să facă o operație de mărire a sânilor, care contrastează cu suplețea coapselor. „Acum 20 de ani am alăptat copiii. Niciodată nu am avut sâni mari, așa că am hotărât să apelez la niște implaturi mici. După aceea, hainele se așezau mai bine. A fost o decizie bună”, a declarat actrița. Operația a avut loc în 2005, înainte ca artista să apară topless într-o scenă din comedia „Spărgătorii de nunți”, alături de actorul Owen Wilson. A fost prima scenă de acest gen pentru Jane Seymour, care a mărturisit că, deși implanturile erau mici în raport cu standardele de la Hollywood, s-a simțit mai confortabil să filmeze după operație. „Chirurgul meu estetician a fost nevoit să comande implanturi speciale, de dimensiuni mici pentru mine”, a confirmat „Dr. Quinn”.

A încercat Botoxul, dar nu i-au plăcut rezultatele

Pe lângă operația de mărire a sânilor, Jane Seymour a suferit și o intervenție cu Botox, însă a fost total nemulțumită de efecte. „Nu aș mai face asta niciodată. Nu mă avantajează, pentru că sunt actriță și am nevoie să-mi pot mișca fiecare părticică a feței. Cred că primesc multe roluri pentru că nu am apelat la artificii ca şi ceilalți”, a mărturisit actrița. Jane Seymour a spus, de asemenea, că se ocupă singură de rutina cosmetică proprie. „Nu fac tratamente faciale și mă machiez singură. În rest, am grijă de pielea mea cât pot de bine. Beau multă apă, iar tenul meu arată cel mai bine atunci când sunt odihnită”, a spus ea. Cât despre semnele trecerii timpului, actrița nu se sperie de ele. „Am decis să-mi las ridurile să-și exprime sentimentele, pentru că joc roluri în care personajele trebuie să aibă o față mobilă”, a spus ea. Ce părere are însă actrița despre facelift? „Nu spun niciodată niciodată, dar am jucat deja rolul de bunică. Pentru ce aș mai avea nevoie de asta?”, a glumit ea.

Și-a „corectat” pleoapele

Dacă Botoxul nu a fost un succes pentru Jane Seymour, actrița a recurs totuși la o operație la pleoape. „Sus și jos. În urmă cu mulți ani, fotografii mă întrebau când am de gând să fac asta dacă apar atât de des în poze. Nu a fost mare lucru. Am ieșit la prânz în oraș a doua zi după intervenție”, a explicat actrița. Operația executată pe pleoapa de sus și pe cea de jos are ca scop îndepărtarea pungilor de sub ochi, cu efect antiîmbătrânire. Un alt aspect deosebit al ochilor actriței este acela că au culori diferite. Cu un ochi căprui și unul verde, Jane Seymour a fost nevoită de multe ori să poarte lentile de contact pe timpul filmărilor, pentru a avea aceeași nuanță a ochilor. „Nu mi se pare că arăt ca în realitate cu lentile de contact. Arăt mai original cu ochii diferiți”, a spus ea.

  • La 63 de ani, actrița din serialul „Dr. Quinn” se menține în formă cu un aparat inventat de un român

Jane Seymour a renunțat la yoga după ce a suferit o operație de hernie de disc

Jane Seymour este celebră pentru părul deosebit de lung, pe care îl poartă de obicei liber pe spate și pe care a mărturisit că nu intenționează să-l tundă prea curând

Cu un ochi căprui și unul verde, Jane Seymour a fost nevoită de multe ori să poarte lentile de contact în timpul filmărilor, pentru a avea aceeași nuanță a ochilor