Main menu

header

482 4 1de Cătălina Tăgârță

Ereditatea, sedentarismul, aportul de calorii sunt cauze ale celulitei, însă niciuna nu este la fel de periculoasă ca retenția de apă. Această stare apare la femei, mai ales înainte de menstruație, și se manifestă cu o senzație de greutate la nivelul abdomenului inferior. Celulita este, de fapt, strâns legată de sistemul hormonal al femeilor - peste 95% dintre reprezentantele sexului frumos suferă de această problemă.

Estradiolul, vinovat de „pielea de portocală”

În cele mai multe cazuri, vinovat de apariția celulitei este estradiolul, a arătat medicul fitoterapeut Jean-Christophe Charri, citat de francezii de la „Le Point”. Glanda pituitară, care controlează ovarele și țesutul adipos pentru a produce estradiol, poate fi dezechilibrată în peri-menopauză sau la menopauză, de exemplu. De aceea, indiferent de vârsta femeii și de cauza problemei, specialistul recomandă câteva plante tuturor persoanelor care se lovesc de această problemă. În primul rând e vorba despre vița-de-vie roșie (Vitis vinifera), care este indicată pentru proprietățile sale antiedematoase, și poate fi consumată sub formă de ceai sau de extract. Apoi, pentru eliminarea apei din țesuturi, specialistul recomandă și cura cu sevă de mesteacăn (care trebuie ținută câte trei săptămâni în fiecare primăvară, timp în care se consumă minimum jumătate de litru de sevă zilnic).

Consumul regulat de mac drenează limfa

Și ceaiul de crețușcă poate fi de ajutor (e nevoie de câte două căni pe zi, din prima zi de ciclu până în ziua 21). Mai mult, dacă pacienta are și probleme cu somnul, specialistul recomandă consumul regulat de mac, care, pe lângă efectele sale hipnotice și sedative, este și un foarte bun analgezic și drenează limfa. Iată și alte ceaiuri ce vă pot fi de ajutor: ceaiul de Ginkgo biloba (are efect vasodilatator și stimulează circulaţia sângelui, previne formarea şi depunerea grăsimilor pe vase, asigurând un flux sangvin optim), infuzia din cozi de cireşe (are efect diuretic şi ajută la eliminarea apei din organism), ceai de păpădie (stimulează ficatul şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor). Pentru a obține rezultate cât mai rapid e bine să consumați câte o cană cu infuzie zilnic, în cure de cel puțin două săptămâni. Atenţie, însă! Aceste ceaiuri nu se consumă împreună şi nu trebuie să faceți exces. În plus, nu vă așteptați să slăbiți doar consumând aceste produse. E important și chiar recomandat ca sfaturile să fie însoțite și de activitate fizică şi alimentaţie sănătoasă.

Faceţi cataplasme pe bază de argilă

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți apela și la cataplasme pe bază de argilă (în timpul menstruației) sau la cataplasme cu infuzie de lavandă, viță-de-vie roșie, alge marine sau de cafea (în orice altă perioadă din lună). Acestea trebuie aplicate în special pe zona coapselor. În cele din urmă, un remediu ce mai poate fi folosit zi de zi este următorul: puneți o picătură de ulei esențial de lavandă și chiparos într-un pic de ulei de migdale dulci/margarete și frecați zonele afectate!

Ceaiul verde este recomandat în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea toxinelor şi la arderea grăsimilor. Sunt recomandate până la trei-patru ceşcuţe cu ceai pe zi