Main menu

header

481 4 1de Gabriela Niculescu

Vorba bunicilor, conform căreia moda întotdeauna revine, se dovedeşte perfect adevărată şi în ceea ce priveşte machiajul. Anul acesta, în mare vogă printre femeile sofisticate ale planetei, şi nu numai, este machiajul pin-up. Acesta abordează stilul retro, fiind evidenţiat printr-o culoare extravagantă şi multă eleganță. Stilul pin-up a apărut pentru prima dată între anii ’40 şi ’50, iar anul acesta se pare că îl aduce din nou în tendinţele actuale. Şi cum să nu fie modern, când arată foarte chic şi vă face să vă simţiţi una dintre cele mai frumoase femei.

Cheia reuşitei, atitudinea de tip Marilyn Monroe

Pin-up-urile sunt considerate opere de artă, versiuni idealizate a ceea ce înseamnă, în subiectivitatea unui artist şi a unei culturi, frumuseţea şi seducţia feminină. Deci, pentru a realiza un machiaj pin-up reuşit, trebuie să fiţi experimentată. Cel mai bine ar fi să vă consultați cu un specialist. În principiu, look-ul pin-up nu este extrem de greu de obţinut, şi adevărul este că 80% din muncă o face atitudinea de tip Marilyn Monroe. Machiajul de acest tip conturează standardele de frumuseţe şi pune accent mai mult pe culoare, noutate şi viziune îndrăzneaţă. Aşadar, pariaţi pe clasicul retro combinat cu detalii moderne.

Vestimentaţia, accesoriile şi coafura formează un întreg

481 4 3Efectul de mască era la mare căutare în anii ’50. Aşadar, dacă vreţi să realizați un machiaj retro, trebuie să aveţi în trusa cosmetică un primer (o bază de machiaj) pentru faţă şi un fond de ten cremos, potrivit nuanţei pielii dumneavoastră, o pudră în nuanţe naturale, o trusă cu farduri sidefate în nuanţe de roz şi de bej, dar puteți opta și pentru culori stridente, neon chiar, pentru aerul modernist al machiajului, un blush, nelipsitul ruj în culori puternice, de la roşu până la roz aprins, precum şi un creion pentru sprâncene, un eyeliner şi un set de gene false. Toate acestea vă vor asigura look-ul mult dorit, demn de un adevărat star.

Iată cum trebuie să procedați. În primul rând, trebuie să aplicaţi primer-ul, pentru a vă asigura că machiajul beneficiază de o bază rezistentă. Apoi folosiţi fardul în culori deschise, pentru a ilumina pleoapa, sau pe cel neon şi conturul pentru ochi, pentru a defini privirea. Ţineţi cont că eyeliner-ul trebuie folosit pe pleoapa superioară, pe care trebuie să realizaţi un machiaj de tipul „ochi de pisică”, dar şi pe cea inferioară. În continuare, intensificați nuanţa naturală a sprâncenelor cu ajutorul unui creion special. Următorul pas pentru a realiza un machiaj retro constă în aplicarea fondului de ten, a pudrei şi a blush-ului. La final, folosiţi rujul într-o nuanţă puternică, pentru a conferi senzualitate şi volum buzelor.

Dacă veţi opta pentru un machiaj retro, atunci când vă veţi duce la un eveniment special veţi fi, cu siguranţă, admirată şi veţi reuşi să faceţi senzaţie printre invitaţi. Nu uitaţi că trebuie să vă alegeţi cu grijă vestimentaţia, accesoriile şi coafura, pentru că toate formează un întreg.

Stilul retro pentru un look de vedetă

481 4 2Multe dintre vedetele de la Hollywood, precum şi dintre cele autohtone, printre care se numără şi Loredana şi Corina, au adoptat stilul pin-up. Acesta nu se caracterizează doar printr-un gen de machiaj tipic perioadei de mijloc a secolului trecut, dar este completat de o coafură şi de obiecte vestimentare specifice. Imaginea obţinută este una sofisticată, cu un aer de eleganță, care obligă la gesturi pe măsură. Dita von Teese, Gwen Stefani, Christina Aguilera şi Megan Fox sunt doar câteva dintre vedetele internaţionale care au adoptat stilul pin-up pe covorul roşu. Machiaje, coafuri şi ţinute purtate altădată de Ava Gardner, Bette Davis şi Marilyn Monroe au devenit acum o dovadă de bun gust şi o modalitate de a ieşi în evidenţă.

Expresia „pin-up girl“ se referă, de cele mai multe ori, la fotografii în care femei atractive pozează în mod natural. Desigur, natural pentru acea vreme, deoarece, din perspectiva modernă, această mişcare pare foarte teatrală