Main menu

header

479 4 2de Raluca Grinţescu

Ca și prepararea mâncărurilor acasă, cel mai bun mod de a cunoaște ce se află în produsele noastre de frumusețe este de a le face noi înșine. Lămâia are o serie de proprietăți care o face să fie ingredientul preferat în multe rețete organice dedicate tenului. În plus, toate ideile prezentate în cele ce urmează miros extraordinar.

Scrub pentru un ten strălucitor

Este dovedit științific că sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că acesta poate fi utilizat pentru combaterea acneei. Iată un scrub pentru față simplu, care merge minunat îndeosebi pentru tenul gras, și care nu conține produse chimice. Puneți într-un vas 1/4 cană cu suc de lămâie stors proaspăt, 1/4 cană cu apă, 1/2 cană cu fulgi de ovăz (servește ca exfoliant) și o linguriță cu miere (pentru a înmuia pielea), și apoi amestecați-le până la omogenizare. Masați fața pentru 30 de secunde, apoi clătiți cu apă caldă. Veți simți imediat diferența.

Apă tonică cu castravete

Un alt mod de a folosi lămâia pentru un ten mai puțin fad este de a vă prepara un tonic calmant care va curăța pielea de toate impuritățile. Într-un borcan combinați două linguri cu suc de lămâie, o jumătate de cană cu felii de castravete și trei căni cu apă rece. Puteți adăuga, de asemenea, unele felii de lămâie dacă doriți. Aplicați soluția pe față cu un tampon de vată. Se poate păstra la frigider timp de o săptămână.  

Corp de invidiat

Dacă lămâia este bună pentru față, atunci este bună și pentru restul pielii. Uleiurile de lămâie sunt folosite în aromoterapie, pentru alungarea depresiei, și în amestec cu scruburile din sare, care sunt prea abrazive dacă le folosiți zilnic. Rețeta este foarte simplă. Amestecați coaja rasă de la o lămâie, o cană cu sare Kosher și jumătate de cană cu ulei de migdale și puneți conținutul într-un borcan curat, închis ermetic. Se agită bine înainte de utilizare.

Șuvițe naturale

Există o mulțime de produse chimice în vopseaua de păr, motiv pentru care stiliștii folosesc mănuși și folie. Dacă doriți o abordare mai ieftină și mai organică a părului în sezonul estival, încercați rețeta bunicii cu suc de lămâie. Din păcate, acest lucru funcționează cel mai bine la persoanele care au părul deschis. Ca atare, turnați suc proaspăt pe părul umed, în urma spălării, iar, după câteva minute, clătiți bine. De asemenea, lămâia ajută să vă curățați de minune șuvițele și să le redați strălucirea. Expunerea la soare a părului vreme de 30-60 de minute pe zi accentuează rezultatele obţinute. După acest tratament, spălaţi părul şi folosiți neapărat balsam, fiindcă sucul de lămâie îl poate usca excesiv.

Înlătură petele inestetice

Masca pe bază de lămâie este spectaculoasă pentru ten, mai ales dacă aveți pete pe piele sau diferențe de nuanță. Lămâia este un agent extraordinar de albire și, mai mult de atât, ajută la vindecarea petelor roșii. Aveți nevoie de sucul de la jumătate de lămâie și de albușul de la un ou. Bateți bine oul până se face spumă, apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați până devine o pastă. Aplicați amestecul pe piele, prin mișcări energice, circulare, și lăsați să acționeze timp de 15 minute. Se clătește cu apă călduță, se șterge cu un prosop, prin tamponare, apoi se clătește cu apă rece, pentru a se închide porii.

PONT. Este bine ca atunci când folosiți scrubul pentru corp să îl întindeți cu o lingură, și nu cu mâinile, astfel încât uleiul de pe mână să nu ajungă în borcan. Se poate păstra timp de aproximativ şase luni, la temperatura camerei.

Pentru ca pielea să vă rămână fragedă și proaspătă, ungeți-vă cu un amestec din suc de lămâie și glicerină, în părți egale

Persoanele cu tenul gras pot să-și tamponeze fața cu suc de lămâie în fiecare dimineață. Lăsați să se usuce, apoi aplicați crema