Main menu

header

478 4 1de Gabriela Militaru

Deși a câștigat un Oscar jucând rolul cântăreței June Carter Cash, Reese Witherspoon a devenit cu adevărat cunoscută publicului prin rolul din „Blonda de la Drept”. Căsătorită în 1999 și divorțată în 2006 de eternul burlac al Hollywoodului, Ryan Phillipe (cu care are doi copii), actrița este, din 2011, soția impresarului Jim Toth. Cei doi au împreună un băiețel născut în septembrie 2012. Mereu zâmbitoare, actrița a reușit să câștige simpatia fanilor prin naturalețea sa, care amintește în continuare de ingenua blondă Elle Woods.

Ia suplimente nutritive pentru creșterea părului

Încă de pe vremea când ne amuza cu atitudinea sa drăgălaşă în „Blonda de la Drept”, Reese Witherspoon ne-a impresionat și cu podoaba capilară. De-a lungul timpului, actrița a mers de la blond platinat la brunet și înapoi, la fel cum a planat între lung și scurt. Toate aceste schimbări i-ar fi deteriorat părul dacă actrița nu ar fi folosit în mod regulat suplimente nutritive speciale. „Când filmez, părul meu are mult de suferit. De la uscări repetate la vopsiri și cârlionțări, totul îl poate afecta. De aceea folosesc suplimente pentru a-l păstra sănătos”, a declarat actrița.

Deși unele roluri i-au solicitat să-și tundă părul, Reese a recunoscut că preferă să îl poată păstra lung. Suplimentele o ajută nu numai să aibă o podoabă capilară sănătoasă, dar și să ajungă la lungimea dorită într-un timp scurt. „Părul crește mai repede și are mai mult volum pentru că devine mai subțire și cu un aspect mai sănătos”, a explicat actrița, care are grijă de fiecare aspect al apariției sale.

Folosește clorofilă lichidă pentru curățarea tenului

De obicei, în timp ce le admirăm pe cele mai frumoase femei din lume, ne întrebăm fără să vrem care este secretul tenului lor. În unele cazuri este vorba despre chirurgie plastică. În ceea ce o priveşte pe Reese Witherspoon răspunsul este mai simplu decât ne-am fi așteptat. Actrița spune că folosește clorofilă lichidă pentru a avea un ten lipsit de probleme. „Când încep să observ mici imperfecțiuni ale pielii, adaug puțină clorofilă în apa pe care o beau, și tenul se curăță în numai trei zile”, a declarat ea. În ultima perioadă tot mai multe celebrități au recunoscut că folosesc pigmentul verde din plante şi alge. Rezultatul este o piele curată și netedă, cu un aspect tânăr și sănătos, care nu are de suferit din cauza factorilor precum poluarea, oboseala sau stresul. În plus, un machiaj atent efectuat nu face decât să-i accentueze strălucirea.

Se machiază discret

Reese Witherspoon este bine cunoscută nu numai pentru tenul său de invidiat, dar și pentru machiajul discret cu care îl pune în evidență. Actrița mărturisește că îi place foarte mult să încerce lucruri noi în materie de machiaj. „Sunt o fată în adevăratul sens al cuvântului. Ador culorile”, a spus ea. Și totuși, actrița mărturisește că, de cele mai multe ori, nu are timp să-și experimenteze toate fanteziile. „Sunt foarte ocupată, și de aceea prefer să păstrez lucrurile simple și rapide ca să pot să mă trezesc și să ies din casă în cinci minute”, a spus ea. Astfel, Reese recunoaște că la evenimentele oficiale arată atât de bine grație echipei de profesioniști care are grijă ca machiajul său să fie impecabil. „Sunt suficient de norocoasă să am lângă mine o echipă care își face griji pentru felul în care arăt”, a spus ea. Un machiaj obișnuit presupune, în cazul lui Reese, un prim pas în care tenul este hidratat cu ajutorul unei creme cu textură fină, care intră repede în piele și face ca fondul de ten să devină mai aderent. Urmează apoi baza de machiaj, care se pliază de obicei pe nuanța naturală a pielii, adăugând doar o ușoară notă de bronz în zona pomeților. Un praf discret de pudră în nuanța piersicii dă tenului aspectul de îmbujorare. „Pudra face ca machiajul să dureze mai mult. În plus, crema îi scoate în evidență luciul, creând un aspect de strălucire interioară”, este de părere make-up artista Mai Quynh, care s-a ocupat în repetate rânduri de machiajul actriței. Creionul dermatograf este nelipsit atunci când actrița dorește să dea un plus de expresivitate privirii sale. Iar mascara și un ruj în culori nude completează întregul proces pentru un aspect natural.

TOP. În 2007, a fost actrița cel mai bine plătită din lume, câștigând între 15 și 20 de milioane de dolari pentru un film.

  • Blonda de la Drept se menține în formă alergând, făcând yoga și participând la activitățile sportive ale copiilor săi

Nu ţine niciodată cură

478 4 3Stilul de viață foarte activ o ajută pe Reese Witherspoon să nu fie nevoită să țină o anumită dietă alimentară. „Fac sport tot timpul ca să pot mânca sănătos. Nu cred în dietele severe”, a spus ea. Singura regulă pe care o respectă actrița este aceea de a nu se înfometa, dar nici de a mânca prea mult la o singură masă. Ea este adepta porțiilor bine echilibrate.

Micul dejun: un bol cu iaurt cu fructe proaspete.

Prânz: o porție medie de legume asortate (fasole verde, conopidă, morcovi, ardei gras, ciuperci, broccoli) sau o salată.

Cină: pui la grătar sau pește asortat cu legume.

Între mese, ea își permite să consume gustări sărace în glucide, dar bogate în proteine și fibre sau fructe.

Un studiu de piață efectuat în 2007 de E-Poll Market Research a numit-o pe Reese Witherspoon drept cea mai plăcută celebritate feminină a anului

Spre deosebire de majoritatea celebrităţilor, Reese Witherspoon detestă să cheltuiască sume exorbitante pentru haine. „Este decadent“, a spus ea

Aleargă până la 5 kilometri zilnic

478 4 2Dacă nu are mereu timp pentru un machiaj pretențios, Reese Witherspoon are mereu energie să se ocupe de corpul său. De fapt, ea are și câteva devize care o ajută să facă din mișcare o activitate plăcută.

  • Face din mișcare un eveniment social. Reese a fost văzută de multe ori alergând alături de soțul său, fapt care o ajută să nu se plictisească atunci când face sport.
  • Se implică în activități de caritate care presupun efort fizic. Actrița a participat la numeroase maratoane sportive organizate în vederea strângerii de fonduri pentru lupta împotriva cancerului și a violenței domestice.
  • Practică sporturile care îi plac. Reese a înțeles că pentru a arde cât mai multe calorii este necesar să facă ceea ce îi place. În cazul său este vorba despre alergat. Actrița aleargă până la cinci 5 kilometri zilnic.
  • Adoră schimbarea. Deși alergatul este sportul său preferat, Reese a fost văzută deseori și la sala de gimnastică sau de yoga. De trei ori pe săptămână, ea practică o nouă formă de mișcare denumită YogaHop, care include posturi specifice pentru yoga, dar și hip-hop, rock sau muzică pop.
  • Își păstrează spiritul tânăr. Reese își datorează corpul mlădios atât mișcării pe care o face individual, cât și faptului că este mereu activă în jurul celor trei copii ai săi. Actrița participă cu interes la meciuri de softball sau hochei pe gheață alături de cei mici.