Main menu

header

475 4 1de Raluca Grințescu

O specialistă în gimnastică facială, Carole Maggio, afirmă că vă puteți atenua ridurile, revigora privirea sau îmbunătăţi aspectul gâtului şi al liniei maxilarului fără substanţe chimice şi fără bani cheltuiţi, doar făcând anumite exerciţii. Acestea vă vor ajuta să arătați mai tinere şi să aveți un ten mai ferm în mod natural dacă le veți executa de două ori pe zi. În plus, veți observa îmbunătăţiri în doar şase zile. Iată ce trebuie să faceți.

Pentru ochi

Puneți degetele arătătoare între sprâncene, iar degetele mari aşezați-le în jurul colţurilor exterioare ale ochilor, în timp ce formați şi un fel de „streaşină” deasupra ochilor, împreunând celelalte degete. Închideți ochii destul de strâns în timp ce trageți uşor de piele în sus cu degetele arătătoare, şi în laterale, spre vârfurile urechilor, cu degetele mari. Ţineți ochii strânşi şi trageți de piele în sus şi în lateral timp de 40 de secunde, pentru ca muşchii să lucreze împotriva presiunii pe care voi o exercitați prin degete. Exerciţiul tonifiază pleoapa superioară şi pe cea inferioară şi reduce umflăturile de sub ochi, făcându-i să pară mai mari, mai tineri şi mai vioi.

Pentru sprâncene

475 4 2Puneţi degetele de-o parte şi de alta a mijlocului frunţii, spre laterale. Împingeți apoi pielea de deasupra sprâncenelor în jos, în timp ce ridicați din sprâncene insistent, astfel încât să creați o tensiune la nivelul muşchilor frunţii (prin două forţe care acţionează una împotriva celeilalte). Rămâneți aşa timp de 30 de secunde. În cazul în care aveți linii mai pronunţate, puteți face exerciţiul de trei ori pe zi. Acesta ridică sprâncenele şi diminuează lăsarea pleoapelor superioare. În plus, atenuează liniile verticale dintre sprâncene şi pe cele orizontale de pe frunte.

 

 

 

 

 

Pentru pleoapele inferioare

475 4 3Puneți degetele arătătoare la colţurile exterioare ale ochilor, suficient de aproape încât să simţiți genele de pe pleoapa inferioară. Aruncați apoi o privire în sus. Ar trebui să simţiți muşchii exteriori ai ochilor pulsând. Rămâneți cu privirea spre tavan în timp ce împingeți chipul în faţă şi trageți de umeri spre spate. Stați aşa timp de 40 de secunde. În cazul în care aveți pungi mari sub ochi, puteți face exerciţiul de trei ori pe zi. Acesta tonifiază muşchii ochilor şi reduce umflăturile de sub ochi.

Pentru obraji

475 4 4Puneți degetele arătătoare deasupra obrajilor. Zâmbiți apoi cu buza superioară, în timp ce o ţineți încordată, ca şi cum ați scoate un sunet care să sugereze că sunteți dezgustate de ceva. Relaxați-vă şi apoi repetați exerciţiul, făcând acest set de 20 de ori. Acesta ajută la ridicarea muşchilor feţei, pentru a da formă obrajilor, şi ajută la „umplerea” cearcănelor.

Pentru nas

475 4 5Prindeți puntea nasului cu degetul mare şi cu cel arătător şi împingeți-le spre faţă. Apăsați apoi uşor vârful nasului cu celălalt deget arătător. În acelaşi timp, încordați muşchii nasului şi trageți de ei în jos, trăgând şi de buza superioară peste dinţi. Rămâneți aşa o secundă şi apoi eliberați buza. Repetați exerciţiul de 40 de ori. Acesta ajută la menţinerea nasului mai ferm, un nas „lucrat” putând chiar să mascheze anumite imperfecţiuni.

Pentru buze

475 4 6Ţineți gura închisă şi strângeți buzele, în timp ce puneți degetele arătătoare pe colţurile gurii. Mişcați apoi degetele în sus şi în jos, ţinându-le pe colţuri, până când ajungeți să aveți o senzaţie de arsură în zonele respective. Apoi, timp de 60 de secunde, mişcați rapid degetele în sus şi în jos, pentru a intensifica senzaţia de arsură. La sfârşit, ţineți buzele apropiate şi suflați, având grijă ca acestea să vibreze, pentru a elibera tensiunea. Exerciţiul atenuează lăsarea colţurilor buzelor, care are loc odată cu înaintarea în vârstă.

Pentru liniile dintre nas şi gură

475 4 7Ţinând buzele în formă de „O”, aşezați degetele arătătoare la colţurile gurii şi apoi mişcați-le încet pe liniile care se formează între acestea şi părţile exterioare ale nărilor, de la baza nasului. Repetați mişcarea în sus şi în jos până când simţiți tot o senzaţie de arsură şi apoi accelerați ritmul timp de 30 de secunde. Exerciţiul este bun pentru atenuarea acestor linii.

Pentru gât şi bărbie

475 4 8Puneți o mână în faţa gâtului, apăsând uşor, iar pe cealaltă întindeți-o în faţă, ţinând palma lipită de un perete. Îndreptați bărbia spre tavan şi zâmbiți încordat, curbând vârful limbii spre nas. Având această expresie, împingeți puternic şi brusc în perete, ca şi cum ați vrea să vă răsuciți cu un scaun. Repetați de 30 de ori. Întoarceți apoi capul spre dreapta, ţinând bărbia ridicată, vârful limbii curbat, şi punând cealaltă mână pe gât. Împingeți apoi cu mâna opusă în perete de

30 de ori. Exerciţiul oferă fermitate bărbiei, gâtului şi liniei maxilarului, ajutând bărbia dublă să dispară.

Relaxați-vă, alungați lumea din jurul dumneavoastră și pregătiți-vă pentru o sesiune de „strâmbături“