Main menu

header

474 4 2de Gabriela Niculescu

Brațele cu musculatură tonifiată și cu pielea netedă conferă nu doar o imagine plăcută, ci și încredere în sine. Dacă în anotimpul rece ați neglijat acest aspect și credeți că este obositor să mergeți la sală, avem vești bune. Antrenorii de fitness au pus la punct un set de exerciţii extrem de simple şi eficiente pentru braţe, care nu necesită foarte mult timp şi pe care puteţi să le faceți acasă în fiecare zi, astfel încât la vară să vă mândriți cu braţele frumoase și ferme care vor ieşi din rochiţele dumneavoastră.

Flotări la perete

474 4 4Stați cu faţa la perete şi puneţi palmele pe acesta, astfel încât să aveți braţele întinse. Palmele trebuie să se afle la înălţimea umerilor, şi degetele mari să se poată atinge între ele. Inspirați şi, ţinând spatele perfect drept, fără să mişcați picioarele, îndoiți braţele şi lăsaţi-vă greutatea spre perete, ca şi cum ați face flotări, dar la verticală. Ţineți coatele apropiate de corp. Expirați şi împingeți-vă în braţe ca să reveniți la poziţia iniţială. Mişcarea va fi şi mai eficientă dacă nu vă aşezați corpul paralel cu peretele, ci oblic, ca și cum ați vrea să mutați peretele cu palmele. Ţineți tălpile una lângă cealaltă.

Mișcări la scaun

Vă aşezați pe marginea unui scaun sau a unui fotoliu bine fixat (eventual sprijinit de perete) sau chiar a canapelei, cu genunchii şi tălpile lipite, şi palmele puse pe lângă şolduri, pe marginea scaunului, cu degetele în faţă. Ţineți umerii drepţi, abdomenul încordat şi îndepărtați-vă trunchiul de scaun ţinându-vă în braţe. Inspirați şi lăsați-vă uşor în jos, în faţa scaunului, atât cât puteți, fără să vă mişcați picioarele şi fără să vă forţați încheieturile mâinilor sau umerii. Stați câteva secunde în poziţia respectivă, apoi ridicați-vă încetişor, expirând. Încercați să ţineți coatele cât mai apropiate unul de altul. Dacă vreți să creşteți intensitatea exerciţiului, întindeți picioarele în faţă.

Seturi combinate pentru bicepși şi tricepşi

474 4 3Ţineți în fiecare mână o ganteră de două kilograme şi ţineți braţele pe lângă corp. Dacă nu aveți ganteră, umpleți o sticlă de plastic cu nisip ud. Ridicați ganterele încet spre umeri ţinând degetele spre dumneavoastră. Când ganterele sunt la umeri, încordați tricepşii, rotiți pumnii cu ganterele astfel încât degetele să fie spre în afară şi lăsați braţele încet în jos pe lângă corp. Continuați mişcarea ducând braţele spre spate şi încheiați exerciţiul cu încă o încordare a tricepşilor.

Pentru a vă întări tricepșii, încercați să faceți câte 15 exerciții o dată din fiecare set şi să ajungeți la trei seturi a câte 15 repetări în fiecare zi

Trucuri pentru o piele mai fermă

Mușchii tonifiați vă fac brațele să arate bine, dar nici pielea nu trebuie neglijată. Pentru a căpăta strălucire, fermitate și elasticitate, vă propunem câteva trucuri la îndemână. Când mergeți la baie, luați-vă și zațul de cafea cu dumneavoastră. Acesta este un ideal peeling dacă frecați energic brațele cu el, apoi îl clătiți după ce îl lăsați două minute să acționeze. Cafeina din zaț pătrunde în piele, pune sângele în mișcare și revigorează țesutul.

Și zahărul poate fi un execlent peeling pentru piele, având în același timp și rol de hidratare.

Pentru strălucirea pielii, după peeling și o baie cu apă nu foarte fierbinte, vă puteți masa energic brațele cu ulei de măsline. Așteptați aproximativ zece minute înainte de a vă îmbrăca, pentru a lăsa uleiul să fie absorbit de piele.

Și feliile de citrice cu puțină miere pe ele vă ajută să aveți o piele fermă și hidratată în același timp. Tot printr-un masaj energic după duș obțineți și aceste rezultate.