Main menu

header

20-07-1de Gabriela Militaru

La numai 11 ani, Sigourney Weaver avea deja 1,70 m înălţime. Măsurând 1,80 m ca adult, ea a fost distribuită mai mult în pelicule science fiction, iar de-a lungul carierei a avut un rol considerabil în recunoaşterea filmelor de gen în spectrul celor cu pretenţii la Oscar. Sigourney a jucat în toate cele patru filme ale francizei („Alien”, „Aliens”, „Alien 3” şi „Alien Ressurection”), pentru cel de-al doilea primind o nominalizare la Oscar în 1986. Doi ani mai târziu, ea a devenit prima actriţă din istoria cinematografiei care a primit două Globuri de Aur în acelaşi an (pentru prestaţia în filmele „Printre gorile” şi „O femeie face carieră”). Căsătorită de 30 de ani cu regizorul Jim Simpson şi mamă a unei fete, actriţa, care în copilărie a fost deseori ridiculizată din cauza înălţimii sale, se simte foarte bine în pielea sa acum, la 63 de ani.

Nu a suferit nicio operaţie estetică
Sigourney Weaver şi-a susţinut în permanenţă poziţia împotriva procedeelor artificiale de întinerire a tenului. Actriţa a afirmat că nu a folosit niciodată botox şi că nu a suferit nicio operaţie estetică. Ea crede că, în meseria de actor, este esenţial să ai o prezenţă cât mai naturală. „Feţele actorilor se mişcă în permanenţă atunci când interpretează un rol. Este adevărat că am vrea să vedem în ei nişte oameni perfecţi, dar ne ajută şi faptul că ne dăm seama că sunt oameni ca şi noi”, a spus ea. Sigourney a adăugat că, în opinia sa, îmbătrânirea este un proces normal. „Viaţa îţi marchează faţa cu riduri. În caz contrar, înseamnă că nu ieşi din casă suficient de des”, a glumit actriţa.

Unii specialişti în chirurgie plastică o contrazic
Deşi de-a lungul timpului Sigourney Weaver şi-a menţinut declaraţiile privind operaţiile estetice şi inutilitatea acestora în cazul său, unii specialişti în domeniu insistă că actriţa dă dovadă de ipocrizie. Chirurgul estetician John Di Saia consideră că actriţa şi-a ajustat dimensiunile şi forma nasului în tinereţe. El crede, de asemenea, că Sigourney a suferit cel puţin un facelift. „Actriţa a suferit cel puţin o rinoplastie şi un facelift în zona frunţii şi a ochilor. Este posibil să fie chiar mai mult decât atât”, a declarat medicul, care a comparat fotografii ale actriţei de-a lungul timpului. El a adăugat că, dacă într-adevăr Sigourney şi-a reconturat nasul, rezultatul nu este tocmai satisfăcător. „Vârful nasului pare uşor ciupit, iar linia părului a fost împinsă prea mult spre vârful capului”, a declarat Di Saia.
În acelaşi timp, alţi medici esteticieni consideră că aspectul de invidiat al actriţei se datorează unei moşteniri genetice bune şi îngrijirii zilnice riguroase. „Modificările la nas sunt de bună seamă rezultatul trecerii anilor şi nimic altceva”, a spus doctorul Michael Persky.

Evită să mănânce prea des mâncărurile favorite şi face Pilates
Anul acesta, Sigourney Weaver a apărut pe covorul roşu la decernarea Premiilor Tony, arătând minunat într-o rochie albastru klein, semnată Michael Kors. Cu această ocazie, actriţa şi-a dezvelit umerii foarte bine conturaţi. Întrebată cum reuşeşte să-şi menţină silueta, actriţa a mărturisit că evită să mănânce prea des mâncărurile favorite şi că face sport regulat. Aşa cum declarase şi anterior, Sigourney a precizat că îşi menţine constantă greutatea corporală făcând Pilates, grădinărind şi plimbându-şi câinii.
Pentru braţe, Sigourney urmează un exerciţiu simplu şi practic. Stând cu picioarele unul în faţa celuilalt şi cu câte o sticlă de apă (sau o ganteră) în fiecare mână, se apleacă înainte de la mijloc, ridicând în acelaşi timp braţele la un unghi de 90 de grade. Apoi ridică sticlele la înălţimea pieptului. Pe tot parcursul exerciţiului, spatele trebuie menţinut drept, în timp ce tricepşii rămân nemişcaţi. Actriţa recomandă ca exerciţiul să fie repetat de 12 ori.
Când consideră că are mai multe calorii de ars, Sigourney creşte ritmul şi intensitatea exerciţiului. După cum a declarat într-un interviu acordat revistei „Daily Mail”, în fiecare zi actriţa urcă şi coboară patru etaje în alergare. „Orice exerciţiu, cât de mic, contează”, a spus ea.

20-07-2„Organismul uman este un instrument minunat, cu proprietăţi de autovindecare incredibile”
Sigourney Weaver nu crede în medicamentele pe care doctorii le prescriu în mod curent pentru diverse afecţiuni ale organismului. Actriţa crede însă în terapiile alternative, pe care le consideră naturale şi mult mai eficiente pentru organism. „Mama este de origine britanică şi obişnuia să spună că americanii sunt mereu bolnavi din cauza medicamentelor pe care le iau. Când i se prescriau medicamente, mama le refuza. A trăit până la 94 de ani”, a spus actriţa. Ea a remarcat, de asemenea, că „organismul uman este un instrument minunat, cu proprietăţi de autovindecare incredibile”. Pentru Sigourney, acupunctura şi masajul sunt modalităţi extraordinare prin care corpul îşi poate recăpăta forţa şi sănătatea. „Prefer de o mie de ori asta, decât să-i dau corpului meu chimicale”, a spus ea.
Într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani, actriţa a vorbit, de asemenea, despre importanţa gândirii pozitive asupra organismului. Ea a povestit cum, la un moment dat, a descoperit că are pneumonie, şi simplul gând că nu poate merge să filmeze a făcut-o să se simtă şi mai rău. De aceea, ea insistă asupra menţinerii unei viziuni optimiste asupra lucrurilor.

• Actriţa care ne-a făcut să credem în extratereştri este adepta acupuncturii şi a remediilor naturiste pentru menţinerea tinereţii şi a sănătăţii

Foloseşte suplimente şi minerale

Sigourney Weaver arată atât de bine la vârsta pe care o are şi pentru că are grijă să mănânce sănătos şi evită deliciile culinare. Actriţa a declarat pentru „Daily Mail” că este adepta dietelor periodice, pe care le ţine de fiecare dată când consideră că a acumulat kilograme nedorite. „Oricât ar fi de bine să bei şampanie şi să mănânci mâncăruri gustoase, corpul are nevoie să se refacă după ce face excese”, a spus ea. De aceea, actriţa are un program alimentar sănătos, bogat în fibre, proteine şi vitamine. Sigourney adaugă la toate acestea suplimente Omega 3 din ulei de peşte şi vitamina D. Pentru a se feri de insomnia provocată de călătoriile dese între destinaţii cu fusuri orare diferite, actriţa are mereu la ea pliculeţe EmergenC, un mix de electroliţi şi minerale, care se dizolvă în apă.

• Sigourney Weaver evită să folosească liftul, alegând să urce şi să coboare scările pentru a-şi tonifia muşchii picioarelor. Când consideră că are mai multe calorii de ars, Sigourney creşte ritmul şi intensitatea exerciţiului