Main menu

header

13-06-1de Gabriela Militaru

- La aproape 50 de ani, actriţa cu cel mai molipsitor râs de la Hollywood arată senzaţional pentru că echilibrează mişcarea şi dieta cu o atitudine pozitivă

Sandra Bullock şi-a început cariera în cinematografie la 23 de ani, jucând, de-a lungul carierei sale, în aproape 40 de filme. Anul 2010 i-a adus actriţei un Oscar şi un Glob de Aur pentru rolul din „The Blind Side”, dar şi „Zmeura de Aur” pentru „Totul despre Steve” şi un divorţ mult mediatizat. După despărţirea de rebelul Jesse James, lucrurile au revenit repede la normal. Anul trecut, Cartea Recordurilor a numit-o pe Sandra Bullock drept actriţa cel mai bine plătită, cu un salariu de 56 de milioane de dolari pentru un singur film. În plus, a înfiat un băieţel pe care îl creşte singură. Ea a declarat, recent, că viaţa alături de fiul său şi meseria ei nu îi lasă, deocamdată, timp pentru întâlniri romantice, dar o ajută să radieze de bucurie şi să se simtă frumoasă.

Rutina zilnică de înfrumuseţare durează numai opt minute
În timp ce majoritatea vedetelor de la Hollywood mărturisesc că risipesc ore preţioase pentru îngrijirea corporală, Sandra Bullock are nevoie de numai opt minute în fiecare zi pentru a arăta impecabil. „Folosesc un prosop umed pentru a-mi curăţa faţa şi apoi aplic o cremă hidratantă”, a dezvăluit ea. Aparent, actriţa ar termina totul mult mai repede dacă nu ar fi nevoită să se îngrijească şi de felul în care arată părul său, proces care ocupă cea mai mare parte a celor opt minute. „Am acest şomoiag în vârful capului şi sunt nevoită să-l domolesc. Uneori îmi place cum arată când este dezordonat, alteori însă trebuie să folosesc fixativ”, spune Sandra.
Pentru a avea o piele tânără, Sandra Bullock are nevoie de numai trei etape: curăţare în profunzime a tenului, tonifiere şi hidratare. În plus, actriţa recunoaşte că, în ultimii ani, foloseşte cremele antiîmbătrânire, despre care crede că au un efect placebo asupra sa. „Cheltuiesc destul de mulţi bani pe crema mea antirid şi nici măcar nu am idee dacă funcţionează. Dar îmi place cum se simte pe piele şi vreau să cred că este bună pentru ten”, a mărturisit ea.

Foloseşte tratamente de întinerire cu microcurenţi
Pe lângă rutina zilnică de opt minute, Sandra Bullock recunoaşte că a apelat şi la alte metode pentru a păstra aspectul tânăr şi sănătos al pielii sale. Asemeni altor vedete de la Hollywood, Sandra a optat pentru tratamentele de întinerire cu microcurenţi. Acesta este un tratament sigur şi eficient de remodelare, fără intervenţie chirurgicală. Cu ajutorul acestei metode, se poate ridica, sculpta, tonifia şi subţia orice parte a feţei sau a corpului. Microcurenţii acţionează asupra ţesuturilor musculare de sub piele, stimulându-le şi fortifiindu-le. Pentru rezultate semnificative, femeile sunt sfătuite să facă în jur de zece sesiuni de tratament, fiecare durând aproximativ o oră. Sandra Bullock beneficiază de acest tratament din partea faimoasei cosmeticiene Tracie Martyn. După fiecare sesiune, aceasta foloseşte pe tenul actriţei ulei de avocado, care are proprietăţi antiinflamatorii şi hidratante.

13-06-2Alternează mersul la sală cu sesiuni de yoga şi dans
Sandra Bullock pare să fi dat timpul înapoi cu cel puţin 20 de ani. Actriţa arată, la aproape 50 de ani, mai bine decât multe femei cu două decenii mai tinere, graţie stilului său de viaţă activ. „Fac Pilates, kick-boxing şi merg la sală atunci când sunt în Los Angeles. Dacă plec din oraş, mă mulţumesc să fac mişcare mergând pe bicicletă”, a spus ea. Potrivit antrenoarei de Pilates, Eden Paul, actriţa preferă aparatul Reformer, care permite efectuarea unui număr mare de exerciţii şi ajută la activarea muşchilor de pe întreaga suprafaţă a corpului.
Pentru a nu plictisi organismul cu mişcări care îşi pierd din eficienţă dacă devin rutiniere, Sandra alternează mersul la sală cu sesiuni de yoga şi dans.
În plus, actriţa recunoaşte că a arăta bine face parte din munca sa. „Oamenii mă întreabă cum fac să mă menţin în formă. Ei bine, sunt plătită să arăt bine în filme”, a mărturisit ea.

Mănâncă de şase ori pe zi
Deşi majoritatea dietelor spun că trebuie respectate cele trei mese principale ale zilei (mic dejun, prânz şi cină), Sandra Bullock are o altă teorie. Actriţa ia masa de şase ori pe zi, dar, de fiecare dată, mănâncă porţii mici. În acest fel, ea ajută organismul să-şi regleze nivelul de insulină şi îl antrenează să ardă grăsimile. Actriţa este foarte atentă cu ceea ce mănâncă, evitând, aproape în totalitate, zaharurile, grăsimile şi carbohidraţii. În schimb, consumă orez negru, linte, legume proaspete şi carne slabă de pui. Şi totuşi, ea îşi permite o zi de răsfăţ pe săptămână. „Să ai o zi în care să înşeli dieta este absolut necesar pentru oricine, pentru că asta îţi oferă o pauză de la rolul tău de persoană care ţine un regim”, este de părere actriţa. În ziua în care îşi dă frâu liber poftelor, Sandra adoră să bea Coca-Cola şi să mănânce prăjituri.

• Actriţa a mărturisit că un alt secret al tenului său, mereu proaspăt, este acela că foloseşte în jurul ochilor, pentru a elimina cearcănele, o cremă împotriva hemoroizilor

13-06-3S-a antrenat săptămâni întregi pentru rolul din „Gravity“

„Gravity” este unul dintre filmele cel mai aşteptate şi profitabile ale momentului. În peliculă, Sandra Bullock joacă rolul unei astronaute care supravieţuieşte unei catastrofe spaţiale şi încearcă să se întoarcă pe Pământ. Pentru acest rol, actriţa a fost nevoită să se antreneze săptămâni la rând într-un ritm extrem de alert. „Mi-am împins corpul la extrem. Voiam să fiu sigură că voi putea face orice mi-ar cere regizorul, aşa că m-am antrenat zilnic”, a spus ea. Actriţa nu ar fi reuşit să fie în formă maximă fără ajutorul antrenoarei Simone de la Rue. Această guru a fitness-ului, care o antrenează şi pe Naomi Watts, a ajutat-o pe Sandra să nu renunţe la exerciţiile zilnice de dans şi gimnastică. „Aveam perioade lungi de pauză între filmări. În timp ce toţi ne odihneam, Sandra şi Simone mergeau în spatele cabinelor şi se antrenau chiar şi de mai multe ori pe zi”, a explicat Franklin Hanson, coordonatorul cascadoriilor pentru filmul „Gravity”. „Nu a fost uşor să se creeze senzaţia de lipsă a gravitaţiei pe platou. De aceea, Sandra trebuia să-şi coordoneze bine mişcările în cele mai dificile poziţii şi a reuşit destul bine, pentru că s-a antrenat foarte mult”, a spus şi Stephanie Carey, una dintre dublurile Sandrei la scenele de cascadorie. În plus, actriţa are un regim sănătos, care îi oferă energia necesară eforturilor fizice pentru care a fost solicitată.

• Pentru a se motiva să facă mişcare, Sandra Bullock face întotdeauna sport în haine viu colorate, care o energizează
• Sandra Bullock nu se expune niciodată la soare, dar foloseşte un fond de ten şi o pudră cu efect bronzant