Main menu

header

de Dana Purgaru

Aspirina poate fi folosită ca tratament eficient împotriva acneei. Aceasta este concluzia unor cercetări recente, care au subliniat că secretul este conţinutul de acid salicilic.

Este indicată folosirea zilnică a gelului purifiant
Acidul salicilic s-a demonstrat că reduce inflamaţiile, combate acneea, închide porii, catifelează tenul şi calmează iritaţiile pielii. Pentru a prepara o mască pentru ten, amestecaţi cinci comprimate de aspirină pisată cu o lingură cu iaurt integral şi o lingură cu miere. Dacă aveţi tenul uscat, adăugaţi mai multă miere, iar dacă aveţi un ten gras, este nevoie de mai mult iaurt. În loc de aceste ingrediente, se poate folosi cremă hidratantă sau gel purifiant cu aloe vera. Acest tratament cu aspirină dă rezultate mult mai bune dacă folosiţi zilnic gel purifiant, după care aplicaţi o cremă hidratantă cu factor de protecţie.
Masca nu trebuie aplicată mai des de două ori pe săptămână, altfel tenul devine prea sensibil şi uscat.

Atenţie! Masca nu trebuie utilizată de persoanele alergice la produse lactate sau la aspirină - înainte de folosire, aplicaţi puţin amestec în spatele urechii, pentru a observa dacă sunteţi alergici.