Main menu

header

16-07-1de Gabriela Militaru

- Actriţa italiană cu cele mai senzuale buze se simte frumoasă pentru că trăieşte viaţa

Monica Bellucci şi-a început cariera de fotomodel la 13 ani, iar la 25 de ani a debutat în lumea filmului. Întreaga sa carieră a stat sub semnul acceptării provocărilor. În 2004 a jucat-o pe Maria Magdalena în „Pasiunile lui Hristos” şi tot atunci a pozat goală pentru „Vanity Fair” în timp ce era însărcinată cu prima fiică. Monica a apărut în aceeaşi ipostază şase ani mai târziu, când era însărcinată cu cea de-a doua fiică. Fiind căsătorită din 1999 cu actorul francez Vincent Cassel, actriţa a anunţat despărţirea de el în această vară. În ciuda separării, viaţa merge mai departe pentru Monica, acum în vârstă de 48 de ani. La fel de frumoasă şi de elegantă ca în prima tinereţe, actriţa, care, în 2009, a avut curajul să pozeze nemachiată pentru coperta revistei „ELLE”, recunoaşte că se simte feminină atunci când este machiată.

„Pentru mine, rujul este ca o mărturie că sunt mereu gata pentru o provocare”
Chiar şi în zilele în care nu filmează sau nu are întâlniri importante, Monica Bellucci foloseşte un machiaj discret. Pentru ten, actriţa preferă o bază de machiaj uşoară, care să nu o facă să-şi simtă faţa încărcată, şi un fond de ten care să-i confere un aspect cât mai natural. De asemenea, rujul este nelipsit de pe buzele sale. În calitate de reprezentantă a unei mari case creatoare de rujuri, Monica simte că poate îmbina perfect îndatoririle de model cu plăcerea de a purta gloss. „Pentru mine, rujul este ca o mărturie că sunt mereu gata pentru o provocare. Dar chiar şi când nu intenţionez să ies în evidenţă port o umbră de gloss în culori naturale”, a spus actriţa.

„În fiecare zi folosesc umbre de culori foarte deschise pentru pleoape”
În materie de farduri, Monica Bellucci a mărturisit că îi place să încerce mereu nuanţe noi. „Îmi plac culorile care imită umbrele naturale. În fiecare zi folosesc umbre de culori foarte deschise pentru pleoape, de obicei gri sau maro”, a spus ea. În plus, actriţa nu pleacă niciodată de acasă fără să folosească mascara. Iar când doreşte să se facă remarcată, Monica nu se dă înapoi de la a folosi produse care îi pun în evidenţă trăsăturile feţei. „Nu cred că este adevărat că poţi să porţi doar un ruj strident sau doar un fard în culori tari. Uneori îmi place să folosesc un ruj puternic şi să-mi conturez machiajul cu creion de ochi, fard şi mascara în nuanţe închise”, a descris Monica deliciile machiajului său.

„Sunt o femeie care adoră soarele”
Deşi este conştientă de efectele nefaste ale razelor de soare asupra pielii, Monica Bellucci spune că îi place atât de mult cum arată tenul său după ce s-a expus la soare, încât încalcă uneori recomandarea medicilor. „Ştiu că bronzul nu este prea bun, dar sunt o femeie care iubeşte soarele. În funcţie de cât sunt de bronzată, vara şi iarna folosesc nuanţe diferite de fond de ten, care îmi lasă pielea să respire şi să arate strălucitor”, a explicat actriţa. Monica a menţionat, de asemenea, că loţiunile pentru şi după plajă, precum şi cremele hrănitoare pentru ten pe care le foloseşte o ajută să reducă, substanţial, efectul negativ al soarelui.

16-07-2Înainte de fiecare spălare a părului aplică o mască pe bază de ulei de măsline
Deşi uneori se bucură de razele soarelui, Monica Bellucci are mare grijă de pielea sa. De aceea, pentru a se simţi mereu revigorată şi pentru a avea o piele elastică, actriţa începe fiecare zi cu un duş rece. După aceea, foloseşte lapte de corp cu efect hidratant. Pe parcursul zilei, actriţa adoră să-şi împrospăteze tenul cu spray de faţă reconfortant. Monica are aceeaşi grijă şi în ceea ce priveşte părul, pe care îl spală de două ori pe săptămână. Înainte de fiecare spălare aplică o mască pe bază de ulei de măsline, pe care o lasă să acţioneze timp de o jumătate de oră. Actriţa foloseşte, întotdeauna, un şampon diluat în apă şi preferă să lase părul să se usuce de la sine. De asemenea, ea evită, pe cât posibil, produsele de coafat care îi deteriorează firul de păr.

Din când în când apelează la dieta de cinci zile
La fel ca multe alte celebrităţi care nu reuşesc să ţină cure de slăbire drastice, Monica Bellucci a ales cea mai potrivită dietă pentru ea: echilibrarea meniului. Partea cea mai bună a planului său gastronomic este că actriţa nu se simte niciodată privată de mâncărurile preferate. Tot ceea ce trebuie să facă este să mănânce în cantităţi moderate. Întrebată dacă face eforturi mari să se menţină în formă, actriţa a spus că nu a reuşit niciodată să ţină o cură de slăbire în adevăratul sens şi că felul în care arată este, în mare măsură, rezultatul moştenirii genetice. „Am forme, îmi place să mănânc şi iubesc viaţa. În afară de asta, nu am niciun alt secret”, a spus ea. Cu toate acestea, când simte că pizza a lăsat urme pe corpul său, Monica apelează la dieta de cinci zile.

Ziua 1: Meniul primei zile constă într-o salată mare la prânz şi paste cu brânză la cină.
Ziua 2: În această zi se consumă omletă cu pâine integrală la prânz şi carne fiartă cu legume la cină.
Ziua 3: Pentru prânz se poate opta pentru cartofi pasaţi cu parmezan, iar la cină, spaghete cu sos de roşii.
Ziua 4: Spre finalul dietei se pot consuma la prânz 100 g carne de vită cu orez fiert, iar la cină, peşte cu legume.
Ziua 5: Pentru prânz se recomandă spaghete cu condimente, în timp ce cina este destul de săracă, doar câteva felii de ananas pentru a încheia o dietă excelentă, după cum consideră Monica Bellucci.

Actriţa recomandă, de asemenea, ca micul dejun să fie format din alimente foarte uşoare precum iaurt sau un suc de portocale.
Dacă nu are timp să ţină dieta-minune, Monica se mulţumeşte să-şi recapete silueta renunţând la mâncărurile grele. „Dacă trebuie să slăbesc pentru un rol, mănânc carne fiartă, peşte şi legume şi pierd imediat kilogramele în plus. Cu siguranţă, prefer rolurile pentru care trebuie să mă îngraş”, a spus ea.

Pentru a fi zveltă înoată, face jogging şi yoga
Monica Bellucci nu se prea dă în vânt după sport şi nici nu este genul de femeie care se sperie de kilogramele în plus. Ea este totuşi conştientă de faptul că mişcarea este importantă pentru organism. De aceea, actriţa înoată 45 de minute de patru ori pe săptămână sau aleargă. Când se simte tensionată, actriţa recurge la sesiuni de relaxare prin yoga. O vreme, ea a cochetat şi cu kick-boxing-ul şi „capoiera”, o formă de arte marţiale de origine braziliană care combină elemente de dans, aerobic şi muzică. Rezultatul constă într-un organism sănătos şi un corp de invidiat. „Mă simt bine cu mine însămi, şi asta nu pentru că mă găsesc atrăgătoare ceilalţi, ci pentru că am viaţa pe care am ales-o. Iubesc viaţa, şi acesta este secretul frumuseţii mele”, a explicat Monica.

„Când nu am timp să fac sport, îmi ascund kilogramele în plus îmbrăcându-mă pur şi simplu în negru“