Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Pentru ca părul să arate întotdeauna strălucitor şi natural trebuie să acordaţi o atenţie deosebită vârfurilor, deoarece acestea sunt primele care se degradează şi duc la ruperea firelor. În acest sens, iată câteva trucuri utile şi ieftine, la care puteţi apela în confortul propriei case.

Tăiaţi vârfurile cu regularitate
Fie soare, fie ploaie, părul are de suferit, iar cu timpul se deteriorează şi nu va mai fi deloc aşa cum vă doriţi. Din acest motiv, este necesar să tăiaţi vârfurile cu regularitate. E suficient să renunţaţi la câte un centimetru o dată la opt-zece săptămâni şi veţi avea un păr sănătos, fără vârfuri despicate. Oricum, părul creşte cu aproximativ un centimetru şi jumătate pe lună, deci nu aveţi motive să vă temeţi că lungimea lui va stagna.

Macadamia poate face minuni
Uleiul are proprietăţi excelente pentru păr. Pentru prevenirea despicării vârfurilor puteţi folosi ulei de avocado, macadamia, argan sau cocos. Iată cum trebuie să procedaţi: aplicaţi în palmă câteva picături de ulei, apoi treceţi mâna pe fiecare şuviţă de păr în parte, în special de la jumătatea firului în jos. Lăsaţi să acţioneze jumătate de oră, o oră, apoi spălaţi-vă pe cap!

Lăsaţi-l să se usuce în mod natural
Mai ales acum, în prag de iarnă, oamenii se tem să îşi spele părul ziua şi apoi să iasă din casă, pentru a nu răci. Şi, mai ales dacă sunt mai sensibili de fel, teama lor este justificată. De aceea, e de preferat să spălaţi părul seara. Însă nu faceţi asta chiar înainte de culcare, fiindcă măcar o dată pe săptămână ar fi bine să nu îl uscaţi cu foehnul, ci să îl lăsaţi să se zvânte în mod natural. Aşa că trebuie să îi daţi timp să facă asta în voie, pentru a nu adormi cu el ud.

Apelaţi la balsam!
E adevărat că balsamul obişnuit poate face părul mai strălucitor şi vă ajută să-l descurcaţi mai uşor, dar nu rezolvă şi problema vârfurilor despicate. În această situaţie e nevoie de un balsam care se aplică pe părul umed sau uscat. Pe lângă faptul că acoperă fiecare fir de păr cu un strat protector şi evită degradarea continuă, acesta maschează şi aspectul neplăcut al vârfurilor degradate.

• Dacă tot nu obţineţi efectul dorit, puteţi opta pentru soluţiile pe bază de cheratină lichidă, care se aplică pe zonele deteriorate ale firelor de păr. Aceasta se găseşte în magazinele cu produse de înfrumuseţare, dar şi în cele cu produse naturiste, iar pentru fixarea cheratinei pe păr este necesară uscarea cu foehnul