Main menu

header

19-09-1de Gabriela Militaru

- Roşcata pistruiată, care la 50 de ani a pozat goală pentru Bvlgari, preferă produsele naturale şi mişcarea

Excentrică atât cât să joace roluri de lesbiană şi sigură de sine cât să fie măritată cu un bărbat cu nouă ani mai tânăr, Julianne Moore este totuşi modestă când vorbeşte despre cariera sau viaţa sa. Nominalizată de patru ori la Oscar şi deţinătoare a numeroase alte premii, cea mai bună prietenă a designerului Tom Ford surprinde prin senzualitate şi graţie. Mamă a doi copii, Julianne este una dintre puţinele staruri de la Hollywood care se pot mândri cu o „diplomă universitară de actriţă”. În acelaşi timp, la 52 de ani, ea este cea mai faimoasă roşcată şi femeia cu cei mai sexy pistrui din cinematografia contemporană.

Este adepta cosmeticelor bio
Deşi este imaginea unei companii de cosmetice, Julianne Moore nu este o mare admiratoare a machiajului strident. Dimpotrivă, actriţa preferă produsele bio atât pentru ea, cât şi pentru familia sa. De la cremele pentru faţă şi până la balsamul pentru buze, Julianne alege produse hidratante pe bază de plante, fără chimicale. Atunci când nu este nevoită să poarte machiaj, ea nu se sfieşte să apară în public cu tenul curat, fără nicio urmă de produse cosmetice. Recent, actriţa a mărturisit că foloseşte machiaj doar atunci când „sunt tristă”. Dar chiar şi atunci, ea se rezumă la mascara şi gloss în nuanţe naturale.

Evită expunerea la soare
Julianne Moore este celebră pentru tenul său de porţelan şi pistruii senzuali. O astfel de piele este însă foarte delicată, iar actriţa trebuie să se ferească de soare. „Îi încurajez mereu pe tineri să evite soarele. Personal am o piele foarte sensibilă, iar soarele ar distruge-o. Folosesc frecvent cremă de protecţie şi aleg să merg pe partea umbroasă a străzii”, a spus actriţa.

Chirurgii îi sugerează o mică intervenţie asupra tenului
Deşi trăieşte într-o lume în care tinereţea fără bătrâneţe a devenit o obsesie, Julianne Moore a mărturisit că nu se gândeşte să încerce să curme trecerea vremii asupra corpului său. „Operaţiile estetice nu te fac să pari mai tânără, ele te fac să arăţi ca o persoană care şi-a făcut operaţii estetice. Când apelezi la trucuri de acest gen, la un moment dat pierzi noţiunea realităţii şi ajungi să uiţi cum arată faţa ta adevărată”, a declarat cu fermitate actriţa. În timp ce toţi chirurgii esteticieni sunt de părere că Julianne îmbătrâneşte frumos, dar că ar putea interveni puţin asupra tenului, actriţa insistă că felul în care arată nu este o prioritate pentru ea. „Bărbaţii nu sunt întrebaţi ce vârstă au sau ce fac copiii lor. Cu siguranţă, acestea sunt lucruri importante, dar nu sunt de acord cu ideea că singurele discuţii pe care le poate purta o femeie sunt legate de copii sau de operaţii estetice”, a spus ea.

Îşi schimbă des coafura şi culoarea părului
În privinţa podoabei capilare, Julianne Moore este asemenea unui cameleon. De-a lungul timpului, actriţa, care este în mod natural roşcată, a adoptat o gamă foarte largă de coafuri şi nuanţe ale părului. De la castaniu închis la blond, Julianne surprinde la fiecare nouă apariţie pe covorul roşu. Cu toate acestea, actriţa ştie că roşul care a făcut-o celebră este culoarea care i se potriveşte cel mai bine. În ceea ce priveşte lungimea părului, Julianne nu poate decât să ignore mitul potrivit căruia femeile trecute de o anumită vârstă nu ar trebui să poarte părul lung. Actriţa preferă să dea o notă de tinereţe coafurii sale cu câteva şuviţe rebele care îi încadrează frumos chipul.

Nu se îngraşă pentru că aplică metoda „porţiilor controlate”
Julianne Moore pare să nu se fi îngrăşat mai mult de câteva kilograme în cei aproape 30 de ani de carieră. Secretul greutăţii sale echilibrate este o dietă atent organizată. Actriţa este adepta „porţiilor controlate”. Această dietă îi permite actriţei să mănânce orice doreşte atâta vreme cât porţiile de mâncare sunt moderate. Avantajul acestei metode este acela că actriţa nu simte niciodată că se înfometează. În acelaşi timp, dieta permite menţinerea unui echilibru hormonal în organism. Dieta conţine 40% carbohidraţi, 30% grăsime şi 30% proteine. Fiecare porţie de mâncare are 500 de calorii, în timp ce gustarea nu trebuie să depăşească 100 de calorii. Porţiile sunt astfel gândite încât să ofere organismului suficientă energie şi hrană cât să funcţioneze perfect. Dieta conţine legume proaspete, fructe, nuci şi multă apă. De asemenea, este recomandat să nu se consume hrană procesată sau prea sărată.

• A inventat o reţetă vegetariană de lasagna, pe care a promovat-o în proiectul iniţiat de Barilla, intitulat „Împarte mâncarea“, program care încurajează familiile să servească masa împreună

19-09-2Aleargă, practică yoga şi Pilates

Pentru a se menţine în formă, actriţa face yoga de trei ori pe săptămână şi aleargă de două ori. „Îmi place foarte mult să fac yoga, iar asta mă ajută să scap de stresul la gândul că trebuie să fac mişcare des”, a spus actriţa. În ceea ce priveşte alergatul, actriţa nu este la fel de încântată. Ea crede că sprintul o oboseşte mai mult decât joggingul relaxat şi cu siguranţă preferă yoga, care implică „linişte şi concentrare”. Actriţa este de părere că oricât de greu le-ar fi femeilor să facă mişcare, este necesar să depună acest efort pentru a-şi menţine silueta şi sănătatea. Antrenorul personal al actriţei, David Kirsch, este de părere că Julianne are un corp atât de mlădios pentru că a învăţat să combine exerciţii care îi solicită şi îi tonifică toate grupele de muşchi. Fiecare şedinţă de mişcare este menită să o ajute pe actriţă să ardă între 300 şi 600 de calorii. Ea poate alege de fiecare dată între alergat, înot, ciclism, mişcări abdominale, atât timp cât exerciţiul este corect executat şi îi permite să respire regulat. Acest gen de exerciţii ajută, de asemenea, la reglarea metabolismului şi la scăderea în greutate.

• Pentru a arăta bine la decernarea Globurilor de Aur din 2013, actriţa a ţinut o dietă drastică: un cocteil din sirop de arţar, lămâie şi ardei roşu

„Când aveam 20 de ani mâncam pizza în fiecare zi. Acum consum paste şi carne doar ocazional“