Main menu

header

de Valeria Ispas

Săpunul, considerat un produs cosmetic nelipsit şi oarecum banal, poate avea întrebuinţări neaşteptate, dar extrem de dorite. O dată cu creşterea cererii din ultimele decenii, producătorii au diversificat şi au specializat gama, realizând unele produse destinate unor afecţiuni contemporane ale tegumentului.

Uleiurile esenţiale grăbesc arderile celulare
Săpunurile anticelulitice oferă efecte benefice asupra zonelor afectate de celulită, cum ar fi coapsele, pulpele superioare şi chiar fesele. Acestea conţin ingrediente active, cum ar fi uleiuri esenţiale, care pătrund adânc în piele şi ajută la accelerarea arderilor la nivelul celulelor, astfel încât să determine diminuarea celulitei. Aceste uleiuri sunt cel de rozmarin şi cel de ienupăr. Rolul unui astfel de săpun este să îmbunătăţească circulaţia sângelui şi să ajute la eliminarea toxinelor din organism. De obicei, aceste produse au şi o formă specială, fiind concepute aproape ca un aparat de masaj pentru zonele cu probleme sau fiind chiar lipite de o lufă naturală, care are rolul de a face pielea mai fină.

Se poate face şi în casă, cu adaos de cafea
Săpunurile pentru circulaţia sângelui sunt cele care conţin condimente ce au rol de accelerator sangvin, cum ar fi scorţişoară, ghimbir sau chilli. Se pot găsi la producătorii de cosmetice naturale şi chiar în farmacii.
Săpunurile anticelulitice pot fi realizate şi în casă. Este suficient să se adauge la resturile ingredientelor existente, date pe răzătoarea mare şi apoi topite în bain-marie, o linguriţă cu cafea proaspăt măcinată. După ce săpunul este topit, se pot pune flori de muşeţel, levănţică, fragmente de fructe uscate, seminţe. Amestecul se toarnă în forme cât mai diverse şi se dă la frigider. Este o alternativă ieftină la oferta existentă pe piaţă.

Exfoliantele înlătură ţesuturile moarte

Săpunurile pentru gomaj sunt cele care au efect de reînnoire a dermei, înlăturând ţesutul mort şi asigurând o mai bună hidratare. Efectul variază în funcţie de granulaţia elementelor conţinute de săpun, astfel că există variante pentru un gomaj fin, pentru faţă, cum sunt unele produse în serie, dar şi cele destinate unei exfolieri mai dure, a corpului. Particulele pot fi de ceai verde, coajă de migdale, sâmburi de măsline sau chiar tărâţe. Acestea conţin şi diverse vitamine, care favorizează hidratarea.