Main menu

header

de Daniela Anton

Vreţi să aveţi un ten hidratat şi catifelat? Pentru menţinerea frumuseţii pielii feţei se recomandă să folosiţi două creme: una de zi şi una de noapte. Aflaţi ritualul corect cu privire la fiecare tip de cremă.

Au proprietăţi diferite
Unele femei cred că folosirea aceleiaşi creme pentru faţă şi dimineaţa, şi seara este un truc eficient de frumuseţe, care le scapă de o cheltuială în plus. Totuşi, specialiştii avertizează: nu este chiar cea mai înţeleaptă alegere când vine vorba despre îngrijirea corectă a feţei. Crema de zi şi cea de noapte au proprietăţi diferite, deci şi efectele lor sunt diferite. Dacă ziua crema de faţă trebuie să vă protejeze de radiaţii, poluare sau chiar make-up, noaptea are cu totul altă misiune, şi anume să ajute la regenerarea celulelor de elastină şi de colagen, şi să vă hidrateze tenul.
Ce se întâmplă însă dacă folosiţi o cremă de zi noaptea sau o cremă de noapte ziua? Aplicarea unei creme de noapte dimineaţa vă va lăsa pielea mai grasă şi nu vă va proteja de radiaţiile ultraviolete. De asemenea, o cremă de zi utilizată seara vă va furniza un anume nivel de hidratare, dar nu va oferi pielii varietatea de agenţi antiaging de care are nevoie. Deşi folosirea unei singure creme pentru faţă sau utilizarea amândurora este o opţiune personală, specialiştii în beauty vă sfătuiesc să optaţi pentru alternarea cremei de zi cu cea de seară.

Cele hidratante sunt bogate în vitamine şi minerale
Cu timpul, pielea feţei îşi pierde din capacitatea de a-şi menţine hidratarea, iar regenerarea epidermei încetineşte. Aceste procese sunt favorizate în special de expunerea prelungită la soare, la frig, la poluare, care duce mult mai devreme la apariţia ridurilor şi a petelor. De aceea, cremele de faţă pentru zi ajută tenul să-şi menţină vitalitatea, elasticitatea şi rezistenţa datorită ingredientelor care redau energia necesară pielii. Alegeţi întotdeauna o cremă de zi pentru faţă care să conţină şi SPF (factor de protecţie solară). Mai mult, uitaţi-vă pe etichetă ca să vă asiguraţi că produsul pe care îl cumpăraţi conţine antioxidanţii potriviţi: vitaminele A, B, C, D, E, minerale (cupru, fier, magneziu, zinc) şi acizi graşi.

Se face un masaj delicat cu vârful degetelor
Dimineaţa întindeţi crema hidratantă pe toată faţa, pe gât şi pe decolteu, după ce aţi curăţat în prealabil pielea. Pentru ca loţiunea să penetreze epiderma, se face un masaj delicat cu vârful degetelor, fiindcă toată cantitatea de cremă aplicată trebuie să fie absorbită de piele.

Cele nutritive oferă o îngrijire blândă
Cremele care se aplică noaptea sunt, de regulă, mai grase şi mai consistente şi au rolul de a destinde şi de „a repara” epiderma pe toată perioada somnului. În timpul nopţii, pielea îşi începe activitatea naturală de regenerare celulară. Este indicat să se folosească o astfel de cremă, deoarece în timpul somnului pielea are capacitatea mai mare de a absorbi ingredienţii activi. Pielea sensibilizată din cauza machiajului, a poluării, a ultravioletelor, a frigului îşi recapătă supleţea. Dacă aţi trecut de 40 de ani orientaţi-vă către creme de noapte mai bogate în substanţe nutritive şi antiaging (vitaminele C şi E, ceramide, retinol, acid hialuronic etc.).

Ciupiţi uşor pielea, pentru a stimula circulaţia
După ce v-aţi demachiat pielea şi v-aţi curăţat-o de impurităţi, începeţi un masaj blând cu vârfurile degetelor. O dată ce crema a fost absorbită în profunzime, ciupiţi uşor pielea pentru a stimula circulaţia sangvină de la nivelul feţei.

Alegerea se face în funcţie de ten
Alegerea unui produs de zi sau de noapte, trebuie să se facă, în primul rând, în funcţie de tipul dumneavoastră de piele. Dacă tenul este normal, optaţi pentru o cremă cu o textură lejeră, care să vă dea senzaţia de supleţe şi confort. Dacă pielea dumneavoastră este mixtă sau grasă, este bine să alegeţi o cremă fluidă cu efect matifiant, care să diminueze din strălucirea pielii. Acestea intră extrem de uşor în piele şi diminuează sebumul. Dacă tenul este uscat sau sensibil, folosiţi o cremă bogată în nutrienţi, ceramide, molecule grase capabile să reţină apa.

Pont! Pe o piele bine hidratată, machiajul rezistă mai mult timp. De aceea este o etapă necesară înainte de a aplica orice produs de machiaj.

Trucuri pentru o faţă luminoasă

O piele bine hrănită nu se descuamează şi rămâne catifelată pe tot parcursul zilei. Iată câteva trucuri care vă pot ajuta să afişaţi un ten mai luminos. Achiziţionaţi o cremă hidratantă de calitate, adaptată tipului dumneavoastră de ten (sensibil, gras, uscat, mixt etc.). Aceasta împiedică pierderea apei din ţesuturi, ba mai mult, o păstrează, o fixează, ceea ce opreşte apariţia iritaţiilor cauzate de uscarea cutanată. De asemenea, pe parcursul întregii zile beţi cât mai multă apă, pentru a elimina toxinele şi pentru a vă hidrata organismul. Cu cât beţi mai multă apă, cu atât veţi avea un ten proaspăt şi hidratat. În plus, este bine să folosiţi un spray cu apă termală, pentru a preveni uscarea pielii. Acesta este uşor de utilizat şi chiar de purtat în poşetă, mai ales dacă optaţi pentru un produs de mici dimensiuni.