Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Nu doar fructele, verdeţurile şi legumele proaspete contribuie la revitalizarea organismului. De exemplu, uleiurile esenţiale şi vitaminele, amestecate în diverse combinaţii de creme şi măşti, ne pot ajuta să ne fortificăm unghiile. Noi vă oferim câteva soluţii la îndemână.

Mierea şi uleiul de migdale fortifică
Mierea de albine, nu cea contrafăcută din fructoză sau zaharuri, este foarte eficientă pentru unghiile fragile. Amestecaţi mierea cu ulei de migdale, iar crema care rezultă din acest amestec este ideală pentru unghiile dumneavoastră, dar şi pentru pielea mâinilor. Pentru o acţiune eficientă, puteţi lăsa această cremă să acţioneze toată noaptea. Nu uitaţi să vă acoperiţi mâinile cu o pereche de mănuşi.

Uleiul de argan şi lămâia opresc exfolierea
Un alt ulei pe care ar trebui să-l aveţi mereu în casă este uleiul de argan. Ideal pentru orice tratament de înfrumuseţare, uleiul de argan este benefic şi pentru unghiile care se exfoliază. Ajută la fortificarea acestora şi la protejarea lor. Se amestecă bine cu suc de lămâie şi se ung unghiile timp de o săptămână înainte de culcare.

Uleiul de măsline cu gălbenuş readuce strălucirea
Uleiul de măsline, amestecat cu un gălbenuş şi o lingură cu miere, este ideal pentru unghiile subţiri şi moi. Staţi cu unghiile în acest amestec 10 minute, după care clătiţi cu apă călduţă. Uleiul de măsline îl puteţi înlocui şi cu cel de ricin. Ambele redau strălucirea unghiilor.
De asemenea, puteţi face băi călduţe în ulei de măsline amestecat cu vitamina E. Ţineţi unghiile cel puţin 15 minute în acest amestec.

Glicerina oferă elasticitate
O jumătate de linguriţă cu glicerină face minuni pentru unghiile dumneavoastră, transformându-le din unele casante în unele cu elasticitate. Dizolvaţi glicerina într-un pahar cu apă fierbinte. După ce se răceşte, ţineţi unghiile în această gelatină timp de 15 minute. Acest tratament se foloseşte de trei ori pe săptămână.