Main menu

header

23-10-1de Gabriela Niculescu

Părul degradat poate fi revigorat cu ajutorul unor soluţii simple. Nu este nevoie să mergeţi la un salon specializat, ci să urmaţi sfaturile recomandate de celebrul Dr. Oz, ce constau în cinci soluţii rapide de revigorare a podoabei capilare.

1. Uleiul de argan previne ruperea firelor
Uleiul de argan este extras din nucile de argan, iar datorită conţinutului ridicat de vitamina A, vitamina D şi antioxidanţi este un tratament excelent pentru părul deteriorat. Este recomandat să aplicaţi acest tratament o dată pe săptămână, deoarece previne degradarea părului şi-l hidratează intens.
Aveţi nevoie de câteva picături de ulei de argan, încălzit în palme şi apoi aplicat pe toată suprafaţa părului umezit. Masaţi bine scalpul şi apoi coafaţi părul ca de obicei.

2. Băi naturale pentru revigorarea culorii
Dacă revigoraţi culoarea părului veţi obţine un efect spectaculos, iar firele deteriorate nu vor fi atât de vizibile. Astfel, pentru părul blond folosiţi ceaiul de muşeţel, pentru cel roşcat folosiţi o parte suc de sfeclă cu o parte suc de morcovi, iar pentru podoaba capilară brună folosiţi o parte espresso cu două părţi de balsam.
Se aplică pe părul umed şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute, acoperind părul cu o cască de duş.

3. Scrub cu zahăr brun pentru a elimina depunerile
Zahărul brun este un exfoliant natural ce nu conţine aditivi nocivi. Cu ajutorul lui puteţi elimina depunerile de produse de styling, celulele moarte de la suprafaţa scalpului, precum şi alte impurităţi acumulate la nivelul părului. Acest exfoliant merge de minune amestecat cu ulei de avocado, deoarece este bogat în vitaminele A, D şi E, care întăresc firul de păr şi-l menţin hidratat.
Aveţi nevoie de o parte ulei de avocado amestecat cu două părţi zahăr brun. Umeziţi părul şi aplicaţi amestecul la baza lui, lăsându-l să acţioneze câteva minute. Îndepărtaţi masca, spălând bine firele. Este recomandat să aplicaţi acest tratament o dată pe săptămână.

4. Măşti cu banane pentru strălucire
Nu uitaţi să apelaţi şi la tratamentele naturiste, ce sunt extrem de benefice părului. Proteinele şi uleiurile conţinute de anumite alimente îi pot reda strălucirea pierdută. Banana este unul dintre cele mai preţioase fructe pentru podoaba dumneavoastră capilară.
Pisaţi o banană şi aplicaţi-o pe păr ca pe o mască. Lăsaţi să acţioneze jumătate de oră, apoi clătiţi cu apă călduţă. O puteţi amesteca şi cu gălbenuş, un alt ingredient valoros din bucătăria dumneavoastră, foarte bogat în proteine benefice firului.

5. Cheratină lichidă pentru rezistenţă
Cheratina lichidă, fie că este vegetală sau animală, aderă foarte bine în zonele cu probleme ale firelor, oferindu-i o îmbunătăţire vizibilă. Se pulverizează pe păr, apoi se foloseşte foehnul, pentru ca ingredientele active să se fixeze cât mai bine. Rezultatul este un păr mai puternic şi mai rezistent.

• Pentru strălucirea părului trebuie să respectaţi şi câteva reguli de bază, cum ar fi să folosiţi balsamul la fiecare spălare, să pieptănaţi părul zilnic, să tăiaţi vârfurile despicate şi să aplicaţi regulat măşti hidratante.