Main menu

header

23-10-1de Gabriela Militaru

- Actriţa cu cel mai sexy timbru vocal de la Hollywood foloseşte trucuri banale, dar eficiente, pentru a-şi menţine frumuseţea

Susan Sarandon şi-a început cariera în 1970, jucând rolul unei tinere consumatoare de droguri, pentru ca 25 de ani mai târziu să obţină Premiul Oscar interpretând o călugăriţă în „Culoarul morţii”. Mamă a trei copii din două relaţii diferite şi fostă parteneră de viaţă a actorului Tim Robbins, actriţa, acum în vârstă de 66 de ani, se simte minunat atunci când este înconjurată de oameni veseli. Elegantă şi rafinată, Susan este în acelaşi timp femeia care ştie că frumuseţea se menţine respectând câteva reguli simple.

Exfoliere în profunzime cu acizi şi enzime din ananas
Susan Sarandon are un ten neted graţie exfoliantului recomandat de cosmeticiana ei, Tracie Martyn. Scrubul conţine acid salicilic, enzime din ananas, acid malic (un acid care se găseşte în sucurile de fructe de pădure, în mere şi în struguri), acid tartric (un acid reducător care se găseşte în struguri şi în banane) şi acid lactic. Cu ajutorul acestui exfoliant, pe care îl foloseşte singură acasă, Susan înlocuieşte cu succes orice operaţie de microdermabraziune pe care i-ar putea-o face un specialist dermatolog. Crema ajută la o exfoliere în profunzime a tenului, oferindu-i acestuia luminozitate şi reducând ridurile fine. În acelaşi timp, exfoliantul ajută la oxigenarea pielii, reduce petele roşii, stimulează refacerea celulelor, hrănind şi catifelând tenul.

„Supărările şi ura dăunează pielii”
Un alt secret graţie căruia Susan Sarandon arată atât de bine la aproape 70 de ani este acela că actriţa a renunţat să fumeze după ani buni în care s-a intoxicat cu nicotină. Fumatul face ca tenul să arate îmbătrânit, şi de aceea Susan a decis să renunţe la acest viciu. „Când tinerii actori mă întreabă ce folosesc pentru a avea tenul atât de frumos, le răspund că ar trebui să renunţe la ţigări”, a spus ea. Potrivit cercetărilor din domeniul medical, tutunul reduce producţia de colagen şi accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Efectele se fac resimţite nu numai asupra tenului (înăsprirea şi ridarea feţei), dar şi asupra pielii de pe restul corpului, care devine ternă şi lipsită de elasticitate.
Pe lângă renunţarea la fumat, Susan a ales să ducă o viaţă sănătoasă şi lipsită de griji. Actriţa consideră că râsul este terapia perfectă pentru o piele fără cusur. „Râsul face minuni pentru ten. Supărările şi ura dăunează pielii, aşa că fă lucrurile care îţi plac şi înconjoară-te de oameni buni”, a spus ea.

Şi-a susţinut corpul după menopauză cu remedii naturiste
Într-un interviu acordat anul trecut revistei „Parade”, Susan Sarandon a mărturisit deschis că, în cazul său, menopauza s-a instalat la vârsta de 54 de ani şi a adus cu ea multe modificări în organismul actriţei. După menopauză, actriţa a constatat că metabolismul său s-a modificat şi a început să se îngraşe. De aceea, ea a fost nevoită să-şi adapteze dieta şi să facă exerciţii zilnice. În cadrul interviului, Susan a spus că instalarea menopauzei a reprezentat un moment dificil din viaţa sa, dar a refuzat să ia medicamente, preferând să folosească remedii naturiste. În aceeaşi perioadă, actriţa a descoperit un nodul la sân despre care a crezut că poate fi cancerigen. Din fericire, analizele au arătat că era vorba doar de o depunere de calciu. Teama de a avea cancer o determină totuşi pe actriţă să-şi facă o mamografie o dată la câteva luni.

Dieta Nutrifit o ajută mereu să slăbească
După ce timp de mai mulţi ani a fost vegetariană, în prezent, Susan Sarandon se mulţumeşte doar să aibă o dietă sănătoasă, bogată în proteine, fructe şi legume. Deşi a renunţat la carbohidraţi, actriţa recunoaşte că uneori dă curs poftelor culinare. „Nu am putut niciodată să ţin o dietă atât de severă cum este Atkins”, a spus ea.
În schimb, actriţa este adepta programului Nutrifit. „Nutrifit este o dietă sănătoasă, dar mai ales convenabilă pentru oamenii prea ocupaţi pentru a merge la cumpărături. Acest program m-a învăţat că esenţial nu este să mănânci cât mai puţin, ci cât mai sănătos”, a spus ea.
Nutrifit este un program prin care fiecare client primeşte zilnic porţia sa de mâncare ca urmare a unei diete bogate în antioxidanţi prestabilită de un nutriţionist. Dieta cuprinde peste 2.200 de reţete sănătoase, dintre care preferatele actriţei sunt pui cu portocală şi amestec de legume asiatice sau supă de dovleac.
În plus, actriţa ia zilnic vitamine. Într-un interviu acordat pentru WebMD, Susan a menţionat că ia vitamina Q10 (eficientă pentru buna funcţionare a creierului şi a inimii) şi vitamina C (cu rezultate excelente la nivelul oaselor). Actriţa recomandă, de asemenea, pudra verde, care poate fi găsită la magazinele naturiste şi care poate fi extrasă din napi, grâu, varză creaţă, pătrunjel, in şi broccoli.

Optează pentru curăţarea naturală a colonului cu psylium
Susan Sarandon a moştenit de la familia sa tendinţa de a avea un nivel ridicat al colesterolului. De aceea, o vreme, ea a făcut un tratament pentru a diminua acest risc ereditar. După ce nivelul colesterolului s-a stabilizat la cote normale, actriţa a adoptat noul trend al curăţării colonului cu psylium. Seminţele acestei plante au efect purgativ şi ajută la scăderea nivelului colesterolului în organism. Cu toate acestea, actriţa recunoaşte că această metodă este atribuită medicinei alternative şi nu este recunoscută din punct de vedere medical ca având eficienţă maximă asupra organismului.

„Nişte tăieturi şi fire în plus le fac pe femei de nerecunoscut“

Susan Sarandon a fost mereu considerată un etalon al eleganţei la Hollywood, şi totuşi actriţa a mărturisit că nu a luat niciodată în considerare posibilitatea de a apela la operaţii estetice pentru a preveni îmbătrânirea. „Nu cred că la 60 de ani ar trebui să vrei să arăţi ca la 20. Este ciudat ca o femeie de vârsta mea să arate ca în urmă cu 40 de ani”, a spus ea. Actriţa consideră că o femeie care alege să facă operaţii estetice se transformă într-o variantă artificială a ei însăşi. „Este un gest extrem”, a remarcat Susan. Cu toate acestea, actriţa nu le condamnă pe femeile care decid să-şi modifice aspectul corporal. „Nu sunt împotriva celor care fac ceva pentru a se simţi mai bine, însă cred că nişte tăieturi şi fire în plus le fac pe femei de nerecunoscut”, a spus ea.

• Vedeta recomandă pudra verde, care poate fi găsită la magazinele naturiste şi care poate fi extrasă din napi, grâu, varză creaţă, pătrunjel, in şi broccoli.

Practică Pilates în mod regulat

Fără a se considera o fanatică a sportului, Susan Sarandon face exerciţii fizice în mod regulat, reuşind ca la fiecare şedinţă să ardă între 300 şi 600 de calorii. Actriţa are un antrenor personal care o ghidează pe tot parcursul programului compus, de obicei, din exerciţii cu mingi medicinale şi Pilates. Acesta din urmă o ajută să respire corect şi îi întăreşte muşchii spatelui. Actriţa a mărturisit că a încercat să facă şi yoga, dar în scurt timp a renunţat. „Cred că am o personalitate prea puternică. În orice sport devin atât de competitivă, încât ajung chiar să mă rănesc”, a glumit ea.

„Nutrifit este o dietă sănătoasă, dar mai ales convenabilă pentru oamenii prea ocupaţi pentru a merge la cumpărături. Acest program m-a învăţat că esenţial nu este să mănânci cât mai puţin, ci cât mai sănătos“ - Susan Sarandon